Leggyorsabb ATEX hajtóműforrás az országban

Nyár a télben: így viszlek el nyaralni Dominikára

Most azt hiszed, hogy viccelek, pedig nem. De hogy vihetne el a Chemplex Dominikára nyaralni!? 25 év szakértői pályám során tudod, hány ügyfelemet juttattam már el egzotikus helyekre? Minden szerénységgel állíthatom, hogy sokat. Mondhatjuk, hogy teljesítettem az álmaikat. Figyelj, hiszed vagy nem, nyaralni fogunk.


TOVÁBB OLVASOM >

​Akkor is segítek neked, ha látom, hogy a benzineshordó fölött akarod meggyújtani a cigidet

Annyi helyre adtam már tanácsot hajtástechnikai szakértői munkám 25 éve alatt! Lehet, hogy neked is segítettem már. Fejből tudom a szakmám legfontosabb katalógusait. Egy két lábon járó ipari konfigurátorrá gyúrtam magam.


TOVÁBB OLVASOM >

Robbanás biztos nem lesz

Amikor veszélyes üzemeket működtető gyártulajdonos vagy üzemvezető azt mondja nekem, hogy „nálunk robbanás biztosan nem lesz”, akkor arra gondolok, hogy: partnerem profi és előrelátó, üzembiztonság jó kezekben van nála, ismeri a kockázatokat. A másik lehetőség, hogy egy jóhiszemű szerencsejátékos, aki el sem tudja képzelni, milyen banális helyzetekből lehet óriási baj üzemi termelés során.


TOVÁBB OLVASOM >

​Filozofálok, de ez nem okoz fennforgást, sőt

Ahogy te, én is tájékozódom a külvilág eseményeiről. Ilyenkor keresem azokat az összefüggéseket, amelyek hatással lehetnek a hazai műszaki életre. Végül szinte mindig azt a következtetést vonom le, hogy amire nem vagyok hatással, azon nem bosszantom fel magam, és történjen bármi, mi, műszaki emberek a legjobban úgy járunk el, ha tesszük a dolgunkat. A cikkeim is ezen gondolatok mentén születnek.

TOVÁBB OLVASOM >

13 baljós hajtómű tünet, amely kezelést igényel

Melyek azok a tipikus hibák, amelyek a hajtóműveknél bekövetkezhetnek – idővel – és hogyan azonosítsd, kezeld azokat?


A jó minőségű és rendeltetésének megfelelően használt hajtómű csak nagyon ritkán hibásodik meg. Ha azonban mégis bekövetkezik valamilyen üzemzavar, az a termelést is kényszerpihenőre készteti. Légy felkészült, ismerd fel és kezeld!


TOVÁBB OLVASOM >

Villanymotor bekötése videós segítséggel - rutinos szakembereknek erősen ajánlott!

Ez a téma, a villanymotor bekötése a kisujjadban van? Azért én arra kérlek, hogy nézd meg ezt a videót. Nem is olyan régen történt, hogy a kétmilliós frekvenciaváltó szénné égett hibás bekötés miatt - a kétségbeesett tulajdonos azóta az ügyfelem. A történetből egy tanulság érdekes mindannyiunk számára: soha, semmit nem kötünk be az adattábla értelmezése nélkül! Szánd rá ezt a pár percet arra, hogy megnézed a videót - ezzel elkerülheted a váratlan károkat!


Az igazi profi az, aki hatékonyan tud bánni az idejével! - Nagy Miklós kollégám szándéka, hogy támogat téged a távolból azzal, hogy olyan videókat készít, amelyekkel magabiztosan kötheted be az elektromos motort. Nézd meg a videót és kövesd Miki tanácsait!

TOVÁBB OLVASOM >

​Ha port szippantasz, csináld okosan! - ATEX hajtóművek néhány napon belül

És a szesszel is bánj óvatosan!

Biztos, hogy nem akarod, hogy felrobbanjon az üzemed, leégjen a csarnokod, vagy akár csak egy kisebb tűzeset miatt kiszálljanak hozzád a tűzoltók. Nem akarod a munkahelyedet a Híradóban látni, mert nem figyeltél oda a részletekre. Sok veszélyes üzem van, ahol robbanásveszélyes anyagokkal, gázokkal, folyadékokkal, porokkal dolgoznak.

TOVÁBB OLVASOM >

​Vegyipari óriás keverőberendezés

Folyadék- és porkevererő berendezéseink számos iparágban fellelhetők az országban. A kompakt egyedi és standard keverőinket már jól ismered, ezért most egy különlegességet hoztam. A videó végén kitérek a jelenlegi helyzetre is, hogy lásd mire számíthatsz ma, ha gépeket rendelsz.


TOVÁBB OLVASOM >

Ha célgépgyártót keresel, válaszd a legjobbat!

2022 legjobb gépgyártói

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj zsűrije kiválasztotta 2022-ben a legjobb célgépgyártókat. A paletta nem teljes, hiszen nem nevezett az ország összes célgépgyártója, de azt garantálom neked, hogy akiket szigorú szakmai szempontok alapján a zsűri az idén a legjobbakként jelölt meg, azokkal a gépgyártókkal érdemes együtt dolgoznod, ha gépet kell beszerezned vagy fejlesztened.
TOVÁBB OLVASOM >

Ezek lettek az év célgépei 2022-ben

Robot adta át a trófeákat a nyerteseknek a Gépész Szalonban

TOVÁBB OLVASOM >