Manapság különösen felértékelődik a megbízható termelés kérdése, hiszen ez a vállalkozás eredményességének is az egyik kulcsa. Néhány szempont, amelyekkel a hajtóművek termelékenysége és -így közvetetten- a vállalati eredményesség is javítható! Mi hajtja a vállalkozást? Mi gondoskodik arról, hogy mennyi termék és milyen idő alatt gördül ki az üzemből?


Mi magunk leginkább a hajtóművek, hajtástechnika termelékenységét tudjuk önnek maximálisra állítani. A megfelelő, jól megválasztott hajtómű ugyanis nem csak jól és sokat termel, hanem ritkán is hibásodik meg. Így stabil és megbízható termelést tesz lehetővé alacsony üzemeltetési és karbantartási költségek mellett.


Hogyan vásároljunk olyan hajtóművet, amely biztosítani fogja termelésünk megbízhatóságát?


MÉRET OPTIMALIZÁLÁS = OPTIMÁLIS ENERGIAFELHASZNÁLÁS

  • Már vásárláskor gondolni kell a készülékhez leginkább megfelelő motorteljesítmény kiválasztására. Ha túlméretezett a motoros hajtómű, akkor sokba kerül és sok áramot fogyaszt, ha a hajtómű alulméretezett, akkor idő előtt elhasználódik, tönkremegy, leég a motor. Amikor a hajtómű javításra szorul, vagy nem javítható és újat kell beszerezni - áll a termelés, ráadásul újabb felesleges költségek keletkeznek.
  • Frekvenciaváltó beépítésével lecsökkenthető a nagy indítási áramfelvétel, amely a közvetlen indításkor fellép. így egyenletesebb, kiszámíthatóbb teljesítmény és áramfelhasználás biztosítható.

KEVÉS FIGYELEMMEL SOK KÉSŐBBI KÖLTSÉGET MEGTAKARÍTHAT

  • Poros környezetben történő üzemeltetésnél a hajtómű házát érdemes védeni, megelőzve a por és egyéb szennyeződések lerakódását. Kiemelten fontos az elektromos motor ventilátora által keltett légáram megléte, hiszen túlmelegedés esetén az könnyen leéghet. Nem csak a motor, hanem a hajtóműház hűtése is kiemelt figyelmet érdemel.
  • Korrozív környezetben célszerű a hajtómű felületének és tengelyeinek védelméről gondoskodni, így pl. megnövelhető a szimeringek élettartama, elkerülhető az olajszivárgás.

A KENŐANYAG NÖVELI A HAJTÓMŰ ÉLETTARTAMÁT: A MENNYISÉG ÉS MINŐSÉG EGYARÁNT FONTOS

  • Fontos a megfelelő kenőanyag kiválasztása: a hajtómű üzemi környezetének hőmérsékleti viszonyaihoz megfelelőt kell használni. Ezáltal megakadályozható az elégtelen kenés, többletenergia fogyasztás, kenőanyag szivárgás.
  • A hajtómű beszerelésekor kiemelten fontos az olajtöltésnek megfelelő beépítési helyzet, a légző dugóval ellátott berendezések esetén annak megfelelő elhelyezése.

Ellenőrizze, mert érdemes! Vajon az Ön munkatársai is hasonló figyelmet fordítanak a hajtóműves gépekre?!