Lineáris mozgás

Lineáris mozgatással kapcsolatban elsősorban ipari felhasználók számíthatnak a támogatásunkra, mert berendezéseink eszközeink lakossági felhasználásra túlméretezettek. Lineáris berendezéseink az olaszországi Servomech és LinearMech márkák több évtizedes fejlesztései. Nézd meg a termékeket és fordulj hozzánk, ha lineáris eszközeinkre vagy azokkal kapcsolatos szakmai támogatásra van szükséged.  

Lineáris mozgás típusok

Orsós emelő

Az orsós emelők a gépészet egyik alapvető egyenes vonalú mozgást végző berendezései, amelyek az elektromotor forgómozgását lineáris mozgássá alakítják. Ez a mozgás lehet vertikális vagy horizontális, toló- vagy húzómozgás egyaránt.

 

Golyósorsós emelő

Golyósorsós emelőket magas ciklusszámú, és/vagy nagy haladási sebességű alkalmazásoknál használunk. Sok esetben a precíz pozicionálás is alapvető követelmény. A golyósorsós emelők specialitása, az edzett acélból gyártott anya és az orsó között mozgó kéregedzett csapágygolyók, melyek nagyon alacsony súrlódást, ezzel a teher nagy hatásfokú mozgatását biztosítják.

Elektromos munkahenger

Az elektromos munkahenger (más néven lineáris aktuátor vagy tolómotor) valós alternatívája a pneumatikus vagy hidraulikus rendszereknek, amellyel az egyenes vonalú mozgást igénylő feladatok -az egyszerűektől egészen a komplex rendszerekig- könnyen megvalósíthatóak. Ezek a tolómotorok képesek lassú vagy gyors haladási sebességre, könnyű vagy nehéz tömegek mozgatására, alacsony vagy magas ciklusidőkre és precíz pozicionálásra.

Trapézmenetes orsó

Trapézmenetes orsók segítségével a forgómozgás (akár elektromos motorból, vagy kézi erőből származó) egyenes vonalú mozgássá alakítható, ezért a trapézmenetes orsók, vagy trapézmenetes szárak haladó anyával, az egyik leggazdaságosabb és legegyszerűbb megoldást kínálják a lineáris mozgatási feladatokra.

Golyósorsó

A Chemplex speciális csapágygolyós orsói jellemzően magas ciklusszámú, vagy nagy haladási sebességű, illetve különösen precíz pozicionálást igénylő lineáris mozgatási feladatok esetében alkalmazandók. A golyósorsó komplett hajtástechnikai megoldások részeként, vagy önmagában is megtalálható kínálatunkban (golyósorsós emelő – link H2.1).

Ipari elektromos munkahenger

Az ATL sorozat általános ipari felhasználású, széles méret és teljesítmény kínálattal rendelkező munkahengereket takar, nagy választékkal mind a terhelhetőség, mind a haladási sebesség tekintetében. A rendelkezésre álló rendszerhez alkalmazkodva az ATL sorozatot motor nélkül (kizárólag behajtó tengelycsonkkal) is tudjuk szállítani. Ez a megoldás lehetővé teszi több munkahenger összekötését, amellyel garantáltan szinkronizált működés érhető el. A robusztus kialakításnak és a kiegészítők nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően az ATL sorozat elektromos munkahengere a legkritikusabb ipari alkalmazásokhoz is kiváló.

Félipari lineáris aktuátor

Az LMR jelölésű lineáris aktuátor az egyik legnépszerűbb félipari lineáris aktuátor termékkínálatunkban. Népszerűsége elsősorban kompakt kialakításának, univerzális felhasználhatóságának, kedvező árának és rövid szállítási határidejének köszönhető.