Ipari gépek javítása


CHEMPLEX IPARIGÉP SZERVIZ

Iparigép szerviz

Három helyzet van, amikor a szervizcspatunkhoz fordulhatsz: amikor egy gépelem meghibásodását észleled, amikor saját szakértő szervizes csapat híján kiszervezed a karbantartást, vagy amikor átfogó képet szeretnél kapni a gépeid állapotáról, hogy megelőzhess egy esetleges termeléskiesést, váratlan költségek felmerülését. Mindhárom esetben biztos kezekben vagy. Az iparban töltött közel 20 éves céges tapasztalatunkkal hatékonyan tudunk segíteni. A Chemplex szervizcsapatával jól jársz.


Mivel tudunk támogatni téged?
- Karbantartás
- Rezgésdiagnosztika
- Szíjfeszesség mérés
- Energiahatékonyság felmérése
- Garanciaidőn belüli javítás, csere
- Garanciaidőn túli javítás, csere

Ha igénybe szeretnéd venni a szervizcsapatunkat, mutasd be röviden a feladatot és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot, ajánlatot ad, majd ütemezi a szervizcsapat naptárában a munkát. Add meg itt a legfontosabb információkat:


Ajánlatot kérek!

IPARIGÉP DIAGNOSZTIKA, ÁLLAPOTFELMÉRÉS

A Chemplex szervizcsapata professzionális műszerek segítségével látja a láthatatlant és segít megelőzni a meghibásodást, segít kiszámíthatóvá tenni a termelésed és támogat a karbantartásod optimalizálásában. Ne felejtsd el, a gépekkel nem csak akkor kell foglalkozni, amikor már baj van!


Kattints több információért >>


Mi az a rezgésdiagnosztika? Amikor látjuk a láthatatlant A gépdiagnosztika egyik olyan formája, ahol a berendezés megbontása nélkül, olyan információkat tudunk kinyerni, amiket csak akkor tudnánk, ha alkatrészeire bontanánk a berendezést. A rezgésdiagnosztikai vizsgálat során olyan hibákat is megtalálhatunk, amiket szétszerelt állapotban, sem biztos, hogy látnánk.


És… Aki látja a láthatatlant, az képes a lehetetlenre! Egy kis fizika… Külső erő hatására minden szilárd test rezegni kezd, a saját frekvenciáján, több irányban különböző frekvenciájú rezgéseket végez. Minél nagyobb a külső erőhatás, annál nagyobb rezgéseket generál.


Miért jó ez a diganosztikai vizsgálat? Akár saját, akár más gyártó berendezéséről legyen szó a vizsgálat szétszerelés nélkül, üzem közben végezhető. Egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban kapunk valós idejű információkat a gép állapotáról. Új gép telepítés után is érdemes elvégezni Egy műszaki dokumentációt adunk, ami igazolja azt, hogy a megrendelt berendezés kiváló minőségű és hibamentes.


Miért jó ez neked? A vizsgálat során nem kell leállítani a berendezést, nincs állásidő, nincs termeléskiesés. A mérés során kinyerhető a leggyakoribb géphibák (egyensúlyhiba, tengelyvonal-hiba, mechanikai lazaság) súlyosságára vonatkozó információ. Nincs annál jobb, mint rögtön a gép mellett olyan információkat kapni, amelyek segítségével gyorsan és hatékonyan dönthetsz további vizsgálatok elvégzéséről vagy akár azonnali beavatkozásokról.


Milyen gép esetében érdemes rezgésdiagnosztikai vizsgálatot kérned? Minden olyan gép szóba kerülhet, amiben csapágy van és mozog… Itt elsősorban a problémamegelőzés a cél: ha minden rendben van, akkor megnyugodhatsz, mert nem lesz termeléskiesés. Ha kezdődő problémát találunk, akkor tudunk tervezni egy időzített karbantartást, ami szintén jó neked, mert habár már tudod, hogy baj van/lesz, ott vagyunk és a megoldást tervezhetjük. Ha súlyos problémát találunk, jelezzük feléd, hogy vedd ki a termelésből a berendezést. Ilyenkor azonnali javításra van szükség, mert a gép további használatával súlyosabb károk is keletkezhetnek (javíthatatlan kár) a berendezésben, mint maga az esetleges termeléskiesés. Noha ebben az esetben mindenképp termeléskieséssel kell számolnod, a szükséges javítások elvégzése után üzembiztos gépet kapsz, így megspórolhatod egy új gép árát + a termeléskiesés összegét és a gyakran felmerülő kötbér költségét is.


