Kiegészítő berendezések

Kiegészítő berendezések

Megrendelőinknek sokszor jelent könnyebbséget, hogy nem csak az alapgép gyártásával bízza meg cégünket, hanem az új beruházás, vagy esetleges bővítés járulékos gépeit is mi szállítjuk. Ekkor vagy magunk készítjük el a kiegészítő gépeket, vagy kipróbált külső partnereket vonunk be. Ezzel a megoldással a felelősségi és garanciális viszonyok egyértelműek és elkerülhető az, hogy a különböző beszállítók egymásra mutogatásával hátráltassák a termelés megindítását. Az alábbiakban saját gyártású kiegészítő berendezéseinkből mutatunk be néhányat.

Poradagoló

A poradagoló sajátosságai

Poradagoló berendezéseket számos iparban használnak. Legyen az vegyszeradagolás kommunális- és ipari szennyvízkezelő telepeken, különböző adalékok adagolása pl. porkeverőbe egy élelmiszergyárban, poradagoló berendezéseink számos üzemben teljesítenek szolgálatot. A poradagoló tervezésekor a por tulajdonságainak megismerésén túl fontosak a technológiai paraméterek, mint az adagolandó mennyiség, a szükséges térfogatáram.

Chemplex poradagoló jellemzői

A poradagolók kialakítására számos variáció elképzelhető, amelyek alkalmazkodnak az adagolandó komponensek tulajdonságaihoz, szemcseméretéhez, valamint az adagolandó mennyiséghez és a kivitelezni kívánt technológiához.
Attól függően, hogy a technológia mit követel, poradagoló működhet tömegmérés alapján, de a vezérlő paraméter más technológiai adat is lehet (pl. szennyvíz pH beállításnál a kívánt pH-érték eléréséig üzemel a poradagoló).

Poradagolók testreszabása, jellemzői

– A technológia igényeinek függvényében poradagoló berendezéseink széles méret- és kapacitás választékából választjuk ki a megrendelőink által a legalkalmasabbat.
– A tölcsérek, kihordócsigák és csövek méretei a be- és kimeneti termékekhez alkalmas méretben és alapanyagból készülnek.
– A poradagoló háza készülhet rozsdamentes acélból, szénacélból, vagy különböző műanyagokból.
– A poradagoló közeggel érintkező elemei rozsdamentes acélból, vagy saválló acélból készülnek.
– A poradagolókat mérlegcellával is el tudjuk látni, ezáltal komplexebb adagolási feladatok megoldására is nyílik lehetőség.
– Vibrációs technológia alkalmazásával térfogatmennyiség adagolását is elérhetjük.
– A poradagolót robbanásbiztos hajtásrendszerrel is tudjuk szállítani, amennyiben szükséges úgy mód van a minősítésére is.
– Az egész poradagoló szerkezet egyedivé tehető további opcionális kiegészítőkkel: mérlegcellákkal, vibromotorral, érzékelőkkel, vezérléstechnikai berendezésekkel, fűtéssel.

Cellás adagoló

Cellás adagoló alkalmazása

Cellás adagolókat por- és szemcsésáru, granulátum egyenletes beadagolására alkalmaznak. A cellás adagoló berendezés szerepe, hogy a különböző szemcseméretű – azonban minden esetben szilárd – anyagokat (pl. porok, szemes termények, gabonák, granulátumok, pelletek stb.) szabályozott módon, maradéktalanul adagolja pl. egy szállító eszközre, tartályba, esetleg zsákokba.

Cellás adagolók főbb jellemzői

A cellás adagolók csatlakozó méretei jellemzően kompatibilisek a járatos karima méretekkel, így könnyen illeszthetjük őket a technológia többi részéhez, de igény esetén egyedi csatlakozó méretet is gyártunk. A cellás adagoló lelke a rotor, amelynek kiválasztása szakértelmet kíván, hiszen egy a technológiához alkalmatlan rotor eredménytelenné teszi a termelést. A cellás adagoló rotorja –mint maga a cellás adagoló is- készülhet könnyű-, vagy nehézipari felhasználásra. A rotor lehet zárt vagy nyitott, ez utóbbi esetben gumi- vagy acéllapátokkal. A zárt rotor kaphat acél megerősítést, illetve speciális bevonatokat.

A cellás adagolók testreszabása

 Az időegység alatt szükséges adagolási mennyiséget alapul véve határozzuk meg a cellás adagoló hajtásának fajtáját. Ez lehet közvetlen hajtómű által hajtott kivitel, de használhatunk ékszíjhajtást is.
– A cellás adagoló hajtóteljesítménye 0,25 – 2,2 kW-ig terjed.
– A cellás adagoló közeggel érintkező elemei készülhetnek szénacélból, rozsdamentes acélból, vagy saválló acélból egyaránt.
– Igény szerint elkészítjük a szerkezet vezérlését, amelyet a környező technológiához csatolunk.

Porszállító csiga

A porszállító csiga alkalmazása

Por alakú, szemcsés vagy granulált szilárd anyagok továbbítására a szállítócsiga használata a legkézenfekvőbb megoldás. Mivel a porszállító csiga vízszintes vagy ferde hatásvonalú szállításra egyaránt alkalmazható, segítségével az anyag áramoltatásánál bizonyos mértékű lejtés vagy emelkedés is jól kezelhető. A porszállító csiga lehet tengellyel ellátott-, vagy tengely nélküli spirál, amely egy zárt csőben, vagy egy nyitható vályúban továbbítja az anyagot.

A Chemplex porszállító csiga jellemzői

A porszállító csiga pontos kialakítását, a felhasznált alkatrészek méreteit, alapanyagát, geometriáját a szállítandó közeg és a megrendelői technológia megismerése után határozzák meg tervezőink. Ezek alapján minden Chemplex porszállító csiga vagy rendszer egyedi és a megrendelő partner elvárásainak megfelelő.

Porszállító csigák testreszabása, jellemzői

– A technológia igényeinek függvényében széles méret- és kapacitás választék áll partnereink rendelkezésére. A spirálok és csövek (vagy vályúk) méreteire az üzemi paraméterek alapos megismerése alapján teszünk javaslatot.
– A porszállító csiga kivitelét tekintve lehet fix vagy mobil, amelyet a szállítandó közeg és a technológia határoz meg.
– A porszállító csiga szerelhető csigahajtóművel és homlokkerekes hajtóművel egyaránt.
– Megrendelőink speciális igényeihez alkalmazkodva egyedi kivitelezésű, funkcionális szállítócsigák kivitelezését is vállaljuk, mint például a fűtött köpenyű porszállító csiga. Mivel a Chemplexnél komplett technológiák tervezését, fejlesztését és megvalósítását végezzük, a porszállító csigát is el tudjuk látni minden olyan kiegészítővel (pl. elektronikus szállítási kapacitás szabályzás frekvencia szabályzóval, kiporzás elleni védőrendszerek, robbanásbiztos kivitelű szállító csigák, vezérlések stb.), amelyek segítségével a legkomplikáltabb szállítási feladatok is elvégezhetőek.
– A közeggel érintkező elemek készülhetnek szénacélból, saválló acélból, akár kopásálló bevonattal is.

Ajánlatkérés

Azonnal megveszem, irány a webshop!
Egyedi ajánlatot kérek!
Kérdésed van?

Hívj bizalommal az alábbi telefonszámon: +36 1 347 0682