Orsós emelő

Orsós emelő felhasználása

Az orsósemelő a gépészet egyik alapvető egyenes vonalú mozgást végző berendezése, mely az elektromotor forgómozgását lineáris mozgássá alakítja. Ez a mozgás lehet vertikális vagy horizontális, toló- vagy húzómozgás egyaránt.

Az orsós emelő felhasználható egyetlen egységként, vagy összekötőtengelyek, tengelykapcsolók, szöghajtások segítségével komplex rendszerek is építhetők belőlük. Az orsós emelő lineáris mozgatásnál sok ipari területen elengedhetetlen eszköz. Az orsós emelők gyakran használatosak: célgépekben, szállítópályákban, megmunkáló állomásokban, emelőgépekben, színházi rendszerekben, járműgyártásban, pozicionálási feladatokhoz, nagy tömegű tartályok, tartálytetők mozgatásához, billentéséhez, stb.

Az orsósemelők leggyakrabban trapézmenetes tengellyel készülnek. A trapézmenetes orsósemelő használata alacsonyabb haladási sebességek, alacsonyabb ciklusidők esetében előnyös, nagyobb sebességek, vagy magas ciklusidő esetén golyósorsós kialakítást kell választani. A hidraulikus rendszerekkel összehasonlítva alkalmazásuk tisztább (nincs olajszivárgás), karbantartási igényük kedvezőbb, vezérlésük egyszerűbb és a pozicionálhatóságuk is lényegesen jobb.

A Chemplex orsós emelő választékának előnyei

Partnerünk, a Servomech, 25 éve gyárt orsósemelőket, illetve más lineáris mozgató egységeket. Ezek az orsós emelők, Önnek nem csak egy megbízható egyenes vonalú mozgató egységet adnak, hanem használatukkal olyan műszaki támogatáshoz jut, amely kollégáink több évtizedes iparban szerzett gyakorlatából és tapasztalatából származik.

A lineáris mozgatás területén fellelhető eszközök közül a megfelelő termékek széles választékát kínáljuk és igény szerint komplett, akár egyedi lineáris hajtásrendszer-megoldásokkal támogatjuk partnereinket, például mezőgazdasági gépek, szállító pályák, vagy nagy igénybevételnek kitett (porterhelés, kültéri alkalmazás, extrém terhelés) ipari berendezések tekintetében.

Az orsósemelő gyártása teljes egészében a gyár magas minőségű gyártógépein folyik. Valamennyi kész orsósemelő végső funkció- és minőségteszten megy át. A nagy precizitást és a kiváló tehermentesítést a nagy hatásfokú behajtó csigahajtómű biztosítja, csökkentett hézagú, robusztus, monoblokk hajtóműházban.

Orsós emelő variációk

A Servomech által gyártott trapézmenetes orsós emelő két nagy családját különböztetjük meg.
– Az SJ sorozat a standard alkalmazásokra kifejlesztett orsós emelő család.
– Az MA sorozat a nagyobb hatásfokú orsós emelő család
Kialakítás szerint pedig két fő csoportról beszélünk:
– haladóorsós orsós emelő fix anyával – ekkor az orsó végzi a lineáris mozgást
– haladó anyás orsós emelő – ekkor az anya végzi a lineáris mozgást

Az SJ standard orsósemelő jellemzői

– Az SJ sorozatú orsós emelő 14 méretsorozatából a legtöbb standard alkalmazás igényét ki tudjuk elégíteni (SJ5, SJ10, SJ25, 50, 100, 150 …. 1000 (!)).
– A maximális ciklusidő: 30% 10 perc alatt (20% óránként).
– Az SJ orsós emelő hajtóművének kenését szintetikus zsír biztosítja.
– A legnagyobb méretű SJ orsós emelő orsójának maximális átmérője 160 mm (!) (SJ1000).
– Az SJ sorozat behajtó fordulatszáma: 1500 1/perc
– Az orsós emelő maximális lineáris sebessége akár 80 mm/s is lehet.
– A maximális terhelhetőség: 1000 kN (!). Ezzel az adattal ez a szerkezet az orsós emelők egyik uralkodója.

Az MA nagy hatásfokú orsós emelő jellemzői

– Az MA sorozatú orsós emelő a nagyobb hatásfokot igénylő alkalmazásokra lett kifejlesztve.
– A család 8 méretsorozatból áll (MA5, MA10, MA25, 50, 80, 100, 200, 350), így a legtöbb orsós emelő felhasználását igénylő alkalmazásra tudunk megoldást ajánlani.
– Az orsós emelő lineáris mozgását végző csigahajtómű olajkenéssel van ellátva. Ez a megoldás hosszú élettartamot biztosít.
– Az MA sorozatú orsós emelő maximum ciklusideje: haladócsavar esetén 40% 10 perc alatt (30% óránként), haladóanya esetén 30% 10 perc alatt (20% óránként).
– Az orsós emelők behajtó fordulatszáma akár 3000 1/perc is lehet.
– Az emelők lineáris sebességének felső határa 300 mm/s.
– A legnagyobb méretű orsós emelő akár 350 kN terhelhetőségű is lehet.

Letölthető dokumentumok

Árajánlat a Chemplextől

Nézd meg ezeket a videókat, mielőtt ajánlatot kérsz tőlünk!
Pár percet vesz igénybe és segít abban, hogy tisztán lásd, hogy mire számíthatsz az együttműködésünk során.

Ajánlatkérés

Azonnal megveszem, irány a webshop!
Egyedi ajánlatot kérek!
Kérdésed van?

Hívj bizalommal az alábbi telefonszámon:
+36 1 347 0682
+36 70 625 2363