Golyósorsó

Golyósorsó a gyakorlatban

A Chemplex speciális golyósorsó jellemzően magas ciklusszámú, vagy nagy haladási sebességű, illetve különösen precíz pozicionálást igénylő lineáris mozgatási feladatok esetében alkalmazandó. A golyósorsó komplett hajtástechnikai megoldások részeként, vagy önmagában is megtalálható kínálatunkban (golyósorsós emelő – link H2.1). Egyedi igények esetén el tudjuk készíteni az orsót speciális csatlakozóméretekkel, az Ön termelési igényeinek és feladatainak megfelelően.

A golyós orsók specialitása abban rejlik, hogy az edzett acélból gyártott anya és az orsó között a mozgó, kéregedzett csapágygolyók lényegesen alacsonyabb súrlódást eredményeznek, mint a hagyományos trapézmenetes orsó használata esetén keletkező súrlódás, ezért a golyósorsó a terhet sokkal nagyobb hatásfokkal képes mozgatni. Alapvetően a két szerkezet közül akkor választjuk a golyósorsót, ha a pontosság és a pozíció ismételhetősége elsődleges szempont a feladatvégzésnél.

A Servomech golyósorsók használatának előnyei

A Servomech két évvel ezelőtti jelentős beruházás sorozatának eredményeképpen bővült a golyósorsó gyártás kapacitása, aminek következtében termékeink rövid határidővel, széles méretválasztékkal és egyedi kialakítású orsók széles skálájával érhetőek el.

Minden alkalommal, amikor látogatást teszünk olasz kollégáinknál, elcsodálkozunk azon, hogy pár hónap alatt milyen fejlesztéseket visznek véghez, milyen korszerűsítéseket végeznek és milyen új funkciókkal látják el a termékeiket. A know-how, amellyel dolgoznak, lenyűgöző. A legmodernebb technológiát alkalmazó üzem gigantikus méretű golyósorsó gyártására is alkalmas. A golyósorsók gyártósori ellenőrzéséhez használt eszközök állandóan megújulnak, a legkorszerűbbek, így jön létre az ismert Servomech termék, amelynek neve garancia a kiemelkedő minőségre.

Servomech golyósorsó ismérvei

– Golyósorsó kínálatunk minden darabja megfelel az ISO 3408 és a DIN 69051 sz. szabványoknak.
– Mind a golyósorsó, mind a csapágygolyók nagy keménységű edzett acélból készülnek.
– A golyósorsó anyában a golyók visszajuttatására szolgáló pálya alapanyaga készülhet műanyagból, vagy edzett acélból.
– A golyósorsó pontossági osztálya IT 3, IT 5, IT 7 és IT 10 is lehet.
– Az alap golyósorsó szériánk -20°C-+110°C-ig képes biztonságos munkavégzésre, de egyedi igényeket is ki tudunk szolgálni, így akár 500°C-os hőmérsékleten való működéshez szükséges golyósorsó is biztosítható, speciális alapanyagokból, megbízható Servomech minőségben.

A golyósorsó kiválasztása

A golyósorsók megkülönböztethetők funkciójuk szerint:
– Pozicionáló golyósorsók, (használatuk indokolt nagy keménység, nagy pozíciótartási igény, ismétlődő mozdulatok pontosságának szükségessége esetén).
– Szállító golyósorsók (használatuk során a teher szállítása az elsődleges szempont, a precizitás és az ismétlődő mozdulatok pontosságának szükségessége nem számít).
A megfelelő méretű golyósorsó kiválasztásához az alábbi elvárási szempontokat szükséges figyelembe venni:
– A golyósorsó elvárt élettartama
– Az orsó munkaciklusa (szállítandó terhek, relatív sebesség és üzemidő)
– A szerkezeti feltételek
– A golyósorsó üzemi és környezeti adottságai
– Kenési adottságok

Működés közben fontos szempont, hogy az orsón szállítandó teher egytengelyű legyen az orsó minőségének megőrzése érdekében. Minden nem koaxiális terhelés csökkenti a golyós orsó élettartamát, ezért szükséges a megfelelő eszközök használata, a megfelelő alátámasztás és vezető alkalmazása.

Kiterhelt alkalmazások esetén a golyósorsó kiválasztása nagy szakértelmet és tapasztalatot igénylő feladat. Szakembereink segítenek Önnek abban, hogy a legjobb terméket válassza.

Letölthető dokumentumok

Ajánlatkérés

Azonnal megveszem, irány a webshop!
Egyedi ajánlatot kérek!
Kérdésed van?

Hívj bizalommal az alábbi telefonszámon:
+36 1 347 0682
+36 70 625 2363