Célgéptervezők és -gyártók nevezését várják az alapítók a „Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021” versenyre 2021. április 21-ig, 5 kategóriában.


A megmérettetés kiváló alkalom arra, hogy a kevéssé ismert gépipari megoldásokat és azok tervezőmérnökeit megismerhesse a nagyközönség, és a legjobbak nívós szakmai elismerésben is részesüljenek. A célgépgyártó szektor rohamosan fejlődő, de még nem teljes mértékben kihasznált ipari terület ma Magyarországon. „Fontos, hogy számukra is legyen lehetőség a bemutatkozásra a szélesebb nyilvánosság előtt” - mondja Sipos Sándor ötletgazda, a Gépipari Tudományos Egyesülettel közösen társszervező Chemplex Kft. tulajdonosa.


Valamennyi gyártási terület legfontosabb elemei a célgépek

Valamennyi termelési terület, valamennyi üzem legfontosabb elemei a célgépek. Sem az autógyártás, sem az élelmiszergyártás vagy akár a gyógyszergyártás sem létezhet az egyes speciális fázisokat ellátó célgépek nélkül.


Magyarországon számos ilyen mérnökiroda és gyártó vállalat működik. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet rájuk, elismerje a magyar gazdaságban betöltött szerepüket, és közelebb hozza az emberekhez a gépgyártás és gyártástechnológia sokszínűségét és szépségét.A számos szakmai, komoly ismertséggel rendelkező támogató mellett a versenyt a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is felkarolta.


Az alkalom kiváló lehetőség a célgépépítők, tervezőmérnökök és gépgyártók számára, hogy alkotásukat és terveiket bemutathassák, ismertté váljanak és nem utolsó sorban, piaci lehetőséget is találjanak.


5 gépipari kategóriában várják a pályaműveket 2021. április 21-ig:


  • Anyagmozgatás és tárolás gépei (pl. alapanyag- és nyersanyag tárolás, beadagolás)
  • Szerelősorok, gyártósorok gépei (pl. rész- vagy készterméket előállító gépek, gyártósorok, üzemi technológiák)
  • Munkaasztal-környezetek, konfigurációk
  • Mérő- és ellenőrző készülékek
  • Csomagológépek


A pályamű lehet rajz, modell vagy prototípus is. Pályázó lehet tapasztalt és kezdő gépészmérnök, szakember vagy mérnökiroda és gyártó vállalat egyaránt – a verseny minél szélesebb körben szeretné a szakma művelőit megszólítani.


A szervezők nyolc díjat adományoznak összesen, amelyek a szakmai elismerés mellett további értékes nyereményeket, valamint üzleti, együttműködési lehetőségeket jelentenek:


  • Öt, a szakmai zsűri által kiválasztott cég számára Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 elismerést
  • Három közönségdíjazott cég számára “A legjobb célgép 2021”, “Az év célgépépítője 2021”, “Az év tervezője 2021” elismeréseketA díjakat ünnepélyes keretek között adják át a Gépész Szalon rendezvényen 2021. június 14-én, Budapesten, a Millennium Házában.

Jelentkezés és további részletek www.gepedvanhozza.hu weboldalon.