Amikor közzétettük a fényképeket a facebookon, több megkeresést kaptunk amelyben további információkat kértek az állomás működésével kapcsolatban. Leírtuk a részleteket.

PLC vezérlés, Motovario csigahajtómű, Simotop villanymotor

Alapvetően ezek az eszközök szolgálják ki az állványt és még egy daru, hogy a kezelő életét megkönnyítse és még szórakozhasson is közben egy kicsit. A daru egy egyszerű futómacska, rém egyszerű kezeléssel: fel-le, előre-hátra.

A szerkezet felemeli és az ejtőcsőhöz igazítja a zsákot, az ejtőcső zárható ajtaján keresztül lehet a zsák ürítőcsonkjához hozzáférni. A biztonságos rögzítést figyelembe véve a zsák ürítőcsonkját íriszszeleppel zárjuk. A zsák ürítőcsonk kibontása és az ejtőcső ajtó bezárása után nyitható az íriszszelep. Így szabad lesz az út az adagoláshoz.

Adagolás felhordó csiga segítségével

Az ejtőcsőből a termék (jelen esetben gumiőrlemény) a felhordócsigába jut, amely a receptúra szerinti alapanyag mennyiséget továbbszállítja a keverős tartályba. A felhordó csigán jól látható a Motovario csigahajtómű és a Simotop villanymotor.


Keverős tartály a végállomás

Vagyis a gyártósor utolsó műveleti funkciója. A Big-bag ürítő állomás felhordócsiga segítségével beadagolt alapanyagok, keverése és további feldolgozása történik. Fontos technológiai állomás, mely végén pontos kiadagolás valósul meg.


Kényelem és biztonság

A daru, a PLC vezérlés és a felhordócsiga is a kényelmes, gyors és pontos munkavégzést segíti elő. A környezet tisztasága és a kezelő személyzet biztonsága érdekében a szerkezet teljesen zárt. A biztonság növelése érdekében több helyen is van vészleállító kapcsoló, mely a Big-bag ürítő állomás és a hozzátartozó kiegészítő berendezések működését azonnal megállítja.

Várjuk további kérdéseit! Forduljon hozzánk az info@chemplex.hu e-mail címen írásban, vagy keressen minket telefonon - elérhetőségeink egyikén!

Partnerünknek sikeres termelést kívánunk!