Homlokkerekes hajtómű

A Motovario homlokkerekes hajtómű legnagyobb előnye, hogy Motovario Összeszerelő Központunkban nagyon gyorsan előállítjuk.

A Motovario homlokkerekes hajtómű hatásfoka verhetetlen: 93-97%.

Köszörült és betétedzett fogaskekerek biztosítanak hosszú élettartamot, megbízható működést. Gyors összeszerelés, elérhető szervizháttér. Akár villanymotorrral, rugalmas tengelykapcsolóval szerelve szállítjuk.

A homlokkerekes hajtómű típusai

H - IH - PH – CH sorozatok: öntöttvas kivitelben

HA - IHA – CHA sorozatok: alumínium-ötvözet kivitelben

A homlokkerekes hajtómű felhasználása

Gépgyártók, termelő vállalatoknál az üzemfenntartásért felelős szakemberek számtalan esetben találkoznak olyan feladatokkal, amikor a kívánt nyomatékot egy adott fordulatszámon kell átszármaztatni a partneri igények vagy a termelés zavartalan biztosítása érdekében. A homlokkerekes hajtómű ezt a feladatot egy, két vagy három fogaskerék-áttétel segítségével valósítja meg. A homlokkerekes hajtás az egyik legjobb hatásfokú hajtómű típus (a Motovario homlokkerekes hajtóművek hatásfoka 93-97%). A Motovario homlokkerekes hajtóművek gondoskodnak az üzembiztos termelésről, mind szalagpálya vagy egyéb anyagtovábbító rendszerek, illetve termelő gépek meghajtása esetében.

Érvek a homlokkerekes hajtómű mellett

– A kisebb méretű homlokkerekes hajtóművek (HA32-HA63) háza alumínium, a nagyobb méretű (H032-H143) fogaskerekes hajtóműveket öntöttvas házas kivitelben gyártjuk.
– Az 1, 2, és 3 fokozatú homlokkerekes hajtóművek 13′-25′ közötti holtjátékot biztosítanak a fokozattól függően.
– Az öntöttvas kivitelű 2 és 3 fokozatú homlokkerekes hajtások háza azonos méretű, ezért az egyes sorozatok áttételtől függetlenül csereszabatosak.
– A betöltött kenőanyag típusától függően még a legnagyobb méretű homlokkerekes hajtóművek is alkalmasak a -40°C és +70°C környezeti hőmérsékleten történő üzemre.
– Valamennyi hajtóművünket olajjal feltöltve szállítjuk.
– Az általában alkalmazott papírtömítések helyett a Motovario O-gyűrűs fedéltömítései kitűnő tömítettséget eredményeznek, így karbantartásuk költséghatékonyabb és egyszerűbb, mint sok más gyártónál.
– Azért, hogy segítsük Önt a hajtásláncot terhelő lökésszerű igénybevételek kivédésében, a motor és hajtómű közé beépített rugalmas tengelykapcsolóval is tudjuk szállítani a hajtóműveinket.
– Valamennyi homlokkerekes hajtómű kívül és belül vegyszerálló porfestett bevonattal van ellátva.
– 2D-s rajzok vagy 3D-s modellek elérhetőek.
– Áttétel-tartomány: i=1.3-354
– Terhelhetőség: P=0.12-135 kW
– Homlokkerekes házak kaphatóak talpas, peremes, talpas-peremes kivitelben.

A motovario homlokkerekes hajtómű tulajdonságai

Kisebb méretben (HA32-HA63) alumínium, nagyobb méretben (H032-H143) öntöttvas házas kivitelben gyártjuk.

Az 1, 2 és 3 fokozatú homlokkerekes hajtóművek 13′-25′ közötti holtjátékot biztosítanak a fokozattól függően.

Az öntöttvas kivitelű 2 és 3 fokozatú homlokkerekes hajtások háza azonos méretű, ezért az egyes sorozatok áttételtől függetlenül csereszabatosak. Más gyártó termékeivel is csereszabatosak, azonban előfordul, hogy átalakítás, kiegészítő szükséges. Ebben segítünk.

A betöltött kenőanyag típusától függően még a legnagyobb méretű homlokkerekes hajtóművek is alkalmasak a -40°C és +70°C környezeti hőmérsékleten történő üzemre. Valamennyi hajtóművet olajjal feltöltve szállítjuk.

