WIFI-s frekvenciaváltós motor


WIFI-s_frekvenciaváltós_motor

Az elmúlt év forradalmian új fejlesztése, a különböző technológiák egyesítésének eredményeként létrejött WIFI-s frekvenciaváltós elektromos motor egyszerre szolgálja a kényelmet, a praktikumot és az eleganciát. A vezeték nélküli vezérlés új dimenziókat nyit a gyártástechnológiában: akár a tartály mellett állva, egy kabinból, vagy az íróasztal mellől teljes biztonsággal, egy gombnyomással állíthatja a több méter magasban lévő keverőmű fordulatszámát az adott pillanatban felmerülő igényeknek megfelelően. A WIFI alkalmazhatóvá vált elektromos motorok vezérlésére és programozására egyaránt. Használatával elkerülhető a hagyományos rendszereknél szükséges kábelezés, kapcsolószekrény kialakítás, amely külön szakértői csapat bevonásával, egyrészt sok időbe telt, másrészt nagyobb volt a hiba kialakulásának lehetősége. NEO-WIFI-vel ezek a kockázatok mind elkerülhetőek, mivel az egész rendszer egy egységet alkot: üzemeléséhez mindösszesen egy háromfázisú betáplálás és egy biztonsági kapcsoló szükséges és máris indulhat a termelés.


Kérdése van? Hívjon minket bizalommal
+36 1 347 0682

WIFI-s vezérlés, a kényelem, a praktikum és az elegancia innovációja

Mivel a WIFI-s frekvenciaváltós elektromos motor közvetlenül a hálózatról üzemeltethető, az alábbi alkatrészeket és az ehhez kapcsolódó munkát megspórolhatja:
Kapcsolószekrényhez kapcsolódó tervezés, beszerzés, telepítés és dokumentációkészítési ideje és díja, tervezői nyilatkozat, anyagbeszerzés és a szekrény elkészítése (műhelymunka), acéllemez kapcsolószekrény, főkapcsoló, mágneskapcsoló, kismegszakító, start-stop nyomógomb, üzemjelző lámpa, potenciométer + forgatógomb, sorkapcsok, tömszelence, stb.
(A munkavégzések során felmerülő esetleges hibalehetőségekről nem is beszéltünk.)

Nézzünk egy konkrét összehasonlítást! Mekkora árkülönbség van, ha hagyományos frekvenciaváltós motor helyett WIFI-s frekvenciaváltós elektromos motort telepítünk?
- Vezérlőszekrény frekvenciaváltóval: 115.000 Ft + ÁFA
- Vezérlőszekrény tervezés és összeépítés díja: 45.000 Ft + ÁFA
- 3 kW-os motor ára: 55.000 Ft + ÁFA
Összesen: 215.000 Ft + ÁFA
Ezzel szemben
NEO-WiFi-vel ellátott 3 kW-os motor: 210.000 Ft + ÁFA
(ebben az árban nincs benne a kényelmi funkciót ellátó belső dokkoló (töltő), amellyel a távirányító a munkaasztala mellől is feltölthető)

A NEO-WIFI frekvenciaváltós motor alkalmazhatósága

A Wireless technológiájú elektronikus vezérlés jelentősége kültéri berendezések esetében (pl. szivattyú) talán még nagyobb, hiszen nem igényli a személyzet közvetlen közelségét a parancs végrehajtásához. Ez a korszakváltó újdonság akár több 10 szállítószalagot is képes szinkronban működtetni.

A NEO-WIFI frekvenciaváltós elektomotor költséghatékony, kevesebb szakértelmet igénylő termék, amely megbízhatóan alkalmazható a termelésszabályozásban, akár különleges körülmények között is. Partnereink az alábbi területeken már nagy sikerrel alkalmazzák ezt a terméket, főként hidraulikus tápegységek, ventilátorok elektromos motorjainak meghajtására:

- Élelmiszeripar: húsipar, baromfi- és halfeldolgozás
- Vegyipar, kozmetikai és gyógyszeripari ágazat.
- Festékgyártás, petrolkémia.
- Tengerészeti, fedélzeti és rakparti berendezések
- Kültéri berendezések (pl: zsilipek, zsilipkapuk)
- Cementipari, bányaipari szalagpálya hajtások, stb.

