Keverős készülék, ami tökéletes példája annak, hogy az egyedi technológiai igények figyelembevételével, hogyan készül el egy keverőmű. A gép minden részlete a megrendelő elvárásainak megfelelően került kialakításra, ahogy ez már nálunk bevált gyakorlat. Inkább az az érdekes, hogy szinte még sosem írtuk le, hogy mennyi apró részletet kell figyelembe venni egy ilyen egyszerűbb készülék előállítása esetében is.


Egyedi feladatra - egyedi gép

Ez a komplett keverős készülék üzemkész állapotban került átadásra: megrendelőnknek nincs más dolga, mint bedugni a hálózatba, feltölteni folyadékkal és termelni.


Keverős készülékKeverési feladat: vízhez közeli sűrűségű és viszkozitású, folyadék halmazállapotú anyagok homogenizálása (víz sűrűsége: 1000kg/m^3) (dinamikus viszkozitása: 1 cP ( 0,001 Pa*s))

A keverős készülék szakaszos üzemeltetésre lett optimalizálva (folyamatos működésre is alkalmas). Üzem közben sem extrém nyomás sem extrém hőmérséklettel nem kellett számolni. Működés közben a nyomás légköri, a hőmérséklet pedig ”szoba” hőmérséklet, ami nagyjából 22-23°C-ot jelent. Persze a lényeg, hogy ne működjön fagyban, mert az a tartály élettartamát károsan befolyásolhatja.


Vezérlés: A kapcsolószekrényen a következő funkciók találhatóak meg: lakatolható főkapcsoló, üzemjelző lámpa (üzem közben világít), keverő start/stop gombok, fordulatszám szabályozó potenciométer, VÉSZ KI gomb (vészhelyzet esetére, beütésekor a keverő azonnal leáll).A keverős tartály, a termelés színtere


Tartály: anyaga Polypropilén, mert az elvárás az volt, hogy változó pH-értékű folyadékok keverésére is alkalmas legyen. Ennek érdekében a propeller keverőelem is műanyagból készült és a tengely műanyag bevonatot, tokozatot kapott.

A tartálytető felnyitható, ez lehetővé teszi a speciális csonkok és csatlakozók nélküli, könnyű beadagolást, és ennek segítségével a keverőtengelyt és a propellert is könnyedén tisztán lehet tartani.

A tető merevített fix felén található a motoros hajtómű csatlakozó karimája, szimering-tömítéssel. A tömítésnek köszönhetően normál üzemi körülmények között elzárható a tartály belső tere a környezettől, plusz óvja a hajtóművet a korrozív gőzöktől, gázoktól. Még fontosabb viszont, hogy a kevert folyadékot óvja hajtóműből esetlegesen kifolyó olajtól.


A tartály oldalán található szintjelző segítségével ellenőrizhetjük a tartály töltöttségét.

A paláston található két oldalsó fogantyú segítségével a készülék üres állapotban könnyedén, kézi erővel mozgatható.

A tartály fenekének kiképzése kúpos, középre lejtő, a fenék alján található csap segítségével ereszthetjük le a tartály tartalmát.


Keveréstechnikáról bővebben ide kattintva olvashat.

És mi mindent teszünk még a keverőgépek tervezésén túl.