Lineáris mozgás

Orsós emelő

Az orsós emelők a gépészet egyik alapvető egyenes vonalú mozgást végző berendezései, amelyek az elektromotor forgómozgását lineáris mozgássá alakítják. Ez a mozgás lehet vertikális vagy horizontális, toló- vagy húzómozgás egyaránt.

Orsós emelő

Golyósorsós emelő

Golyósorsós emelőket magas ciklusszámú, és/vagy nagy haladási sebességű alkalmazásoknál használunk. Sok esetben a precíz pozicionálás is alapvető követelmény. A golyósorsós emelők specialitása, az edzett acélból gyártott anya és az orsó között mozgó kéregedzett csapágygolyók, melyek nagyon alacsony súrlódást, ezzel a teher nagy hatásfokú mozgatását biztosítják.

Golyósorsós emelő

Elektromos munkahenger

Az elektromos munkahenger (más néven lineáris aktuátor vagy tolómotor) valós alternatívája a pneumatikus vagy hidraulikus rendszereknek, amellyel az egyenes vonalú mozgást igénylő feladatok -az egyszerűektől egészen a komplex rendszerekig- könnyen megvalósíthatóak. Ezek a tolómotorok képesek lassú vagy gyors haladási sebességre, könnyű vagy nehéz tömegek mozgatására, alacsony vagy magas ciklusidőkre és precíz pozicionálásra.

Elektromos munkahenger

Trapézmenetes orsó

Trapézmenetes orsók segítségével a forgómozgás (akár elektromos motorból, vagy kézi erőből származó) egyenes vonalú mozgássá alakítható, ezért a trapézmenetes orsók, vagy trapézmenetes szárak haladó anyával, az egyik leggazdaságosabb és legegyszerűbb megoldást kínálják a lineáris mozgatási feladatokra.

Trapézmenetes orsó

Golyósorsó

A Chemplex speciális csapágygolyós orsói jellemzően magas ciklusszámú, vagy nagy haladási sebességű, illetve különösen precíz pozicionálást igénylő lineáris mozgatási feladatok esetében alkalmazandók. A golyósorsó komplett hajtástechnikai megoldások részeként, vagy önmagában is megtalálható kínálatunkban (golyósorsós emelő – link H2.1).

Golyósorsó

Ipari elektromos munkahenger

Az ATL sorozat általános ipari felhasználású, széles méret és teljesítmény kínálattal rendelkező munkahengereket takar, nagy választékkal mind a terhelhetőség, mind a haladási sebesség tekintetében. A rendelkezésre álló rendszerhez alkalmazkodva az ATL sorozatot motor nélkül (kizárólag behajtó tengelycsonkkal) is tudjuk szállítani. Ez a megoldás lehetővé teszi több munkahenger összekötését, amellyel garantáltan szinkronizált működés érhető el. A robusztus kialakításnak és a kiegészítők nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően az ATL sorozat elektromos munkahengere a legkritikusabb ipari alkalmazásokhoz is kiváló.

Ipari elektromos munkahenger

Félipari lineáris aktuátor

Az LMR jelölésű lineáris aktuátor az egyik legnépszerűbb félipari lineáris aktuátor termékkínálatunkban. Népszerűsége elsősorban kompakt kialakításának, univerzális felhasználhatóságának, kedvező árának és rövid szállítási határidejének köszönhető.

Félipari lineáris aktuátor