Csigahajtómű

A Motovario csigahajtómű legnagyobb előnye, hogy kompakt, nagy áttételekre is jól terhelhető a kisebb házméretű hajtómű is, karbantartásmentes és nem melegszik túl.

A Motovario csigahajtóművek 80-as és 100-as áttétele önzáró. NMRV-P063-as mérettől a 110-es méretig a robusztus,
POWER-sorozatot kínáljuk, amelynek terhelhetősége átlagosan 3%-kal magasabb, mint a versenytársak azonos csigakerekes hajtóműveinek a teljesítménye.

Műszaki információk és 3D modell letöltési lehetőség a Webshopban.

A csigahajtómű felhasználása

Csigahajtómű általában azokra a feladatokra a legalkalmasabb, ahol kompakt, helytakarékos készülékre van szükség alacsony beruházási költségek mellett. A csigakerékhajtás nagy előnye, hogy nagy áttételek esetén is jól terhelhető, amely terhelésekre viszonylag kis méretű csigahajtások elegendőek, továbbá a csigahajtás 80-as és 100-as áttétele önzáró, ami ferdepályás szállítószalagoknál és felvonóknál, és további egyéb helyzetekben kifejezetten hasznos, ahol szempont az, hogy a hajtott tengely a súrlódási viszonyok miatt ne tudjon visszagördülni. Ezek elkerülésére a csigakerekes hajtómű kitűnő megoldás.

Érvek a Csigahajtómű mellett

A jó minőség csak egy érv. A Motovario csigahajtómű kompakt, jól terhelető, karbantartásmentes és a Motovario szabadalom alumínium ház biztosítja azt, hogy nem melegszik túl. A Motovario a hajtástechnikai piac egyik legbefolyásosabb szereplője, világszerte kiterjedt hálózattal rendelkezik, ezért naponta több ezer csigakerekes hajtómű gördül le a gyártósorokról. Alkalmazásaikat állandó megbízható minőség, kiváló terhelhetőség és hosszú távú működés jellemzi.

A csigahajtómű tulajdonságai

Könnyen a gépre illeszthetők, mert minden csigahajtómű szabványos IEC B5 nagyperemes vagy B14 kisperemes motorbehajtással rendelkezik, ráadásul ezek a peremek csavarokkal leszerelhetőek és a meglévő villanymotorodhoz is csatlakoztathatók. Igény esetén tömör behajtótengely, illetve további kiegészítők is rendelkezésre állnak, amelyekkel igény szerint testre szabhatók.

Motovario csigahajtómű csatlakoztatási variációi
A szögletes házkialakításnak köszönhetően a csigakerekes hajtómű alapkivitelben 5 oldalról tetszőlegesen csatlakoztatható a meghajtott berendezéshez.

A Motovario csigahajtómű szivárgásmentességet garantál
Az általában alkalmazott papírtömítések helyett a Motovario, a csigahajtás csapágyházainál O-gyűrűs fedéltömítést alkalmaz, így karbantartásuk egyszerűbb és költséghatékonyabb a papírtömítést alkalmazó gyártókkal szemben.

A csigahajtóművek élettartam-kenésű, szintetikus olajjal töltött egységek, amelyek 025-110-es méretig karbantartásmentesek. Megfelelő kiválasztás és méretezés esetén az edzett és köszörült csigatengely kopásállósága szintén hosszú élettartamot biztosít. Minden csigahajtóművet -25 Celsius fok és +40 Celsius fok környezeti hőmérsékleten történő üzemre, olajjal feltöltve szállítunk, i=100 áttételig egy fokozatban.

Általánosságban a csigahajtómű terhelhetőségét folyamatos üzemben korlátozzák a csiga és a csigakerék között fellépő folyamatos csúszás miatti súrlódások okozta melegedések. A Motovario csigahajtómű sosem melegszik túl, mert kiváló hőleadású hűtőbordákkal ellátott Motovario-szabadalom alumínium házba van szerelve.

A Motovario csigahajtómű bevonata korrózióálló
A csigahajtás külső és belső felülete vegyszerálló porfestéssel van ellátva, ami korrozív, szélsőséges környezeti hatások esetén is lehetővé teszi a zavartalan működést.

NMRV-P 063-as mérettől a 110-es méretig a robusztus, kívül-belül megújult, POWER-sorozatot kínáljuk, amelynek terhelhetősége átlagosan 3%-kal magasabb, mint a versenytársak azonos csigakerekes hajtóműveinek a teljesítménye. 6.000 Nm-ig.

130 és 150-es méretben a csigák masszív öntöttvas házat kapnak.

A Motovario csigakerékhajtás NMRV025-050 méretig i=5 áttétellel a magyar hajtástechnikai piacon egyedüli lehetőséget biztosít a nagy sebességek elérésére.

A Motovario csigakerékhajtás NMRV025-050 méretig i=5 áttétellel a magyar hajtástechnikai piacon egyedüli lehetőséget biztosít a nagy sebességek elérésére.

Kiegészítő termékek homlokkerekes hajtóműhöz

Egyoldali kihajtó

Fedél

Perem

Nyomatékkar

Gyors kiszállítás

1-2 munkanapon belül szállítjuk raktáron levő termékeinket, vagy átveheted személyesen is.

Nagy raktárkészlet

Széles raktárkészletet tartunk, hogy mindig elérhesd a számodra legfontosabb termékeket.

Szakértői támogatás

20 éves iparági tapasztalatunk és szaktudásunk révén megtaláljuk a legjobb megoldást neked is.

Chemplex garancia

Garantáljuk a termékeink magas minőségét, a legjobb ár-értékarányt és a beépíthetőséget.

Videó

Maradt még kérdésed?

Ügyfélszolgálatunk és back office mérnökeink várják a hívásod!

+36 1 347 0682

+36 70 625 2363

Írj üzenetet!

Kapcsolat