Milyen gyakran kell diagnosztikát végezni? Az ökölszabály az az, hogy mindig a karbantartási ciklus egy tized része elteltével, de legalább félévente erősen ajánlott, főleg ahol non-stop mennek a gépek.


Hogy néz ki egy vizsgálat? A helyszínen elvégzett mérés előtt, nélkülözhetetlenek a méréshez szükséges információk. Pontosan tudnunk kell, hogy milyen berendezésről van szó, jó, ha tudjuk a hajtómű áttételek számát, a csapágyak számát, még jobb, ha a típusát, gyártóját, elhelyezkedését is ismerjük. (Amennyiben nincs információ a csapágyról, a csapágy pillanatnyi állapotát tudjuk 50% eséllyel felmérni.) A helyszínre már az előre felprogramozott mérőeszközzel érkezünk. (Nem a helyszínen húzzuk ezzel az időt, hiszen berendezés esetén több órát is igénybe vehet.) A méréseket üzem közben, lehetőleg azonos terhelésen célszerű végezni, igy minden mérés pontos képet ad a berendezés állapotáról. A mérés kb 3-4mp mérési pontonként, pl. egy villanymotoron van 5-6 mérési pont ez kb 1-2 perc. A jegyzőkönyvet automatikusan készíti el a szoftver, a kiértékelés, a spektrumanalízis, ennél több időt vesz igénybe és szakmai hozzáértést kíván. A mérési ponton a három szokásos mérési irányból elvégzett méréssel tudunk: - rezgésgyorsulást - rezgési sebességet - elmozdulást mérni.


Mit tudunk vizsgálni?
Villanymotorok Hajtóművek Keverőberendezések Ventilátorok Szivattyúk Kompresszorok Szíjhajtások


Milyen adatokhoz férsz hozzá egy diagnosztikai vizsgálattal? Gép- és csapágyrezgést, valamint fordulatszámot is mérünk. Értékeljük a rezgéseket frekvenciasávok alapján. Nem csak a gépek üzemeltethetőségére vonatkozó ISO 10816 szabvány szerinti szélessávú rezgésmérésre, 800 vonalas spektrumanalízisre, gyorsulásmérés alapú csapágyanalízisre vagyunk képesek, hanem a gép feltételezett hibáit is feltárjuk. A frekvenciasávos rezgés értékelés a kiegyensúlyozatlanság, a tengelyvonal beállítási hiba és a mechanikai lazaság súlyosságára vonatkozó információval szolgál.


FONTOS! Öntöttvas házas, 120 fordulat/perc fölötti forgó mozgást végző hajtásegység részeket tudunk mérni.


Többet adunk, mint amit vársz A Vizsgálat után a szoftver segítségével elkészített jegyzőkönyv alapján, a rezgésdiagnoszta szakértői véleménye alapján átadjuk a műszaki dokumentációt. Trend készítés: Az időszakosan, rendszeresen elvégzett mérésekből egy szoftver segítségével, spektrumanalízis után trend készíthető, amivel előre jelezhető a csapágy várható élettartama, így előre tudunk ütemezett megelőző karbantartást végezni. Így elébe megyünk annak a jelenségnek, amit elég gyakran látunk: amikor egy viszonylag kisebb méretű alkatrész miatt egy komplett berendezés tönkremegy vagy akár egy komplett gyár leáll. Szerviz, mint szolgáltatás Amikor nem kifejezetten rezgésdiagnosztikai szolgáltatást kérsz, hanem a szervizszolgáltatásunkat veszed igénybe, a probléma feltárásához alkalmazzuk a rezgésdiagnosztikai vizsgálatot, ezáltal gyorsabban, hatékonyabban, tudjuk elvégezni a munkát.


Adjatok egy ajánlatot!
Iparigép szerviz
Iparigép szerviz

HIBAELHÁRÍTÁS, MEGHIBÁSODOTT IPARIGÉP/GÉPELEM JAVÍTÁSA

Ha meghibásodást észlelsz, akkor is számíthatsz ránk. Kattints több információért és a lenyíló ablakban ellenőrizheted, hogy mivel fordulj hozzánk. A hibát, problémát jelezheted telefonon is, de az a leggyorsabb, ha narancssárga gombra kattintva válaszolsz a célzott kérdéseinkre. Kollégáink azonnal feldolgozzák és mielőbb felveszik veled a kapcsolatot.


