Eddig főleg hajtóművekről írtam, most kicsit lazábbra vettem a hangom és eljátszottam azzal a gondolat­tal, hogyan tudnám most azt elősegíteni, hogy még jobb legyen a 2020-as éved? Cikkemben megkísérlem kitalálni az dilemmád kedves termelő, vagy gépépítő kolléga és segítek abban, hogy 2020-ban ne a problémáiddal küzdj, hanem legyen jól működő géped (terved?). A terv az, hogy a termelés gyerek­játék, a gépépítés pedig élmény és kihívás legyen! Mi mást hívhattam volna ehhez segítségül, mint a jó öreg horoszkópot. Játssz velem!


KOS március 21. – április 19.


Téged, kedves kos jegyű kolléga, arról ismerünk meg, hogy célratörő, eltökélt vagy, és tűzön-vízen keresztülviszed az elképzeléseid. Határozottan tudsz választani, pontosan tudod, hogy milyen műszaki meg­oldásra van szükséged, az egyetlen dolog, amivel keresztülhúzhatják a számításaid, ha nem szállítanak időben. Keresd meg azt a forrást, amelynek legalább olyan fontos a megbízható, határidőre történő szállítás, mint neked és felhőtlen lesz a 2020-as éved!


BIKA április 20. – május 20.


Gyakorlatias vagy, megfontolt, törekszel a tökéletesre, és a jól bevált technológiákon alapuló műszaki megoldásokat pártolod. Kedveled a csúcstechnológiát, a prémium márkákat. Javaslom, hogy ne add lejjebb! 2020-ban nézz szét, járj utána azoknak a beszállítóknak, akiknek a prémium minőség a fő szempont, és ehhez még korrekt ár is párosul. Fordíts kiemelt figyelmet a tervezésnek, a rendszerezésnek, és ne hagyd kicsúszni a kezedből az irányítást! Meglátod, elégedetten zárod majd a projektjeid, és nyugodtan fogsz aludni!


IKREK május 21. – június 21.


Éleseszűségedről, kommunikatív attitűdödről, találékonyságodról messziről megismernek a haj­tástechnikában is. Kihasználsz minden pillanatot, hogy fejleszd a tudásod, feszülten figyeled az inno­vációkat, ugyanakkor elvárod, hogy érvekkel, számokkal bizonyítsák a nagy szavakat. Javaslom, hogy 2020-at kezd azzal, hogy olyan beszállítókat keresel, aki kutatja és megtanulja a haj­tástechnikai innovációkat, és megfelelő szakmai felkészültséggel tud választ adni minden kérdésére! Így kockázatok nélkül valósíthatod meg a legvadabb terveid!


RÁK június 22. – július 22.


Az a szakember, aki kötődik a megszokotthoz, aki nem vált egykönnyen, mert jobban bízik a már bevált technológiákban. Azért, hogy nagyobb profitot érj el, törekedj arra, hogy találj egy szak­embert, aki időről időre szakmailag felülvizsgálja a gépeid, megnyomja az alarm gombot, ha szükséges, így hosszú távra biztonságban érezheted magad a megszokott és bevált műszaki megoldásokkal.


OROSZLÁN július 23. – augusztus 22.


Az a céltudatos és optimista műszaki szakember vagy, aki bármi áron keresztülviszi az elképzeléseit, ha előtte alaposan meggyőződött annak pozitív hatásairól. Kedveled a luxust, a fényűzést. Kérdem én: miért adnád alább 2020-ban, mint hogy olyan beszállítót keresel, aki támogatni tud ebben? Legyenek profi és csúcsminőségű termékeid, amik öltöztetik a gépeid, és kifogástalan minőséget nyújtanak. Ilyen gépekkel besöpörheted az elismeréseket! Sok sikert kívánok hozzá!


SZŰZ augusztus 23. – szeptember 22.


Egyértelműen kitűnsz a műszaki szakemberek közül! Aprólékos, analitikus, logikus és megfontolt vagy. Olyan haj­tástechnikai forrást keress 2020-ban, ahol minden műszaki tartalom korlátlanul elérhető, és ahol sokat látott szakemberek válaszolnak a kérdéseire! Fontos, hogy jó minőséget adjanak jó áron, és pontosan szállítsanak. Eredményes és stabil 2020-at kívánok Önnek!


MÉRLEG szeptember 23. – október 22.


