Szervomotor

Akár a 15kW teljesítményű szervo hajtást beszerezhetsz a Chemplextől, valamennyi szükséges kiegészítőjével együtt, így az AC vezérlőegység, AC szervo motor, programozható logikai kontroller (PLC), érintőképernyő (HMI). A hajtások többféle bemenettel kérhetők, amelyek közül a legnépszerűbb az RS485.

A vezérlőegység önmagában is képes a PLC funkcióit kiváltani. A PC-re telepíthető ingyenes ASDA-Soft segítségével paraméterezhetjük a vezérlőegységünket, amely a beprogramozott mozgáskoordinációkat közvetlenül végrehajtja.

A szervomotor típusai

A szervomotor felhasználása

Az ipari alkalmazásokat, amelyek korábban bonyolult mechanikai áttételeket igényeltek, tejes mértékben kiváltja a Chemplex szervomotor kínálata. 0,4 kW teljesítménytől akár 15kW teljesítményig sokféle üzemi igényre tudunk szervomotor megoldást, amelyek a megfelelő vezérlőkkel kiegészítve komplett szervo-hajtásrendszerek kiépítésére is alkalmasak.
A szervomotor elengedhetetlen kiegészítője a vezérlőegység. Ez a szervomotorok meghajtásához szükséges magasfeszültségű áramokat adja a motornak, továbbá ide érkeznek és itt kerülnek feldolgozásra a motorból érkező enkóder jelei.

A hagyományos motorokkal szemben a szénkefe nélküli szervós technológia kiváló sebesség- és nyomatékszabályozást, valamint pontos pozicionálást tesz lehetővé. A beépített enkóder képes akár 1.280.000 impulzus/fordulatú jelet generálni, amelynek köszönhetően a motor éppen a kívánt pozícióban áll meg. (A bekapcsoláskori pozícióhoz képest.)

Érvek a szervomotor mellett

Ezek a legújabb technológiát alkalmazó szervomotorok a rendkívül fejlett és kifinomult vezérlőegységgel megtáplálva kiváló sebesség- és nyomatékszabályozást, valamint pozicionálást tesznek lehetővé.

Minden nálunk elérhető szervomotor kis ellenállású forgórésszel van szerelve, amelyet impulzusvezérlés segítségével irányíthatunk. (Impulzusvezérlés alatt azt értjük, hogy egy impulzus segítségével meghatározott pozícióba áll be a motor.)Jellemzők elrejtése
Szervo hajtásrendszer kínálatunk elemei a legkülönfélébb alkalmazásoknál és környezetben is megállják a helyüket.
A szervomotor és vezérlőegység a már meglévő PLC vezérléssel is használható.
A rozsdamentes alumíniumházas kivitelnek és az IP65 védelemnek köszönhetően akár viszontagságosabb körülmények között is stabilan üzemelnek.

A rendszer nagy előnye, hogy egyszerűbb feladatok esetén még PLC-re sincs szükségünk a vezérléshez. Ekkor a vezérlőegység a PC-re telepített ASDA-Soft segítségével közvetlenül paraméterezhető. Ekkor az előre beprogramozott mozgásfunkciók akár egy egyszerűbb érintőképernyős vagy nyomógombos rendszer segítségével elérhetők.

A szervomotor tulajdonságai

Ezek a legújabb technológiát alkalmazó szervomotorok a rendkívül fejlett és kifinomult vezérlőegységgel megtáplálva kiváló sebesség- és nyomatékszabályozást, valamint pozicionálást tesznek lehetővé.

Minden nálunk elérhető szervomotor kis ellenállású forgórésszel van szerelve, amelyet impulzusvezérlés segítségével irányíthatunk. (Impulzusvezérlés alatt azt értjük, hogy egy impulzus segítségével meghatározott pozícióba áll be a motor.)

A rendszer nagy előnye, hogy egyszerűbb feladatok esetén még PLC-re sincs szükségünk a vezérléshez. Ekkor a vezérlőegység a PC-re telepített ASDA-Soft segítségével közvetlenül paraméterezhető. Ekkor az előre beprogramozott mozgásfunkciók akár egy egyszerűbb érintőképernyős vagy nyomógombos rendszer segítségével elérhetők.

A szervomotor és vezérlőegység a már meglévő PLC vezérléssel is használható.

A rozsdamentes alumíniumházas kivitelnek és az IP65 védelemnek köszönhetően akár viszontagságosabb körülmények között is stabilan üzemelnek.

