Porszállító csiga


porszállító_csiga

A porszállító csiga alkalmazása

Por alakú, szemcsés vagy granulált szilárd anyagok továbbítására a szállítócsiga használata a legkézenfekvőbb megoldás. Mivel a porszállító csiga vízszintes vagy ferde hatásvonalú szállításra egyaránt alkalmazható, segítségével az anyag áramoltatásánál bizonyos mértékű lejtés vagy emelkedés is jól kezelhető. A porszállító csiga lehet tengellyel ellátott-, vagy tengely nélküli spirál, amely egy zárt csőben, vagy egy nyitható vályúban továbbítja az anyagot.


AJÁNLATKÉRÉS

A Chemplex porszállító csiga jellemzői

A porszállító csiga pontos kialakítását, a felhasznált alkatrészek méreteit, alapanyagát, geometriáját a szállítandó közeg és a megrendelői technológia megismerése után határozzák meg tervezőink. Ezek alapján minden Chemplex porszállító csiga vagy rendszer egyedi és a megrendelő partner elvárásainak megfelelő.

Porszállító csigák testreszabása, jellemzői

- A technológia igényeinek függvényében széles méret- és kapacitás választék áll partnereink rendelkezésére. A spirálok és csövek (vagy vályúk) méreteire az üzemi paraméterek alapos megismerése alapján teszünk javaslatot.
- A porszállító csiga kivitelét tekintve lehet fix vagy mobil, amelyet a szállítandó közeg és a technológia határoz meg.
- A porszállító csiga szerelhető csigahajtóművel és homlokkerekes hajtóművel egyaránt.
- Megrendelőink speciális igényeihez alkalmazkodva egyedi kivitelezésű, funkcionális szállítócsigák kivitelezését is vállaljuk, mint például a fűtött köpenyű porszállító csiga. Mivel a Chemplexnél komplett technológiák tervezését, fejlesztését és megvalósítását végezzük, a porszállító csigát is el tudjuk látni minden olyan kiegészítővel (pl. elektronikus szállítási kapacitás szabályzás frekvencia szabályzóval, kiporzás elleni védőrendszerek, robbanásbiztos kivitelű szállító csigák, vezérlések stb.), amelyek segítségével a legkomplikáltabb szállítási feladatok is elvégezhetőek.
- A közeggel érintkező elemek készülhetnek szénacélból, saválló acélból, akár kopásálló bevonattal is.