Válaszolok a kérdésekre! Kattints több információért >>

Amennyiben a Chemplex termékpalettájáról származó egyetlen gépelemet érint a meghibásodás, és még a garanciád érvényes, jelezd felénk, hogy garanciaidőn belül van a termék. A terméket minden esetben vissza kell küldened, de ezt a kollégánk elmondja majd. Azt követően 1-2 munkanap alatt megvizsgáljuk a hibás terméket, azután küldjük a jót.


Amennyiben a teljes gépet érinti a meghibásodás (több gépelem, átfogó működési hiba), garanciaidőn túli a termék, esetleg nem is a Chemplex palettájáról származik, ezekben az esetekben is küldd el az igényedet és kollégáink értékelik a helyzetet az adatok alapján, majd nagy valószínűséggel a helyszínen fogják elhárítani a hibát.


Hajtóművek javítása: A Chemplextől beszerzett gépelemed állapotát felmérjük, elvégezzük a javítását, kicseréljük a meghibásodott alkatrészt. Ezt több esetben helyben, de nagyobb valószínűséggel a telephelyünkön tudjuk megtenni, speciális berendezések segítségével. Amennyiben fizikai sérülés érte a hajtásházadat, abban az esetben is fordulhatsz hozzánk.


Más gyártók hajtásainak javítását egyedi elbírálás alapján vállaljuk el.


A két helyzet közötti különbség fő tényezője az idő: a sajátunkban könnyebben cserélünk raktárpolcról alkatrészt. Kollégánk -a gépelemed nyilvántartása alapján- a szükségesnek vélt alkatrészekkel érkezik a helyszínre, így sok esetben el sem kell hozni a terméket, mert helyben el tudja végezni a javítást. Villanymotorok javítását (pl. csapágy, szimering csere) 55kW-ig tudjuk vállalni.


Keverőberendezések (folyadék és porkeverés) javítása - elsősorban a Chemplex által gyártott keverők esetében vállaljuk a hajtások, a villanymotorok, a keverőelemek javítását. Egyéb keverőberendezések javításáról egyedi elbírálás alapján döntünk.


Adjatok egy ajánlatot!

KARBANTARTÁS - IDŐSZAKOS, RENDSZERES, TERVEZETT

Csapatunkat kölcsönadjuk neked, hogy kiszámíthatóvá tedd a termelésed. Akár egyszeri, akár rendszeres karbantartást vennél igénybe, számíthatsz ránk.


Kattints több információért >>

Mit érts karbantartás alatt?
Hajtóművek karbantartása: A Chemplextől beszerzett gépelemeid állapotát felmérjük, elvégezzük a karbantartását és a műszaki előírásokban rögzített feltételek szerint cseréljük a kopóalkatrészeket, cseréljük az olajat, a tömítéseket.


Ha más gyártók hajtásaival (nem Motovario) is fordulhatsz hozzánk, azonban ezekben az esetekben egyedi elbírálás alapján döntünk arról, hogy elvállaljuk-e a feladatot. A sajátunkat ismerjük a legjobban, de sok egyéb termék kapcsán is van tapasztalatunk, mégis van olyan, amihez nem nyúlunk.


A két helyzet közötti különbség fő tényezője az idő: a sajátunkban könnyebben cserélünk raktárpolcról alkatrészt. A kollégánk a gépelemed nyilvántartása alapján már tömítéssel, csapággyal, szimeringgel stb. érkezik a helyszínre – éppen ezért sok esetben el sem kell hozni a terméket, mert sok mindent a helyszínen is tudunk cserélni.


Villanymotorok karbantartását (pl. csapágy, szimering csere) 55kW-ig tudjuk vállalni. Keverőberendezések (folyadék és porkeverés) karbantartása - a Chemplex által gyártott keverők esetében a hajtások, a villanymotorok, a keverőelemek karbantartása. Amennyiben állványos a keverőd, a feladat része a gép állványának karbantartása is, amennyiben szükséges, a csapágyának a cseréje. Szóba jöhet még szimeringcsere, és további tömítések (zsinóros tömítés, csúszógyűrűs, stb.) cseréje, csapágyazás.


Kérek egy ajánlatot!
Iparigép szerviz