Lineáris mozgás


Orsós emelő

Az orsós emelők a gépészet egyik alapvető egyenes vonalú mozgást végző berendezései, amelyek az elektromotor forgómozgását lineáris mozgássá alakítják. Ez a mozgás lehet vertikális vagy horizontális, toló- vagy húzómozgás egyaránt.
AJÁNLATKÉRÉS RÉSZLETEK >

Golyósorsós emelő

Golyósorsós emelőket magas ciklusszámú, és/vagy nagy haladási sebességű alkalmazásoknál használunk. Sok esetben a precíz pozicionálás is alapvető követelmény. A golyósorsós emelők specialitása, az edzett acélból gyártott anya és az orsó között mozgó kéregedzett csapágygolyók, melyek nagyon alacsony súrlódást, ezzel a teher nagy hatásfokú mozgatását biztosítják.
AJÁNLATKÉRÉS RÉSZLETEK >

Elektromos munkahenger

Az elektromos munkahenger (más néven lineáris aktuátor vagy tolómotor) valós alternatívája a pneumatikus vagy hidraulikus rendszereknek, amellyel az egyenes vonalú mozgást igénylő feladatok -az egyszerűektől egészen a komplex rendszerekig- könnyen megvalósíthatóak. Ezek a tolómotorok képesek lassú vagy gyors haladási sebességre, könnyű vagy nehéz tömegek mozgatására, alacsony vagy magas ciklusidőkre és precíz pozicionálásra.
AJÁNLATKÉRÉS RÉSZLETEK >

Trapézmenetes orsó

Trapézmenetes orsók segítségével a forgómozgás (akár elektromos motorból, vagy kézi erőből származó) egyenes vonalú mozgássá alakítható, ezért a trapézmenetes orsók, vagy trapézmenetes szárak haladó anyával, az egyik leggazdaságosabb és legegyszerűbb megoldást kínálják a lineáris mozgatási feladatokra.
KÜLDJ ÜZENETET RÉSZLETEK >

Golyósorsó

A Chemplex speciális csapágygolyós orsói jellemzően magas ciklusszámú, vagy nagy haladási sebességű, illetve különösen precíz pozicionálást igénylő lineáris mozgatási feladatok esetében alkalmazandók. A golyósorsó komplett hajtástechnikai megoldások részeként, vagy önmagában is megtalálható kínálatunkban (golyósorsós emelő – link H2.1).
KÜLDJ ÜZENETET RÉSZLETEK >

Ipari elektromos munkahenger

Az ATL sorozat általános ipari felhasználású, széles méret és teljesítmény kínálattal rendelkező munkahengereket takar, nagy választékkal mind a terhelhetőség, mind a haladási sebesség tekintetében. A rendelkezésre álló rendszerhez alkalmazkodva az ATL sorozatot motor nélkül (kizárólag behajtó tengelycsonkkal) is tudjuk szállítani. Ez a megoldás lehetővé teszi több munkahenger összekötését, amellyel garantáltan szinkronizált működés érhető el. A robusztus kialakításnak és a kiegészítők nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően az ATL sorozat elektromos munkahengere a legkritikusabb ipari alkalmazásokhoz is kiváló.
AJÁNLATKÉRÉS RÉSZLETEK >

Félipari lineáris aktuátor

Az LMR jelölésű lineáris aktuátor az egyik legnépszerűbb félipari lineáris aktuátor termékkínálatunkban. Népszerűsége elsősorban kompakt kialakításának, univerzális felhasználhatóságának, kedvező árának és rövid szállítási határidejének köszönhető.
AJÁNLATKÉRÉS RÉSZLETEK >