Cellás adagoló


Cellás_adagoló

Cellás adagoló alkalmazása

Cellás adagolókat por- és szemcsésáru, granulátum egyenletes beadagolására alkalmaznak. A cellás adagoló berendezés szerepe, hogy a különböző szemcseméretű – azonban minden esetben szilárd – anyagokat (pl. porok, szemes termények, gabonák, granulátumok, pelletek stb.) szabályozott módon, maradéktalanul adagolja pl. egy szállító eszközre, tartályba, esetleg zsákokba.


AJÁNLATKÉRÉS

Cellás adagolók főbb jellemzői

A cellás adagolók csatlakozó méretei jellemzően kompatibilisek a járatos karima méretekkel, így könnyen illeszthetjük őket a technológia többi részéhez, de igény esetén egyedi csatlakozó méretet is gyártunk. A cellás adagoló lelke a rotor, amelynek kiválasztása szakértelmet kíván, hiszen egy a technológiához alkalmatlan rotor eredménytelenné teszi a termelést. A cellás adagoló rotorja –mint maga a cellás adagoló is- készülhet könnyű-, vagy nehézipari felhasználásra. A rotor lehet zárt vagy nyitott, ez utóbbi esetben gumi- vagy acéllapátokkal. A zárt rotor kaphat acél megerősítést, illetve speciális bevonatokat.

A cellás adagolók testreszabása

- Az időegység alatt szükséges adagolási mennyiséget alapul véve határozzuk meg a cellás adagoló hajtásának fajtáját. Ez lehet közvetlen hajtómű által hajtott kivitel, de használhatunk ékszíjhajtást is.
- A cellás adagoló hajtóteljesítménye 0,25 – 2,2 kW-ig terjed.
- A cellás adagoló közeggel érintkező elemei készülhetnek szénacélból, rozsdamentes acélból, vagy saválló acélból egyaránt.
- Igény szerint elkészítjük a szerkezet vezérlését, amelyet a környező technológiához csatolunk.