Szöghajtás


Szoghajtas

Szöghajtás alkalmazása

Szöghajtás szükségeltetik azoknál a feladatoknál, amelyeknél a hajtásláncban iránytörést kell alkalmazni, tehát a forgómozgást tovább kell vezetni L-alakban egy irányban, vagy T-alakban két irányban.

Szöghajtás előnyei

A „FRANCIA” olasz hajtóműgyár készülékei több mint 25 éve vannak használatban a világ számos országában. A „FRANCIA” szöghajtásokat a megbízhatóság és a megfizethető minőség jellemzi. Csendes üzemű, strapabíró szerkezetek. A nagy pontosságú gyártástechnológiának és a szűk tűrésmezők alkalmazásának köszönhetően ezek a szöghajtások átlagosan 95-97% hatásfokkal üzemelnek.
Leggyakrabban az ipari automatizálásban orsós emelők összekötésére, trapézmenetes vagy golyósorsók meghajtására, kézi állíthatóságot igénylő berendezésekbe kerülnek beszerelésre.


AJÁNLATKÉRÉS

Szöghajtásaink főbb jellemzői:

- AG16-AG50 házméretig alumíniumházas kivitelben, AG80 és AG10 házméretekben robosztus öntöttvas házas kivitelben kaphatóak.
- Az alkalmazásnak megfelelően kétféle pontossági osztály érhető el. ST standard kivitel: 15-40 fokperc vagy a GR kivitel 5-15 fokperc csökkentett holtjátékkal
- Elérhető szöghajtás áttételek: i= 1:1, 2:1, és 4:1
- A behajtó fordulatszám: maximum 3000 1/perc
- L vagy T alak, kihajtótengellyel vagy csőtengellyel
- Terhelhetőség: P= 0.01-30 kW
- A Francia szöghajtásban a ki- és a behajtó oldalak felcserélhetőek az n= 3000 1/min maximális fordulatszám betartása mellett.

Szoghajtas

Szöghajtások AG16-AG50

- Jellemzően élettartam zsírkenésűek, karbantartásmentesek.
- Maximális fordulatszám: 3000 1/perc
- Tömítések alapesetben NBR szimeringek, kérésre Viton tömítés, amely kifejezetten magas hőmérsékletre alkalmas.
- A szöghajtások tetszőleges pozíciókban szerelhetőek.

Szöghajtások AG80-AG120

- A kúpkerék pár: kéregedzett, temperált Gleason spirálok. Megengedett maximális fordulatszám: 3000 1/perc
- Kenőanyag nélkül kerülnek értékesítésre, a felhasználó feladata lesz a kenőanyag kiválasztása, amely a beépítés utolsó fázisaként kerül a szerkezetbe. A beszerelési pozíció alapján határozható meg a betöltő csavar, a szintjelző és a kenőanyag leeresztési helye.
- Tömítések alapesetben NBR szimeringek, kérésre Viton tömítés, amely kifejezetten magas hőmérsékletű üzemi körülmények között teszi alkalmassá berendezésünket.
- A szöghajtás háza öntöttvas, kidolgozott illesztőfelületekkel ellátva. Felületkezelés: Dacromet 320A

Szoghajtas