Nálad jobban senki sem tudja, hogy egy jó kapcsolat a siker kulcsa! Olyan szakemberekkel vedd körül magad 2020-ban, akiktől – legyél bármilyen tapasztalt – tanulhatsz, és akik beleillenek az általad megálmodott környezetbe. Miért lenne a hajtástechnikai beszállítód ez alól kivétel? Hiszen a gép lelkének, a hajtástechnikai elemeknek a beszerzése több mint bizalmi viszony. Törekedj arra, hogy beszállítóid közül azzal dolgozz 2020-ban, akiben megbízol, és akivel kedélyes szak­mai kapcsolatot tarthasz: csak olyannal üzletelj, akiről el tudod képzelni azt is, hogy akár baráti viszony alakulhat ki kettőtök között. Sikeres kapcsolatokat kívánok!


SKORPIÓ október 23. – november 22.


A teljesség vágya hajt. Erős akaratú, törekvő, igazi vezéregyéniség vagy! Terveid megvalósításához a legkiválóbb műszaki megoldás kell. 2020-ra azt kívánom, hogy találd meg azokat a szak­embereket, akik a legjobbat tudják nyújtani a terveihez, és válj meg minden hátramozdítótól vagy nem teljesülő ígérettől. Ha így teszel, bizalmi emberekkel alkothatsz egy csapatot, jöhetnek a meg­rendelések, dőlhet a pénz, a siker! Úgy legyen, de a nagy hajtásban ne felejts el lazítani!


NYILAS november 23. – december 21.


Mindig kész vagy az ismereteid bővítésére, látóköröd kiszélesítésére. Szereted, ha a dolgok a tervek szerint haladnak, nem vágsz eléjük, nem sietteted őket. 2020-ban keress olyan hajtástechni­kai forrást, ahol nagy tapasztalattal rendelkeznek, és tudják követni az elvárásaid, azonnali válaszokat adnak a kérdéseire, és képesek tartani a határidőket, hozni a terveket. Ha ez meg­van, borítékolom, hogy nyerő év elé nézel!


BAK december 22. – január 19.


Te vagy az egyik legteljesítményorientáltabb szakember. Gyakorlatias, céltudatos és kitartó. Minden fűszere megvan a sikerhez! Kívánom, hogy 2020-ban olyan beszállítókkal dolgozz együtt, akik tisztelik az munkád, és értékelik a jót, a minőséget, amire törekszel. Ne dőlj be az olcsó, kétes minőségű alapanyagok ígéretének, hiszen a csúcstel­jesítményhez csúcsminőség dukál! Indulj hát a csúcsra!


VÍZÖNTŐ január 20. – február 19.


Hallgatsz a megérzéseidre, szeretsz függetlenül dönteni, törekszel a megvalósíthatóságra, gyakorlatiasan végzed a munkád. Hogy 2020-ban hatékonyabb lehess, találd meg az olyan támogató beszállítókat, akik minden platformon a rendelkezésére állnak, minden adatot és részletet elérhetővé tesznek online, hogy szabadon, a saját igényeid sze­rint dönthess. Ugyanakkor legyenek kéznél, ha kérdésed van. Ezáltal a beszerzéseiddel időt spórolhatsz, és figyelmed más értékes dolgok felé fordíthatod majd: a családodra és a szabadidős tevékenységeidre. Hagyj időt magadnak feltöltődésre, és meg fogsz lepődni, mennyivel könnyebben mennek majd a dolgok!


HALAK február 20. – március 20.


Hatalmas terveid megvalósításához megvannak az elképzeléseid, de még egy kicsit bizonyta­lan vagy? Itt az idő, hogy beiratkozz egy tréningre, vagy keress egy mestert, egy mentort, aki segít a szakmádban. A tervek megvalósításának a kapujában állsz? Azt kívánom, hogy találd meg azt a személyt, akivel konzultálhatsz, aki eléggé tapasztalt ahhoz, hogy a bizonyta­lanságod eloszlassa. Ne kockáztass, kérd ki szakember véleményét, és sikeres, pozitív évet zársz majd! 2020-ban a mottója: Egységben az erő!


Rátapintottam? Remélem, igen! Ne felejtsd el megírni nekem a hajtomuszakerto@chemplex.hu címre!


Sikeres, céltudatos és szorgos évet kívánok! Magamnak pedig, hogy elérjem azt, hogy Magyarország minden gépe működjön. Én majd akkor dőlök hátra.