A láthatóak diadala

Kiss László hajtástechnikai szakértő Metál Attilával, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj zsűri elnökével beszélgetett az értékelés szempontjairól. 6 pontban elolvashatod, mitől tarolhat a nevezett géped a versenyen.


TOVÁBB OLVASOM >

​Ha gépgyártó vagy, mutasd a géped!

Minden vállalkozás célja, hogy fejlődjön, rentábilis legyen, hosszú évekig működjön, majd átkerüljön a következő generáció kezébe. Mi kell ehhez? Jó munkák, jó ügyfelek, jó cégér.


De hogyan lesznek jó ügyfeleink? Jó munkáink? Hogy mutassuk meg az ügyfeleknek, amit tudunk?

TOVÁBB OLVASOM >

Gépgyártó is lehet rocksztár?

Szinte hallom, ahogy felszisszentél! Miért akarna egy gépgyártó„rocksztár” lenni?

Valóban vad ötlet lenne, ha arra vágynál, hogy a külvilág is megismerje a munkádat? Miért lenne idegen tőled, hogy elismertséget, szakmai hírnevet, több megrendelést szerezz? Miért ne vágynál arra, hogy ne csak a magad, hanem az egész célgépgyártó szakma elismertségét javítsd?

TOVÁBB OLVASOM >

​Titkos összetételű kerámiát munkál meg az AQ Anton díjnyertes célgépe

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj „Automata szerelősorok” kategóriájában díjnyertes AQ Anton Kft. projektmenedzserével, Szépligeti Andrással beszélgetett Sipos Sándor, a Célgép Nagydíj és a Gépész Szalon megálmodója, a Chemplex ügyvezetője.


TOVÁBB OLVASOM >

Megújult hajtástechnikai webshoppal várunk!

Villanymotor, frekvenciaváltó, csigahajtómű szakértői kezekből

Megújult a Chemplex hajtástechnikai webshopja! Ha villanymotort, frekvenciaváltót, csigahajtóművet keresel, akkor itt pár kattintással nálad lehet: https://webshop.chemplex.hu/


A megújult oldalon letisztult felülettel, 3D modellekkel, egyszerű online fizetéssel várunk.


TOVÁBB OLVASOM >

A sikeres generációváltás modellje

Cikkeimben elsősorban hajtástechnikai tanácsokkal segítem a munkádat. Egy jó beszállítótipp legalább akkora segítség lehet, mint egy megbízható, hatékony gépelem ajánlása. Bemutatom a Losonczi Innovation Kft.-t, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj „Mérő- és ellenőrző készülékek, tesztpadok” kategória győztesét. Fordulj hozzájuk, ha precíziós megmunkáló szerszámokat vagy mérőkészüléket szeretnél.


TOVÁBB OLVASOM >

​Minden egy kézben: a Linamar gépgyártó adja a fogást a markolókanálhoz, a turbinához és a kapcsolóhoz is

Kulcsrakész gyártási megoldásokat kínál a Linamar Tervező és Gyártó Központ, amit széles és sok területet lefedő ügyfélkörük is igazol. De vajon veszélyezteti-e az egyre terjedő robotizáció az emberek munkáját?


TOVÁBB OLVASOM >

Mi marad, ha elveszíted mindened?

Mindkét nagyapám kétkezi ember volt. Olyan emberek, akiknek nem kellett túl sok minden ahhoz, hogy szinte bármit meg tudjanak csinálni – ahogy gyerekként láttam.


TOVÁBB OLVASOM >

18 felszabadító nem

Néha egyszerűbbnek tűnne igent mondani, de azok sajnos sokszor tévútra visznek. Céget vezetsz, izzadva próbálsz megfelelni minden elvárásnak, hogy előbbre juss, és néha azzal szembesülsz, hogy a befektetett energia nem hozott annyit, mint amennyi erőt elvitt tőled. Sokszor nem tudsz nemet mondani.

TOVÁBB OLVASOM >

​A pálya kötött, a lehetőségek nem

A minőség biztosítása már a termékek fejlesztésénél és az alkatrészek beszerzésénél, gyártásánál elkezdődik.

A piacvezető Knorr-Bremse 1996-ban vetette meg a lábát Magyarországon, ma, 25 évvel később pedig mind fejlesztési, mind gyártási kompetenciáit tekintve világszinten elismert eredményekkel büszkélkedhet a magyar csapat.TOVÁBB OLVASOM >