Kétség nem fér hozzá, hogy ha létezik az ipari erőátvitel és automatizálás területén olyan rendezvény, ahol fellelhető a piac majd’ minden nemzetközileg elismert befolyásos szereplője, akkor azok egyike a Hannover Messe, ahova cégünk minden alkalommal ellátogat. Nagyon fontos hogy ügyfeleinknek folyamatosan és kompromisszummentesen nyújthassunk magas színvonalú kiszolgálást, amihez a korszerű trendek ismerete elengedhetetlen.

Az idén 70 országból 6500 vállalat jelent meg, akikre 220 ezer szakmai látogató volt kíváncsi és ebből 70 ezren külföldről érkeztek. A meghívott vendégkiállító India volt, aki több mint 400 vállalattal képviseltette magát.


A kiállításon nagyon nagy hangsúlyt kaptak a legmodernebb gyártói infrastruktúrák.

Az „intelligens gyár” már nem is olyan elérhetetlen álom, a kiállítók szerettek volna meggyőzni bennünket arról, hogy a robotika megjelenése a modern gyártásban nem csupán kényelmi elem, hanem olyan kulcsfontosságú termelési faktor, ami nélkül nem létezik versenyképes tömegtermelés. A gyártóknak és a technológia felhasználóinak legnagyobb kihívást az ember és a gép együttműködésének tökéletes kivitelezése jelenti.

Léptetőmű

Nagyon gyorsan fejlődő szektor a megújuló erőforrások területe, ahol a jövőben nagy áttörésekben reménykedhetünk.

Az egyre fejlettebb rendszereknek köszönhetően lassan valóra válnak a több évtizedes álmok, amelyeket az emberiség sző az olcsó energiáról. Mind az energia termelésére, mind a tárolására (nem biztos, hogy akkor kell az energia, amikor süt a nap vagy fúj a szél) egyre jobb hatásfokú és egyre olcsóbb megoldások születnek.

Létrejöttek az első intelligens rendszerek, amelyekkel a felhasználó automatikusan tud alkalmazkodni az aktuális lehetőségekhez, azaz a rendszer mindig onnan veszi az energiát, ahonnan a legolcsóbb. Láttunk óriás szélerőműveket, és kipróbáltunk egy teljesen új hidrogénüzemű VW tesztautót, ami a villanymotor hajtásnak köszönhetően sokkal dinamikusabb és csendesebb vezetési élményt nyújt.

Léptetőmű

Nagyon izgalmas a high-tech vonal, de mindenkit megnyugtatunk, hogy a klasszikus hajtástechnikai gyártók sem tétlenkednek.

Szokás szerint nagyon szép standdal volt jelen egyik jeles hazai versenytársunk az SEW, de sok egyéb gyártó is fantasztikus rendszereket állított ki, amelyek feszegették a klasszikus hajtómű és villanymotorok összeállításokkal megvalósítható megoldások kereteit. Nyilvánvaló hogy a kiállítók le akarják nyűgözni a látogatókat, ezért igyekeztek vagy gigantikus, vagy éppen miniatűr hajtómű és villanymotor összeállításokkal megjelenni. A legnagyobb hajtómű akkora volt hogy egy átlagember akár állva is befért volna.

Léptetőmű

Találkoztunk régi partnereinkkel és szerencsére mindenki elégedett volt a kiállítás tapasztalataival, azt mondták valami megmozdult az iparban. Mind robbanásbiztos motor beszállítónk; az UMEB, mind speciális villanymotor és hajtómű beszállítónk, nagyon optimista volt a kiállítás várható eredményét tekintve. Magyar kiállítóval is találkoztunk, sok sikert kívánunk ezúton is a Bervina Kft.-nek!

Barátaim, a vízió kristálytiszta, mondhatom: „nekünk átjött”, és úgy tűnik, mindez egyre közelebb kerül a mindennapjainkhoz és egyre érthetőbb és elérhetőbb lesz! De a legfőbb üzenet az, hogy aki manapság ki akar tűnni a versenyből, annak messze átlagon felülit kell nyújtani! Hisszük, hogy a Chemplex is ezen az úton jár! Minden nap egy kicsivel többet tudni és jobbat adni. Mi ezt tanultuk Hannoverben.

Élményeinket sokan valós időben követték a facebookon, érdeklődésüket köszönjük szépen!

Nekünk megszállottaknak ez egy valóságos vidámpark volt! Képeinket és gondolatainkat megnézheti a www.facebook.com/chemplexkft oldalon és ne felejtse: Hannover Messe 2016. április 25-29.! Velünk tart?

A cikkben említett termékeinkhez ezeken a linkeken juthatnak el:
Hajtómű
villanymotor
Frekvenciaváltó

Üdvözlettel:
Kiss László
A Chemplex, és a hazai ipar vezető hajtástechnikai szakértője