A szervomotor típusok jellemzői

ASDA-A2 széria

A Delta 2009-ben, az ipari automatizálásnál támasztott legszigorúbb biztonsági és vezérlési követelményeknek megfelelően alkotta meg nagyteljesítményű mozgáskoordinációkra képes ASDA-A2 sorozat szervomotor és szervóhajtás kínálatát. A Delta új ASDA – A2 sorozatú szervó hajtásrendszer széles körű megoldást nyújt szerszámgépekhez és ipari alkalmazásokhoz.
Főbb alkalmazási területei: precíziós eszterga-/marógép, kettős oszlop típusú megmunkáló központ, TFT LCD vágógép, robotkar, IC csomagológép, nagysebességű csomagológép, CNC megmunkáló berendezések, töltő gépsorok, élelmiszer-csomagoló gép, 3D nyomtatás

– Nagy precizitású vezérelhetőség: A sorozat szervomotorjai 20 bites (1.280.000 impulzus/fordulat) felbontású jeladóval szereltek. Stabil forgású alacsony fordulatszámon is. Akár 1 kHz frekvencia átvitelre képes – 1 m/s beállási idő alatt.
– Felsőfokú vibrációcsökkentés: Automatikus, alacsony frekvenciájú vibráció elnyomás, amely két beépített rezgéselnyomó szűrővel automatikusan minimálisra csökkenti a gép rezgéseit.
– Pozíció Regiszter Mód (PR mód) ASDA – A2 – Konfigurációs szoftvere biztosítja a belső paraméterezés lehetőségét, ahol az előre szabadon meghatározott mozgáskoordinációkat hajtja végre a szervomotor. (64 pozícióbeállítás, pozicionálási cél, helyzet, sebesség gyorsulás/lassulás parancsokkal való vezérlése)
– Egyedi beépített elektronikus Cam (E-CAM) (Akár 720 E – CAM pont pont között automatikusan vezérelhető és rugalmasan programozható. Az ASDA – A2 típusok konfigurációs szoftvere elektronikus Cam (E-CAM) profilszerkesztési funkcióval rendelkezik.
– Teljes zárthurkú vezérlés, beépített pozíció-visszacsatolásos interfész (CN5), amely képes fogadni a jeladóból érkező jeleket és ennek függvényében vezérelni a motort. Ennek hatására csökkennek a mechanikai tökéletlenségek, mint pl. a holtjáték.

ASDA-A2 E-széria Az ASDA –A2R egy innovatív szervo vezérlőegység, amely sikeresen integrálja a CANOpen és DMCNET kommunikációs interfészek tulajdonságait, amelyek gyors reakciót és nagy precizitású mozgatást tesz lehetővé. A vezérlőegység az ADSA-A2 ÉS ASDA-B2 sorozat szervomotorokkal is kompatibilis.

Az EtherCAT (Ethernet for Control Automation Technology) vezérlőegység egy valósidejű, nyitott kódú, ipari Ethernet hálózat, amely a szabványos Ethernet adatkereteket használja az egységek közötti kommunikációban. Két fő egységből áll, HOST egységből és SLAVE perifériákból (vezérlőegységek). A HOST-tól elinduló kábelt rácsatlakoztatjuk a hozzá legközelebb található szervó-vezérlőegység bemenetére, majd ennek a kimenetéről kapcsolódunk a következőnek a bemenetére. A rendszerbe tetszőleges számú további egységet köthetünk.

ASDA-B2 széria

Nagyteljesítményű és költséghatékony ASDA-B2 szervo hajtásrendszer, amely megfelel az általános célú követelményeknek a szerszámgépgyártás területén, továbbá versenyképes az automatizálás területén is. Főbb alkalmazási területei: vágógépek, eszterga- és marógépek, szállítószalag-rendszerek.

Az ASDA – B2 szervo sorozat (0.1 kW – 3 kW) megalkotásánál nagy hangsúlyt kaptak a beépített általános célú felhasználáshoz alkalmazható funkciók. Felhasználóbarát és könnyen üzembe helyezhető. Ez a szervomotor sorozat széles körben népszerű és keresett. A kiváló minőség teljes terméktámogatással párosul.

– Nagy pontosságú pozíciószabályozás, stabil működés: Nagy felbontású jeladó. 17 bites (160.000 p/ford) jeladóval van felszerelve, amely nagy pontosságú helymeghatározást, pozíciószabályozást és stabil működést tesz lehetővé akár alacsony fordulatszámon is.
– Nagy pontosságú vezérlés: támogatja az impulzus bemenetet (akár 4 Mbps) és analóg feszültségű parancsot. Beépített pozíció-, sebesség- és nyomatékvezérlés három szabályozási módban (sebesség és nyomaték mód vagy analóg feszültség parancs). Automata szűrőjével automatikusan elnyomja a mechanikai rezonanciát, és a rendszer simábbá teszi a gép működését.

Kiegészítő termékek homlokkerekes hajtóműhöz

Egyoldali kihajtó

Fedél

Perem

Nyomatékkar

Maradt még kérdésed?

Ügyfélszolgálatunk és back office mérnökeink várják a hívásod!

+36 1 347 0682

+36 70 625 2363

Írj üzenetet!

Kapcsolat