A megbízható termeléshez adunk újabb kapaszkodót ezzel a cikkünkkel, arra keresve a válaszokat, hogy vajon miből tudható, hogy a hajtómű - melyet Ön megvásárolni, használni szeretne - valóban jó minőségű.


Milyen ismérve, mércéje van hajtómű esetében a jó minőségnek és milyen sarokpontokon érhető nyomon a hitványabb kivitel?


  1. Nagyon hitelessé teheti a hajtómű minőségét -és csökkenti a vásárlói kockázatot az a tény-, ha a termékhez garancia társul. Ha 24 hónapos a működési/minőségi garancia, akkor már Ön is biztos lehet abban, hogy a hajtómű teljesíteni fogja a rá kiszabott elvárásokat. (A MOTOVARIO hajtómű vásárlásakor 24 hónapos garanciát nyújtunk, avagy ez idő alatt esetleges meghibásodás esetén telephelyünkön a Motovario hajtómű díjmentes javítását vagy cseréjét biztosítjuk.)


  2. Figyelje a műszaki tartalmat, a megfelelő paramétereket: a leadott nyomaték, a megengedett maximális nyomaték vagy a névleges nyomaték (Nm), az üzemtényező (fs) és a tengely- és befoglaló méreteket! Az üzemtényező például nem csak azt mutatja meg, hogy mekkora a tartalék a hajtóműben, hanem segítségével – a kiterheltség ismeretében - jó közelítéssel megbecsülhető a hajtómű várható élettartama is. Sokszor hallunk olyat, hogy egy hajtómű beszerzésekor a vásárló az „M2 névleges nyomaték” értékkel találkozik, mert némely eladók ezen a teljesítményen hirdetik a hajtóművet. Fontos azonban tudnia, hogy ez nem minden esetben a hajtómű ténylegesen leadott nyomatéka. A leadott nyomatékot a hajtómű szerelt motorjának a teljesítménye fogja meghatározni. Kérjük, minden paramétert figyeljen a saját céljaihoz mérten, de az ajánlatok kiértékelésekor mindenképpen a valós és ne elméleti adatokat hasonlítsa össze!


Mindenképpen ellenőrizze, figyelje meg a következőket is!


Egy hajtómű vagy egy termék akkor nevezhető – klasszikus definíciók szerint - jó minőségűnek, ha az egyébként tőle elvárt feladatokat, jelentős élvezeti és használati értékcsökkenés nélkül képes teljesíteni akár a garanciális időn túl is. Ez azonban így túl általános megfogalmazás.
Törekedtünk arra, hogy ezzel konkrétabb, kézzel foghatóbb információkat adjunk önnek:


  3. Ellenőrizze a hajtómű külsejét is! Legyen dizájnos és praktikus: a furatok és rögzítési lehetőségek a hajtómű házán legyenek pontosak, jól kidolgozottak, mint például a MOTOVARIO NMRV-Power sorozatnál.


  4. Ellenőrizze a hajtómű borítását, javaslatunk szerint az epoxy-poliészter festés kiváló védelmet biztosít extrém körülmények között is.


  5. A hajtómű praktikussága sokszor az opcionálisan rendelhető kiegészítőinek köszönhető, megkönnyítve ezzel a beépítést és problémamentes üzemeltetést.


  6. Fontos még, hogy ismerje meg milyen kenést, milyen gyakori karbantartást igényel a kiválasztott hajtómű, hiszen ezek a jövőbeli gondoskodást és költségeit vetítik előre.


  7. A hajtómű házának kivitele is minőségi szempont: kisebb teljesítményekre aluházas kivitel, bizonyos méretig, míg a nagyobb teljesítményekre és dinamikus hajtások esetén öntöttvas-házas kivitel a jobb választás.


  8. Nézze meg a hajtómű környezeti hőmérsékleti tartományát is, ugyanis a hajtómű egy bizonyos tartományon belül történő üzemre van feltöltve olajjal. Ez a körülmény pedig nagyban befolyásolja a hajtómű élettartamát, energiafelhasználását is.


A legjobb, ha vásárlás előtt alaposan tájékozódik szakembereinktől arról, hogy milyen hajtómű felel meg leginkább az ön igényeinek és céljainak! így a vásárlás egészen biztosan nem kidobott pénz, hanem hasznos, értékteremtő beruházás lesz! A minőséget pedig a Chemplexnél 3-szorosan garantáljuk!