Hajtómű tervezés


Te élvezed, amit csinálsz?

Nagyon bosszantott, hogy nem pattantak össze jól az illesztékek, mégsem adtam fel; elértem, amit akartam. Gyerekkoromban a vasútmodellek még nem műanyag síneken jártak, hanem egy fémváz volt műanyaggal bevonva és az egyiket a másikkal úgy kellett összeilleszteni, hogy a furatba a másik sínpár kiálló fémhuzalát be kellett tolni. Ez sérülékeny volt, könnyen deformálódott. Különösen az ívesekkel gyűlt meg a bajom. Ha egyszer már elhajlott a fémpöcök, akkor nagyon nehéz volt a pontos illesztés.

TOVÁBB OLVASOM >

A csigahajtómű alkalmazásának lehetőségeiről és korlátairól

Célgépépítők, célgéptervezők, ide! Kiss László, a hajtástechnikai rendszerek tervezésében kis híján 20 éves tapasztalattal rendelkező szakértő, hónapról-hónapra segíti a gépészmérnököket és géptervezőket a Techmonitor hasábjain.


TOVÁBB OLVASOM >

Hajtástechnikai szakértő a Techmonitor hasábjain

Örömmel és büszkén mutatjuk be Önnek, hogy az ország legelismertebb hajtástechnikai tanácsadója, hónapról-hónapra segíti a gépészmérnököket és a géptervezőket a Techmonitor hasábjain is.

TOVÁBB OLVASOM >

Működünk, vagy együttműködünk?

Ön elégedett lehet velünk, mert mi jó tanácsot adunk és segítjük Önt a munkájában. Megosztom Önnel a gyakorlatot, amit mind megrendelőinkkel, mind kollégáimmal hatékonynak találok - és pozitív eredményét látom.

TOVÁBB OLVASOM >

A szükséges adalék

Ön gépeket gyárt?

Fajsúlyos ötlet: csempésszen egy kis fűszert a termékeibe, ettől még kelendőbbek lesznek! A hajtómű festése csak egy lépés a sok közül, ami ahhoz vezet, hogy egyedivé, mutatósabbá tegye az épített gépet. További ötletek után kutatva a kis befektetést igénylő megoldásoktól a formatervezésig is elmehetünk. Ez utóbbi fölösleges, hacsak nem szándékozunk az autópiacon robbantani… De van, amit érdemes megfontolni!

TOVÁBB OLVASOM >

Tervezzen elegáns gépeket! - Pro Tipp

Nem mindegy hogy milyen színű az a hajtómű, csak működjön a gép? A trend azt mutatja, hogy egyáltalán nem! Tény, hogy a dizájn elad. Hogyan támogatja Önt a Chemplex? Olvasson tovább!

TOVÁBB OLVASOM >

Tipp a fékkel ellátott motorok kiválasztásához és használatához

Nem érdemes más alkalmazással kiváltani, jól tűri a szélsőséges környezeti körülményeket, egyetlen dologgal kell még foglalkoznunk: magával a fékkel. És amit nem győzünk hangsúlyozni, hogy a rendszeres ápolás fontos és szükséges. Fékes villanymotor esetében sincs ez másképp: az élettartama megnövelhető!

TOVÁBB OLVASOM >

Hajtástechnikai update

Írunk, olvasunk, látunk, megélünk ezt-azt, amit jó megosztani szakmabeliekkel. Csatlakozzon ebbe a hálóba, olvasgasson, böngésszen anyagaink között! Meglátja, jó kikapcsolódás lesz!


TOVÁBB OLVASOM >

Elektromos motor - fékkel vagy fék nélkül?

Néhány helyzet, amelyben elengedhetetlen a fékes villanymotor használata és egy példa, amely jól szemlélteti, hogy miért nem érdemes kiváltani a fékkel ellátott motort egy átmeneti megoldással, amely elsőre akár jónak is tűnhet... olvassa tovább! 

TOVÁBB OLVASOM >

Hajtás a hőségben - robbanásmentesen

Ez a nyári hőség a gyártósorokra, üzemi berendezésekre is komoly hatással lehet. Sok esetben robbanásig feszülhet a helyzet. Hogyan, mi alapján döntsük el, hogy milyen hajtómű, milyen villanymotor vagy milyen egyéb alkalmazás való a termelői környezetünkbe? Olvasson tovább az útmutatásért!  


TOVÁBB OLVASOM >