Ön pontosan tudja, hogy hogyan nézzen ki egy keverőgép és milyen gépelemekből álljon össze? A megrendelő, akinek pontos elképzelései vannak arról, hogy milyen gépelemekkel éri el a kívánt célját - ritka, mint a fehér holló! Ha Ön sem tervezőmérnök, de egy keverési feladatra biztos megoldást keres, jegyezze meg, hogy sok múlik a jó beszállítón.12 éves Chemplex keverőgép


A napokban egy új megbízás során, szemünk elé került egy 2004-ben tervezett festékkeverő gép. Azt tapasztalni, hogy gépeink 12 év után is kiválóan állják a sarat, az ügyfél elégedett, és jól termel - leírhatatlan!

Az első egyeztetésektől a megrendelésig

A szerződéskötést egyeztetések sora előzte meg. Volt egy határozott megrendelői igény, egy büdzsé és egy támogatói szakértő csapat, azaz mi, a Chemplex mérnökei. A műszaki paramétereket szem előtt tartva, ugyanakkor a lehetőségek figyelembevételével kellett építenünk: az eredmény mindenki számára nyerő lett.


Gépépítés a megrendelő igényeinek megfelelően

A minap készült képeken látszik, hogy a keverőberendezés jó sokat szolgált: a működése során több mint 1500 tonna festéket gyártott.2004-ben a termelési igények alapján egy nagy igénybevételnek kitett festék keverésére alkalmas keverős tartály építése volt a cél. A keverőgépnek illeszkednie kellett a festékkeverés termelési folyamatába, azaz már meglévő berendezések sorába kellett állítani. A festékkeverőből szivattyúval kívánták átnyerni a készterméket egy kiadagolótartályba, amelyből egy elzárócsap segítségével emberi erővel töltötték a vödröket. Ez a fázis adott volt, ezen nem kívántak módosítani.Az elvárásokat alapul véve egy robusztus keverős tartályt készítettünk, tekintélyes tengelyen forgó disszolver tárcsával. 22 kW-os villanymotort kapott, és kiváló minőségű, nagy teherbírású, túlméretezett csapággyal garantáltuk, hogy bírni fogja a fokozott igénybevételt.
Két tudatos szakember találkozása = a sikeres termelés alapja

Megrendelőink a legtöbb esetben tőlünk várják a tervezést, a kivitelezést és a garanciát arra, hogy azt kapják, amit rendelnek. Mielőtt egymás kezébe csapnánk, fontos hogy jól egyeztessünk! A siker abban rejlik, ha megtalálja az egyensúlyt a műszaki tartalom és a ráfordítás között, mert ezzel éri el, hogy a befektetése megtérüljön és ne kidobott pénz legyen. Hosszú távra optimalizáljon!


Szakszerű karbantartás

Mindez szép, de van még egy fontos és rendszeres teendő ahhoz, hogy a küldetés hosszú távra szóljon: gépeink láthatóan jól szolgálnak, azonban, hogy ez igaz legyen, Önnek is jól kell szolgálnia a gépet

A dokumentációval átadjuk a karbantartás részletes leírását, amellyel a műszaki csapata módszeresen jól gondozhatja gépetkérésére ellátjuk a szakszerű karbantartását a keverőgépének, ezzel párhuzamosan a termelés optimalizálásra is adhatunk inspirációkat.  
Kattintson a linkekre! Keveréstechnika, ahogy még nem látta:


Ismeri a Big-bag ürítő állomásunkat?

Disszolver keverőnk működés közben – multimédiás tanulmány

Emelhető mobilkeverő

Keverőműről barátok közt

Poradagoló vízkezeléshez


És még sok keverőműről bővebben: http://chemplex.hu/keverogep