Elektromos motor


Megspórolok neked egy telefont. Ja, nem! Egy villanymotort

Nézzük meg együtt, hogyan helyezd üzembe jól az iparban leggyakrabban előforduló háromfázisú aszinkron motorodat. Most akkor is meghívlak az olvasásra, ha ezt nagyon érzed. Banánhéj, amin elcsúszhatsz.

TOVÁBB OLVASOM >

Lesz belőle masina? ...avagy hogyan ne trollkodjunk szét egy ipartörténeti remeket

Minden gépészt lázba hozna egy ilyen felkérés: egy muzeális ritkaság ‘nem koridegen’ visszaállításában kérte a segítségünket Skorutyák János, aki a családja ötgenerációs kékfestőműhelyének állagmegőrzésére és működőképessé tételére törekszik.


TOVÁBB OLVASOM >

Hogyan kösd be a villanymotort?

Az igazi profi az, aki hatékonyan tud bánni az idejével (és persze a gépelemeivel). Folytatjuk a videós sorozatunkat Nagy Miklóssal, aki eltökélt abban, hogy megóvja a gépedet. Kösd be jól azt a villanymotort! Olvasd el!

TOVÁBB OLVASOM >

Bepillantás a hajtástechnika jövőjébe

Hannoverben jártunk. A kiállítók standját végigkirándulva, számomra egyértelmű, hogy mi a tendencia. Cikkem a Techmonitorban jelent meg, a Hajtástechnikai szakértői rovatban.

TOVÁBB OLVASOM >

Régi villanymotor új frekvenciaváltóval

Érdemes megpróbálni, vagy a régi villanymotor kuka? A Techmonitor hajtástechnikai szakértőjeként azt az esetet mutatom be, amikor közel 30 éves felújított villanymotorok vezérlését szerették volna megoldani új frekvenciaváltóinkkal, ám azok rendszeresen kiálltak hibaüzenettel. Úgy tűnt, hogy már-már reménytelen a helyzet, amikor megtaláltam a megoldást.

TOVÁBB OLVASOM >

6+1 lépés télen, amit a sikeres termelők nem hagynak ki

Akkor élvezhetjük derűsen a hóesést, ha ezalatt a hajtásaink biztonságos üzemeltetéséről is gondoskodtunk. Próbáld ki ezt a 6+1 egyszerű lépést: sok bosszúságtól, hidegben töltött órától és extra költségektől fognak megmenteni.

TOVÁBB OLVASOM >

Exkluzív M3 garancia

Legyen biztonságban, tájékozódjon M3 garanciánkról! Ne legyen többé kérdés, hogy honnan érdemes beszereznie a hajtóművet és a villanymotort. A Chemplex háromszoros garanciát, azaz 3 előnyt garantál Önnek, amelyekkel leveszi a válláról a döntés kockázatát.

TOVÁBB OLVASOM >

Mitől tartunk internetes hajtómű vásárlás során?

A legtöbb Interneten keresgélő felhasználó információt gyűjt a vásárlása előtt. Bizonyára így van ezzel Ön is. Megnézi ugyanazt a terméket több e-eladó kínálatában, végül mérlegel. Mérlegeli, hogy vajon van-e kockázata a vásárlásának. Hajtómű, villanymotor, frekvenciaváltó és szervomotor esetén nem sok az átnéznivalója, mert valójában kevés beszállító rendelkezik webáruházzal ezeken a speciális területeken. A Chemplex 2014-ben nyitotta meg virtuális hajtástechnikai webáruházát – amelynek kapcsán sok kérdéssel találkoztunk és sok kételyt oszlattunk el.


TOVÁBB OLVASOM >

Gigantikus disszolverkeverő ATEX környezetbe tervezve

Nagy méretei miatt csak dinoszaurusznak hívjuk. Összeszereltük, teszteljük, kerülgetjük, várja a szállítást.


TOVÁBB OLVASOM >

KOKTÉL: Hogy került a fröccs a Chemplex poharába?

Bizony, a szellemes és -nekünk, férfiaknak :)- kedves anekdota úgy került a Chemplex oldalára, hogy Jedlik Ányos, nem a szódavíz miatt mozgatta a fantáziánkat, hanem egyéb villanyos találmányai miatt. Fejtörőnket, az az olvasónk fejtette meg, aki a vezető termékeinket ismerve (hajtómű, villanymotor, frekvenciaváltó) kételkedett abban, hogy csupán a dinamóra próbáljuk fordítani a figyelmet. Olvassa el, hogy miért!

TOVÁBB OLVASOM >