Elektromos munkahenger


Az elektromos munkahenger alkalmazása

Az elektromos munkahenger (más néven lineáris aktuátor vagy tolómotor) valós alternatívája a pneumatikus vagy hidraulikus rendszereknek, amellyel az egyenes vonalú mozgást igénylő feladatok -az egyszerűektől egészen a komplex rendszerekig- könnyen megvalósíthatóak. Ezek a tolómotorok képesek lassú vagy gyors haladási sebességre, könnyű vagy nehéz tömegek mozgatására, alacsony vagy magas ciklusidőkre és precíz pozicionálásra.


AJÁNLATKÉRÉS

Árajánlat a Chemplextől

Nézd meg ezeket a videókat, mielőtt ajánlatot kérsz tőlünk!
Pár percet vesz igénybe és segít abban, hogy tisztán lásd, hogy mire számíthatsz az együttműködésünk során.


Elektromos munkahenger kínálatunk jellemzői

A legkisebb aktuátorok DC motorral hajtott egységek, néhányszáz N terhelhetőséggel, míg a legnagyobbakat akár AC 3 fázisú motorral, vagy szervo-hajtással is tudjuk szállítani és terhelhetőségük 80 kN is lehet. A lineáris haladási sebességskála tartománya a néhány mm/s - 500 mm/s terjed, de egyes speciális golyósorsós aktuátorokkal az 1000 mm/s is elérhető! Akár már meglévő motorral is hajtható, és nincs szükség további csövezésre, segédberendezésekre (pl. a pneumatikus és hidraulikus rendszerek esetében szükséges csövek, szelepek, nyomásmérő stb.), nincs bosszantó olajfolyás, levegőszivárgás, kompresszor meghibásodás.

Letölthető katalógus

LMR tolómotor

Ennek az aktuátornak a népszerűsége kompakt kialakításának, univerzális felhasználhatóságának, kedvező árának és rövid szállítási határidejének köszönhető. Ajánlott alacsonyabb ciklusú ipari alkalmazásokhoz is, és kültéri feladatvégzésre megfelelő védelemmel is kapható.

RÉSZLETEK >

ATL kompakt tolómotor

Az ATL sorozat lineáris aktuátora egy iparibb kivitel az LMR sorozathoz képest, így akár 800 mm, de egyes esetekben akár hosszabb lökethossz is elérhető általa és a terhelhetősége is közel annak a duplája.

RÉSZLETEK >

CLA kompakt tolómotor

Ideális megoldás kültéri, vagy környezeti hatások tekintetében enyhén terhelt egyenes vonalú mozgatási feladatokhoz. Ennél a sorozatnál elérhető akár az IP 65 tömítettségi besorolás, ezáltal alkalmas kültéri használatra. A végállás- és pozíció érzékeléssel ellátva még biztonságosabb szabadtéren való alkalmazása.

RÉSZLETEK >

Félipari golyósorsós tolómotor

Megegyeznek a trapézmenetes szárral szerelt alapváltozatokkal, de a műszaki paraméterei –a golyósorsós megoldásnak köszönhetően- jóval kedvezőbbek. A BSA és a CLB sorozatú lineáris aktuátorok külső megjelenésüket tekintve megegyeznek a trapézmenetes szárral szerelt alapváltozatokkal, az előbbiek műszaki paraméterei jóval kedvezőbbek.

RÉSZLETEK >

Speciális fél-ipari tolómotor

Olyan alkalmazásokhoz kínálnak megoldást, melyekre a hagyományos tolómotorok közül nem, vagy csak aránytalan kompromisszumok árán találnánk megfelelő lineáris mozgató egységet.

RÉSZLETEK >

ATL ipari tolómotor

Általános ipari felhasználású, széles méret és teljesítmény kínálattal rendelkező aktuátorokat takar, nagy választékkal mind a terhelhetőség, mind a haladási sebesség tekintetében.

RÉSZLETEK >

CLA tolómotor

Megoldás kültéri, vagy környezeti hatások tekintetében enyhén terhelt (pl. enyhén poros vagy párás) egyenes vonalú mozgatási feladatokhoz.

RÉSZLETEK >

UAL tolómotor

Kifejezetten magas lineáris haladási sebességekre tervezett és optimalizált elektromos munkahenger családot takar.

RÉSZLETEK >

TMA tolómotor

Kifejezetten napelemtáblák mozgatásához, pozicionálásához lettek kifejlesztve. Pontosan és hatékonyan végzik egyszerre több napelem együttes mozgatását.

RÉSZLETEK >

Ipari golyósorsós tolómotor

A TMA sorozat kivételével minden ipari tolómotor családnak van golyósorsós változata. Élettartamuk pontosan meghatározható, használatuk jól tervezhető, amellyel rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg.

RÉSZLETEK >

ILA ipari tolómotor

Számos hajtásrendszerrel elérhető trapézmenetes vagy golyósorsós kivitelben. Ez az elektromos tolómotor képes kiváltani a legrobusztusabb, és leghosszabb lökettel rendelkező hidraulikus tolómotorokat.

RÉSZLETEK >

Számos kiegészítő

A tolómotor szerkezeteket számos opcionálisan alkalmazható berendezés és eszköz támogatja, amelyekkel teljesen egyedi és speciális feladatokra is könnyedén találhat megoldást.

RÉSZLETEK >