Lapos hajtómű


Lapos hajtómű

Lapos hajtómű felhasználása

Az úgynevezett laposhajtás (vagy felfűzhető hajtómű, esetleg lapos homlokkerekes hajtómű) a standard hajtóművek között talán ritkábban használt típusok. Speciális kialakításának köszönhetően használói általában ragaszkodnak ehhez a változathoz.

A Motovario „S” sorozatú, felfűzhető homlokkerekes hajtóműveket robusztus, öntöttvas kivitelben szállítjuk Önnek. A laposhajtás méretválasztékunk széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít kiváló terhelhetőséggel, szélsőséges környezeti adottságok között is megbízható üzemmel.

A lapos hajtóművek alkalmasak szállítószalag, szállítócsiga, keverőgép, daru, haladó hajtás, csörlők, csévélő berendezések meghajtására. Az ilyen feladatok megoldására többféle variáció létezik, azonban a Motovario felfűzhető homlokkerekes hajtómű által a legkedvezőbb hatásfokú (93-97%) megoldást kínáljuk Önnek.


Motovario felfűzhető lapos hajtómű

A Motovario név 1965 óta garancia a hajtóművek felhasználói körében: a név egyet jelent a megbízhatósággal és a megfizethető minőséggel. A folyamatos bővülésnek és a fejlesztéseknek köszönhetően a teljesen automatizált gyártósorokon naponta több ezer hajtómű készül.

A felfűzhető lapos hajtómű ismérvei

- Motovario laposhajtás méretek: 050-060-080-100-125-140-150

- Elérhető felfűzhető hajtómű kialakítások: S – IEC motorperem csatlakozással szerelve, IS - tömör behajtó tengellyel, PS – motor oldalon beszerelt rugalmas tengelykapcsolóval, CS - kompakt motorral

- Teljesítmény 45 kW-ig, D30-90 mm csőtengelyátmérővel
- 2-3 fokozat, a felfűzhető hajtómű maximális forgatónyomatéka 10.000 Nm.
- Uniblokk gépház, nagy szilárdságú G200 szürke öntöttvasból, RAL 5010 kék vegyszerálló bevonattal.
- A felfűzhető hajtómű rendelhető kiegészítői: nyomatékkar, kihajtóperem, kihajtótengely, szorítóhüvely, visszafutásgátló, szerelőkészlet
- A hajtásláncot terhelő lökésszerű igénybevételek kivédéséhez a motor és hajtómű közé beépített rugalmas tengelykapcsolóval biztosíthatjuk a szállítást.
- Alapesetben minden felfűzhető homlokkerekes hajtómű -5C° és +40C° környezeti hőmérsékleten történő üzemre alkalmas olajjal feltöltve kerül átadásra.
- 2D-s rajz, vagy 3D-s modell egyaránt elérhető.
- ATEX robbanásbiztos kivitelben is kapható: ATEX 2GD és 3GD
- Áttétel-tartomány: i= 4-394