Kívül és belül vegyszerálló porfestett bevonat védi a hajtóművet.

Az általában alkalmazott papírtömítések helyett a Motovario O-gyűrűs fedéltömítései kitűnő tömítettséget eredményeznek, így karbantartásuk költséghatékonyabb és egyszerűbb, mint sok más gyártónál.

A hajtásláncot terhelő lökésszerű igénybevételek kivédése érdekében a motor és hajtómű közé beépített rugalmas tengelykapcsolóval is ellátjuk a hajtóművedet, ha így kéred.

A homlokkerekes hajtóművet a jászberényi Motovario Összeszerelő Központunk, az elvárásaid szerint, akár egy-két munkanapon belül szereli össze, robbanásbiztos kivitelben is. Ha kéred, villanymotorrral szerelve szállítjuk és ha szükséges, szervizcsapatunk a beüzemelésben is segít.

A homlokkerekes hajtómű típusok jellemzői

Homlokkerekes hajtómű H - IH - PH – CH sorozatok, öntöttvas kivitelben:

Az öntöttvas kivitel különösen zord üzemi körülmények között a legmegbízhatóbb, a H-sorozat homlokkerekes hajtóműve használatos nagy radiális terhelést jelentő alkalmazásoknál is. A teljes sokoldalúságot széles terméksála, 25-90 mm tengelyátmérővel biztosítja minden felhasználó számára. Főként lökésszerű igénybevételt jelentő alkalmazások esetén javasoljuk, így pl. lemezollók, prések, centrifugák, serleges felhordók, forgóasztalok, rázódobok, aprítógépek működtetésére.

– Méretek: 030-040-050-060-080-100-125-140
– Elérhető verziók: H – IEC motorperem csatlakozással szerelve, IH – tömör behajtó tengellyel, PH motor oldalon beszerelt rugalmas tengelykapcsolóval, CH – kompakt motorral.
– Talpas, peremes és univerzális kivitelben kaphatóak.
– Teljesítmény 135 kW-ig, 1, 2 és 3 fokozat, maximális forgatónyomaték 8000 Nm
– Kihajtóperem és visszafutásgátló -tartozékként- elérhető.
– ATEX robbanásbiztos kivitelben is kapható: ATEX 2GD és 3GD”””

HA - IHA – CHA sorozatok: alumínium-ötvözet kivitelben

Az aluházas kivitel célszerű választás ott, ahol a beépítés során nem áll rendelkezésre korlátlan hely. A HA-sorozat homlokkerekes hajtóműve a kerekített házkialakításnak köszönhetően ezekben az esetekben kiválóan alkalmazható. Ajánljuk mindazon helyekre, ahol ventilátorok, kis terhelésű szállítószalagok, töltőgépek, kisméretű keverők, vezérlőegységek működtetése a feladat.

– Elérhető méretek: HA30-HA40-HA50-HA60
– Kapható verziók: HA – IEC motorperem csatlakozással szerelve, IHA – tömör behajtó tengellyel, CHA – kompakt motorral.
– 11 kW teljesítményig, maximális forgatónyomaték 500 Nm
– Talpas, peremes vagy univerzális kivitel.
– ATEX robbanásbiztos kivitelben is kapható: ATEX 3GD

Kiegészítő termékek homlokkerekes hajtóműhöz

Egyoldali kihajtó

Fedél

Perem

Nyomatékkar

Gyors kiszállítás

1-2 munkanapon belül szállítjuk raktáron levő termékeinket, vagy átveheted személyesen is.

Nagy raktárkészlet

Széles raktárkészletet tartunk, hogy mindig elérhesd a számodra legfontosabb termékeket.

Szakértői támogatás

20 éves iparági tapasztalatunk és szaktudásunk révén megtaláljuk a legjobb megoldást neked is.

Chemplex garancia

Garantáljuk a termékeink magas minőségét, a legjobb ár-értékarányt és a beépíthetőséget.

Maradt még kérdésed?

Ügyfélszolgálatunk és back office mérnökeink várják a hívásod!

+36 1 347 0682

Írj üzenetet!

Kapcsolat