A forrás te magad légy!

A jövőt építjük. GÉPED VAN HOZZÁ?


Megkérdeztem gépgyártó ügyfeleimet, hogy mi a helyzet 2021 elején a gépiparban, és kétféle képet mutattak nekem: egy részük alig győzi a munkát, küzd a szállítási határidők betartásával – ők jellemző­en nagyvállalatoknak, autóipari vállalatoknak szol­gáltatnak, hosszú időre látnak előre.


A másik képen vannak azok a gépgyártók, akiknek nincs lekötve a teljes kapacitása. Ők várják, hogy az ügyfeleik számára elérhetőek legyenek a források, amelyekkel fej­lesztésekbe kezdhetnek és akkor újra lendületbe kerüljenek. Addig is egyéb, házon belüli skillekhez nyúlnak, például gyártási részfeladatokra vállalnak megbízást, gépelemeket terveznek és gyártanak, többen szakmai tanácsokat adnak, segítenek az ügyfeleknek a fejleszté­sek tervezésében.


Merthogy mindeközben a piac is diktál. A gépekkel ter­melő vállalatok terméket fejlesztenek, új termékek gyártásába kezdenek vagy profilt váltanak. Ennek következtében átszerveznek, bővítenek, automatizálnak, amellyel együtt jár az új gépek beszerzése.Éppen ez a szép az elmúlt időszakban: az új igényekre új megoldások születnek. Számos gépgyártó ismerősöm készít prototípust, modellt, terveket olyan ipari feladatra, olyan technológiákkal, amellyel korábban nem volt dolga.


Ők már a jövőt építik, és talán éppen te is! Ha így van, azt lásd meg, hogy az innováció ott van nálad, gyere, és mutasd meg széles körben itt: MAGYAR IPARI CÉLGÉP NAGYDÍJ 2021 – Olvass tovább!

A jövőt építjük. GÉPED VAN HOZZÁ?

Az, hogy mit érzékelek és miben bízom, engem is inspirál, és új dolgok létrehozására késztet. Sipos Sándor jövőter­vező mérnök kollégámmal és barátommal (mindketten gépészmérnökök vagyunk) elszántan dolgozunk azon, hogy felpörgessük a hazai gépgyártást, és összehozzuk a gépgyártókat a megrendelőkkel. Mert hisszük, hogy a hazai gépgyártás méltó beszállítója a hazai iparnak.


Ha te sem teszel fel mindent a feltételezésekre, akkor gyere, és legyél az okozója annak, hogy pörögjön az ipar: célgépépítő versenyt írtunk ki, amellyel zajt szeretnénk csapni, és néhány hónapra a figyelem középpontjába helyezni a hazai iparigép-gyártást.


MAGYAR IPARI CÉLGÉP NAGYDÍJ 2021


gepedvanhozza.hu


Az első iparicélgép-verseny, amelyre várunk tervekkel, prototípussal, modellel, saját tervezésű és gyártású ipari géppel is. A nevezés ingyenes, az elismerések vonzók lesznek. 5 kategóriában indíthatod a gépedet, minden kategória első helyezettje részesül díjazásban. A kategó­riák legjobb gépeit szakmai zsűri nevezi meg.


A közönséget is meghívjuk a legjobb célgép kiválasztá­sára: a közönségszavazás által megválasztott legjobb célgép tulajdonosának a CHEMPLEX Homogenizálási és Erőátviteli Kft. 1 000 000 Ft értékű hajtástechnikai eszköz­beszerzési keretet ajánl fel.


A verseny és a díjátadó szervezése most is zajlik, de a pályázói jelentkezés már nyitva van. A verseny szerve­zői: Kiss László és Sipos Sándor, társszervező a Gépipari Tudományos Egyesület, médiapartnerként a TechMonitor és a Jövő Gyára szaklapok is a projekt mellé álltak.Várunk téged is: akár versenybe szállnál, akár támogatnád ezt az erős összefogást.


A gépgyártói jelentkezési határidő a versenyre: 2021. április 21.


A díjátadó a Gépész Szalon elnevezésű szakmai ren­dezvény keretében 2021. június 14-én lesz a Millennium Házában, ahová találkozóra hívjuk a gépészmérnököket és az ipari vállalatok vezetőit.


Minden információt megtalálsz a www.gepedvanhozza.hu web­oldalon!
Az esemény már elérhető a Facebookon is: Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021- Díjkiosztó a Gépész Szalonban Érdemes ezt is figyelni, mert több aktuális információt, hírt ott is megosztunk. Ha számodra is szimpatikus kezdeményezés, akkor szívesen vesszük, ha megosztod, lájkolod. Köszönjük!


A pályázat és a részvétel díjmentes.


Nevezz bátran, csak nyerhetsz vele!


Kiss László

Hajtástechnikai szakértőCikkemmel nyomtatott formában a Techmonitor magazinban találkozhatsz: