Nehogy a betakarítási szezon indulásakor derüljön ki, hogy hajtóművet kell cserélned! A mezőgazdaságban lassan kezdődik a munka és még most érdemes átnézni a géped, hogy még időben be tudd szerezni a szükséges hajtóműveket.


Hidd el, dühös lennél, ha a munka javában robbanna le...szóval cselekedj most, nehogy kapkodás, plusz idő és pénzfecsérlés legyen belőle!


Minden rendben a rédlerek és felvonók meghajtásánál?

Nézd át a hajtóműveid, végezd el a megelőző karbantartást, ezzel kapcsolatban indítottunk is egy karbantartó videó sorozatot. Fontos a megfelelő kenőanyag és az is, hogy szét és összeszerelés során se sérüljön semmi:Tedd hatékonyabbá a működést

Hol elég a csiga, hol kellene inkább váltani?


A csigahajtóművek jó ár-érték arányuk és kis méretük miatt kedvelt megoldások. Viszont a csigahajtásnál sok energia elvész, legjobb esetben is 80%-os a hatásfok. Persze valahol ez éppen elég, és a helyhiány miatt nem is lehet mást használni.A laposhajtómű vagy felfűzhető hajtómű viszont jóval magasabb hatásfokkal bír. A Motovario laposhajtóművek 93-97%-os hatásfokkal dolgoznak és terhelhetőségük kiváló szélsőséges környezeti adottságok között is. Ráadásul egyszerűen felszerelhetőek.Ahol lánc hajtás van pl.: szállító csiga, cellás adagoló, ott a homlokkerekes és a kúpkerekes meghajtások jönnek szóba. Érdemes minél időtállóbb megoldásra törekedni, mert hosszabb távon ez éri meg.

A mezőgazdaságban gyakran szezonális a felhasználás, de akkor magas az igénybevétel. Ezért fontos előre gondolkodni már a kiválasztásnál, de ha mégis adódik valami, akkor a stabil szerviz háttér adhat megnyugtató támogatást.


12+12 hónap garanciát adunk minden kezünk közül kikerült hajtóműves villanymotorra!


Az is fontos, hogy a számodra leghatékonyabb kialakítást alkalmazd, pont ami a géped számára a legjobb. Összeszerelő központunkban a hajtóműves villanymotorokat számtalan variációban kérheted, az igényeid szerint állítjuk össze.


Ha bizonytalanság merül fel, akkor én és a csapatom szakmai támogatást adunk. Hajtástechnikai szakértőként több évtizedes tapasztalatomat osztom meg ilyenkor.Legyen takarmánykeverő, felhordócsiga, rédler, serleges felhordó - a gép lelkét a meghajtás adja! Ügyelj arra, hogy a meghajtásaid tökéletesen működjenek! Lépj időben!


Kiss László


Hajtástechnikai szakértő