A tavaszi járvány időszak mindannyiunkat hirtelen ért. Drasztikus változásokat okozott a cégek életében, és személyes szinten is mindannyiunkat érintett. Hogyan reagáltunk erre a Chemplexnél?


Gyors reagálás, erős immunitás - ez kell személyes és céges szinten is

Készítettünk egy felmérést a kollégák körében: ki mennyire elégedett a tavasszal hozott céges intézkedésekkel, illetve azokkal a változásokkal, amik azóta is meghatározó hatással vannak a munkánkra.


Az eredmény rendkívül biztató lett, ezért bátran és büszkén osztom meg, hogy egy fantasztikusan erős és összetartó csapat tagja vagyok!


A második hullám kihívásai közepette ez egy különösen bátorító dolog.


Milyen szempontból mértük fel magunkat?

1. Cégvezetés intézkedéseire és kommunikációjára vonatkozó elégedettség

Ezzel kapcsolatban átlagosan 4,5-ös értékelés jött ki (a maximum 5). A kollégák többnyire az intézkedések hatékonyságát és gyorsaságát emelték ki. Annak ellenére, hogy igen nagy volt tavasszal a bizonytalanság (ami persze csak részben csökkent), mégis mindenki inkább biztonságban érezte a munkahelyét.


Különösen fontos, hogy a kommunikációt inkább összhangban vagy teljesen összhangban érzékelték a munkatársak a Chemplex céges értékeivel. Ez azért kiemelendő, mert nehéz, éles helyzetekben derül ki ideológiákról, hogy hangzatos szavak voltak, vagy valóban van mögöttük hitelesség. Jó volt azt a visszajelzést látni, a Chemplex átment ezen a megpróbáló vizsgán!


2. Saját munkafolyamatainkban történt változások

Az otthoni munkavégzés feltételeit gyorsan megteremtettük. Mindenki hasznosnak érezte a munkáját, a megváltozott körülmények ellenére is. Egyértelműen az a visszacsatolás érkezett, hogy mindenkinek nagy mértékben változott a napi munkavégzése. Ez köszönhető a home office-nak, amivel azóta is többen élnek, és több olyan munkafolyamatnak, amit a hatékonyság érdekében vezettünk be.


3. A csapat összetartása

Nagyon jó érzés, hogy inkább összetartást, de a legtöbben maximális összetartást tapasztaltak a munkatársak részéről. A közvetlen vezetőjétől mindenki minden támogatást megkapott.


4. Hogy alakul a jövő?

Még most is bízunk a 2019-ben kitűzött árbevétel elérésében. Ezt részben a csapat összetartása támasztja alá, illetve az, hogy a válsághelyzetben mindenki rátett még egy lapáttal (!).


Nem összezuhanás történt, hanem mindenki még jobban odatette magát! Ezt hány cég mondhatja el magáról? Ezért vagyok büszke erre a csapatra!


5. Hogy állunk a bizalommal?

A cégvezetésbe vetett bizalom változatlanul erős maradt vagy még inkább nőtt.


Indoklásként

- az őszinte és nyílt kommunikációt

- a gyors intézkedéseket

- az otthoni munkafeltételek megteremtését

- és a munkahelyek megtartását


nevezték meg a kollégák.


Ez olyan lelkesítő, hogy szívesen kürtölöm szét!


Nincsen mindent megoldó receptünk, de hitelesek akarunk maradni és megtesszük, ami tőlünk telik. Ez az, ami igazán erőssé tesz!


Köszönöm a csapatnak, hogy jó csapat!


Ha már tolod, toljad durván!


Sipos Sándor

Jövőtervező mérnök