Keveréstechnika


Vigyázz, mert bekavarok!

Egy feladatot sokféleképpen meg lehet közelíteni – hajtástechnikai szempont­ból is. Ezért teljesen helyénvaló, ha érzel némi bizonytalanságot, amikor hajtóművet válasz­tasz, hiszen ugyanarra a feladatra több típus lehet alkal­mas. Ahhoz, hogy igazán jó gépet építs, egy rakás „egyéb” körülményt is figyelembe kell venned.


Tovább olvasom

AQUA Eco keverőberendezés

Az elmúlt időszakban háromszor is reflektorfénybe helyeztük, itt az ideje, hogy egy kis figyelmet is kapjon az általunk tervezett keverőberendezés: az AQUA Eco.


Tovább olvasom

Fókuszban a megrendelő igényei

Keverős készülék, ami tökéletes példája annak, hogy az egyedi technológiai igények figyelembevételével, hogyan készül el egy keverőmű. A gép minden részlete a megrendelő elvárásainak megfelelően került kialakításra, ahogy ez már nálunk bevált gyakorlat. Inkább az az érdekes, hogy szinte még sosem írtuk le, hogy mennyi apró részletet kell figyelembe venni egy ilyen egyszerűbb készülék előállítása esetében is.

Tovább olvasom

Gigantikus disszolverkeverő ATEX környezetbe tervezve

Nagy méretei miatt csak dinoszaurusznak hívjuk. Összeszereltük, teszteljük, kerülgetjük, várja a szállítást.


Tovább olvasom

Keverőgép hosszú távra

Ön pontosan tudja, hogy hogyan nézzen ki egy keverőgép és milyen gépelemekből álljon össze? A megrendelő, akinek pontos elképzelései vannak arról, hogy milyen gépelemekkel éri el a kívánt célját - ritka, mint a fehér holló! Ha Ön sem tervezőmérnök, de egy keverési feladatra biztos megoldást keres, jegyezze meg, hogy sok múlik a jó beszállítón.Tovább olvasom

2016 - Lendület és energia!

Meglepődve olvastam, hogy a kínai horoszkóp szerint 2016. február 8-án átléptünk a majom irányítása alá. Jót nevettem rajta, mert nálunk már 2015 is az ugráló majmok éve volt. 


Tovább olvasom

2015 - Az év lezárása

Mi lenne Tony Starkkal - Pepper Potts nélkül? A szerény jobbkeze nélkül Vasember nem lenne ennyire magabiztos, sikeres és törekvő. Tudja, hogy a hajtástechnikában Önnek is van ilyen jobbkeze! Tapasztalta, hogy elég egy e-mail, egy telefon a Chemplexhez és pár rávezető kérdéssel máris magabiztosabban oldja meg a dilemmáját!

Néhány gondolatot összegyűjtöttem, arról, hogy az Ön munkáját segítendő - miket tettünk 2015-ben.

Ha kedveli, hogy célunk az Ön sikere - olvasson tovább!

Tovább olvasom

Köszönjük, hogy tőlünk vásárolt!

Vajon hogyan intéz el Önnek a Chemplex egy plusz jócselekedetet 2015-re?

Tovább olvasom

Disszolver keverő festékgyártás közben

Mire képes a disszolver keverő? Hogyan működik a disszolver tárcsa vakolat keverése közben? Hogyan reagál a vizes közeg a beoldott por adalékra? Hogyan viselkedik a keverőelem a fordulatszám növelésekor? Szeretünk videót készíteni olyan gépeinkről, amelyek hosszú ideje bizonyítanak egy-egy üzemben. Egypercesünkben megmutatjuk egy üzemben működő keverőnk vakolatkészítési fázisait. Kattintson a részletekért!

Tovább olvasom

Az Achema-kaland

Háromévente -az éves terveink előkészületeinél,- mindig megfogadjuk, hogy „na majd az idén!” ellátogatunk a vegyipari, élelmiszeripari és gyógyszeripari készülékek és technológiák legnagyobb európai kiállítására Frankfurtba, az Achema-ra. Ebben a tekintetben a legnagyobb újdonság az, hogy az idén végre sikerült is. :)


Tovább olvasom