Ön elégedett lehet velünk, mert mi jó tanácsot adunk és segítjük Önt a munkájában. Megosztom Önnel a gyakorlatot, amit mind megrendelőinkkel, mind kollégáimmal hatékonynak találok - és pozitív eredményét látom.


Milyen is az, amikor jó szolgálatot teszünk?


Hosszú távú jólétünket a munkánkkal alapozzuk meg. A minőségi munka, a kiemelt pozíció egy érdem, ugyanakkor komoly szolgálat. Tartsuk mindig szem előtt, hogy nem elég irányt adni, célokat kitűzni. A munkahelyi feladatkörünk alapja, hogy jól kell szolgálnunk!

Hogy kit is szolgáljon és miért?


Elsősorban önmagát! De nem mindegy, hogyan teszi ezt!


Teremtsen olyan munkakörnyezetet, ami a keze alá dolgozik. Ne gondoljon nagy dolgokra, értelmetlen beruházásokra, mert nem ez a lényeg! Rendszerezze a feladatokat, bontsa részfeladatokra és szolgálja jól a munkatársait!


Ahhoz, hogy egy együttműködés jó legyen, és támogassa a közös célokat, kollégájának vagy megrendelőjének éreznie kell, hogy számíthat Önre és bármikor fordulhat Önhöz. Adjon lehetőséget arra, hogy beszélgetés keretében (ez mindegy, hogy személyes vagy telefonos) nézzék át a teendőket és a kivitelezés módját. Ez a helyzet értő figyelmet kíván! Ön érzi, hogy számíthat ránk? Próbált már tanácsot kérni tőlünk?  1. Fogalmazzon pontosan és ezt várja is el! Fontos, hogy a partnerek megértsék, mi a cél és mi az egyéni szerepük a cél eléréséhez. Akkor lesz az egész sikeres, ha mindenki megtalálja benne az értéket és a saját motivációját. Bizonyosodjon meg arról, hogy kolléga/partner is pontosan érti, hogy mi a feladata. Tudja meg, hogy milyen segítséget vár még a feladat elvégzéséhez.

  2. Kösse össze az egymást erősíteni tudó kollégák munkáját egy-egy projektre!

  3. Tűzzön ki határidőket és várja el, hogy mindenki tiszteletben tartsa ezeket az időpontokat. A legjobb, ha Ön is így tesz. A jó példa mindig célravezető.

  4. Méltassa és inspirálja partnereit/kollégáit! Minden embernek szüksége van megerősítésre. Ne felejtse el észrevenni és hangot adni annak, ha valami jól sikerül. Ha elvét valamit, javasoljon neki megoldást!

  5. És végül mutasson példát! Hogyan várhat el bármit, ha homlokegyenest mást közvetít?

Ez után a rutin után mindenki elégedett lesz, és sokkal olajozottabban megy majd az együttműködés - a közös célért.


Remélem, segíthettem! Jó munkát kívánok!


Üdvözlettel:

Sipos Sándor

Ui.: Tudta, hogy a Chemplexet már a Facebookon is megtalálja? Kattintson és legyünk kapcsolatban ott is!