Speciális hajtás

Speciális hajtás kínálatunkhoz az európai gyártók legjavát választottuk ki. Évtizedek óta dolgozunk ezekkel a termékekkel, biztosak vagyunk abban, hogy ezek a berendezések megfelelnek a Chemplex minőségi elvárásainak, az átlagnál gyorsabb a beszerzési lehetőségük (a legjáratosabb alkalmazásokat raktárpolcon tartjuk) és  kivétel nélkül megtérülő, megbízható eszközök. Műszaki megoldási javaslatért, szakmai kérdésért, konkrét eszköz gyors beszerzéséért fordulj hozzánk! 

Speciális hajtás típusok

Szervomotor

A szervomotorok a léptetőmotorok nagyteljesítményű alternatívái. A szervomotor nagy precizitású forgó-működtető (vagy lineáris működtető) berendezés, amely a sebesség és gyorsulás szabályozásával pontos szög-, vagy egyenes vonalú pozicionálást tesz lehetővé. Minden szervomotorban van egy beépített pozícióérzékelő szenzor. Ennek az egységnek a kötelező kiegészítője az alapegységtől független vezérlőegység.

Mechanikus variátor

A Motovario – a hajtómű gyártás mellett – 1965 óta a világ legnagyobb mechanikus variátor gyártójaként egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a fokozatmentes mechanikus fordulatszám-szabályozás terén. A variátor egységek megfelelnek az európai és tengerentúli előírásoknak egyaránt, használatuk és karbantartásuk egyszerű. Az S sorozat öntöttvas mechanikus fordulatszám-szabályzó hajtómű modelljei széles skálát fednek le, a TXF alumínium variátorok, olcsóbbak és könnyebbek, raktárról szinte mindig elérhetőek.

Szöghajtás

A „FRANCIA” olasz gyártású derékszögű hajtóművek több mint 25 éve vannak használatban a világ számos országában. A „FRANCIA” szöghajtásokat a megbízhatóság és a megfizethető minőség jellemzi. Csendes üzemű, strapabíró szerkezetek. A nagy pontosságú gyártástechnológiának és a szűk tűrésmezők alkalmazásának köszönhetően ezek a hajtóművek kiváló hatásfokkal és hosszú élettartammal jellemezhetőek.

Léptetőmű

A léptetőművek, vagy osztóművek világa egy komplex és bonyolult szakterület. A Chemplex csapata a CDS Bettinelli magyarországi partnereként szakértőjévé lett ennek a területnek és felvállalta, hogy a speciális igényű ipari részterületeket is professzionálisan kiszolgálja.

Dobmotor

Kompakt kialakításnak és jó alkalmazhatóságának köszönhetően a LAT dobmotor termékcsaláddá nőtte ki magát, amelynek minden dobmotor tagja a szállítástechnika valós, létező igényeit szolgálja. A dobmotor rögzített vagy mozgatható szállítószalagok meghajtására is alkalmas, darabos vagy ömlesztett termékek továbbítására egyaránt felhasználható.

Vibromotor

A vibromotor nagyszerű megoldás lehet betonadagoló rendszereknél, élelmiszer-csomagolásnál, különböző gyártóüzemekben, ahol állateledelt, egyéb állati eredetű anyagokat, építőanyagokat, gumit, iszapot, festéket, műanyagot stb. gyártanak, vagy dolgoznak fel. Mechanikus, pneumatikus szállítórendszerek esetében, valamint bányászati és zúzó rendszereknél szintén hatékony megoldás. A hibamentes üzemelésnek és a gyors szállítási határidőnek köszönhetően a gépgyártók és a végfelhasználók is elégedettek ezzel a termékcsaláddal.

Bolygómű

A bolygókerekes hajtóművek kompakt szerkezetek, egyszerűen beépíthetőek és megbízható működésűek.

Precíziós bolygómű

A kisméretű bolygókerekes készülékek -léptető- és szervomotorok hajtóműveként- a legkiválóbb megoldást nyújtják. A hagyományos precíziós bolygóművek csomagolástechnikai alkalmazások, címkéző gépek, automata szerelősorok, CNC megmunkáló központok kellékei. A továbbfejlesztett bolygómű változat túllép az ipari felhasználáson és gyógyászati, orvostechnológiai készülékekben, tömegközlekedési járművek ajtónyitóiban találkozhatunk velük mindennapjainkban.