A WIFI-s frekvenciaváltós elektronikus vezérlés további műszaki paraméterei
- A programozható beépített órával és akkumulátorral gond nélkül szabályozhatja az elindulást és megállást anélkül, hogy felügyelnie kellene a folyamatot.
- Az EMC zavarszűrőnek köszönhetően háztartási, kereskedelmi és ipari környezet sem jelent akadályt ennek az új technológiának.
- Nem kell külön fékellenállást vásárolnia, mert a NEO-WIFI-be már gyárilag beépítették. Így nagy tehetetlenségű rendszerek szabályozásával sem lehet problémája.
- NEO-WIFI-t a 71-es házmérettől egészen a 160-asig tudja csatlakoztatni.
- Motor és a frekvenciaváltó közötti frekvenciazavar nem léphet fel, mivel egybe van építve.

Opciók:
- IE1, IE2, IE3 energiahatékonyság
- 2-4-6-8 pólus
- 50 Hz, 60 Hz
- EMC zavarszűrő
- Talpas és/vagy peremes rögzítés
- PTO, PTC hővédelem
- Kényszerhűtés
- Erősített vagy szigetelt csapágy
- Trópusi üzem
- Szimpla- vagy duplafék
- DC vagy 24 V-os fék

WIFI-s frekvenciaváltós motorok

A WIFI-s frekvenciaváltós motorok egyszerűen kezelhetőek

- Az egyszerű, letisztult kezelőpanellel a motorok (100db-ig!!!) egyszerre vagy külön-külön is irányíthatóak. Egy irányítópanel több egységet is elláthat.

- A programozás és vezérlés szintén vezeték nélküli. Nem igényel vezérlőszekrényt és kábelezést, amellyel sok pénzt és időt lehet megspórolni. (Vészgomb beépítése a biztonság fontossága miatt mindig szükséges.)

- Kültéri használatra alkalmas, magas szintű védelemmel a por és a víz ellen.

- A készülék élettartama alatt történő események rögzítésére és elemzésére PC segítségével van lehetőség. A rendszer egy USB kábellel elérheti a szoftvert, amellyel komoly elemzések végezhetőek a termelés hatékonysága érdekében. Ez az eszköz a mai kiélezett gazdasági versenyben komoly előnyt jelenthet Önnek!

A vezeték nélküli frekvenciaváltós motor elektromos szerelése

- Több NEO-WIFI összeköthető 10 pólusú szalagkábellel: az RS485 soros csatlakozó lehetővé teszi, hogy két vagy több frekvenciaváltót össze lehessen kötni. Ahol az elsődleges elektromotor, a Master kapja a parancsot, ezáltal irányítja a csoportot; és a többi, másodlagos elektromotor, a Slave, követi azt. Egyszeri utasítással több készüléket lehet beállítani, így a termelés is hatékonyabb.

- Speciális beállításokkal elérhető állandó nyomaték egészen 87 Hz-ig.

- Állandó nyomaték mellett lehetséges a sebesség növelése még a névleges fordulatszámon túl is.

- A fékes motorhoz önfékező funkció is beállítható.

- Enkódert is csatlakoztathatunk, hogy visszacsatolva szabályozzuk a fordulatszámot.

NEO-WIFI összeköthető
WIFI-s kezelő

WIFI-s kezelő (irányítópanel) adatai

Az irányítópanelnek 2 verziója van: analóg irányítású vagy anélküli. Ezek hatótávolsága akár 20 méter is lehet.

Az irányítópanel kézzel könnyedén eltávolítható a helyéről (szerszám nélkül), mivel 4 mágnes rögzíti. Nem csak a motoron és a töltőegységén lehet tárolni, hanem mindenhol, ahol a mágnes megtapad. Így mindig kéznél van a kezelő.

- A panel tetszés szerint elforgatható és 4 különböző pozícióban tárolható.
- Minden kezelő rendelkezik 2 újratölthető akkumulátorral (2x250mAh).
- A kezelő dokkolója IP65-ös védettségű.

A megfelelő villanymotor kiválasztása! Videós segítséggel!

- Ha a képre kattint, a videó azonnal elindul és egymás után nézheti meg a teljes lejátszási listát.

- Ha a kép bal felső sarkában lévő ikonra kattint, megnyílik a videólista, ahonnan célirányosan kiválaszthatja azt a filmet, ami Önt éppen ebben a pillanatban segíti.

- A videó alatt találja a teljes videólista linkjét.


Ha kérdése maradt, forduljon hozzánk, írjon nekünk, vagy keressen bennünket elérhetőségeink egyikén. Bármelyik megoldást választja, a YouTube csatornánk szolgálja ki Önt. Iratkozzon fel és nem marad le új videóinkról sem! Ha a segítségére voltunk, örülünk, ha nem felejti el ezt másokkal is megosztani!