Csigahajtómű


Csigahajtómű

A csigahajtómű alkalmazása

Csigahajtómű általában azokra a feladatokra a legalkalmasabb, ahol kompakt, helytakarékos készülékre van szükség alacsony beruházási költségek mellett. A csigakerékhajtás nagy előnye, hogy nagy áttételek esetén is jól terhelhető, amely terhelésekre viszonylag kis méretű csigahajtások elegendőek, továbbá a csigahajtás 80-as és 100-as áttétele önzáró, ami ferdepályás szállítószalagoknál és felvonóknál, és további egyéb helyzetekben kifejezetten hasznos, ahol szempont az, hogy a hajtott tengely a súrlódási viszonyok miatt ne tudjon visszagördülni. Ezek elkerülésére a csigakerekes hajtómű kitűnő megoldás.

Motovario csigahajtómű a szakma etalonja

A Motovario az európai erőátviteli piac egyik legbefolyásosabb szereplője. Naponta több ezer hajtómű gördül le a gyártósorokról, amelyek közül sok a csigakerekes. Ezek a csigahajtóművek állandó megbízható minőségük, kiváló terhelhetőségük és korrekt ár-érték arányukkal meggyőztek minket, így bátran ajánljuk használatukat az Ön számára is. Fontos információ mindazoknak, akik igénylik a megbízható minőséget: kizárólag a MOTOVARIO TRADE MARK garantálja az eredetiséget. Ahol kék színű csigahajtóművet lát, az korántsem biztos, hogy Motovario hajtómű!


WEBSHOP

A Motovario csigahajtóművek főbb jellemzői, ismérvei

A Motovario csigahajtóművek maximális méretkompatibilitásúak
Minden csigahajtómű szabványos IEC B5 nagyperemes vagy B14 kisperemes motor behajtással rendelkezik, ráadásul ezek a peremek csavarokkal leszerelhetőek és a felhasználó motorjaihoz könnyen csatlakoztathatók. Igény esetén tömör behajtótengely is rendelhető.

További jellemzők

A Motovario csigahajtómű csatlakoztatási variációi
A szögletes házkialakításnak köszönhetően a csigakerekes hajtómű alapkivitelben 5 oldalról tetszőlegesen csatlakoztatható a meghajtott berendezéshez.

A Motovario csigahajtómű szivárgásmentességet garantál
Az általában alkalmazott papírtömítések helyett a Motovario, a csigahajtás csapágyházainál O-gyűrűs fedéltömítést alkalmaz, így karbantartásuk egyszerűbb és költséghatékonyabb a papírtömítést alkalmazó gyártókkal szemben.

Motovario csigakerekes hajtómű hosszú élettartamú
A csigahajtóművek élettartam-kenésű, szintetikus olajjal töltött egységek, amelyek 025-110-es méretig karbantartásmentesek. Megfelelő kiválasztás és méretezés esetén az edzett és köszörült csigatengely kopásállósága szintén hosszú élettartamot biztosít.

A Motovario csigahajtás nem melegszik túl
A Motovario csigahajtómű kiváló hőleadású hűtőbordákkal ellátott Motovario-szabadalom alumínium házba van szerelve.

A Motovario csigahajtómű bevonata korrózióálló
A csigahajtás külső és belső felülete vegyszerálló porfestéssel van ellátva, ami korrozív, szélsőséges környezeti hatások esetén is lehetővé teszi a zavartalan működést.

Csigahajtómű

A Motovario csigakerekes hajtóművek előnyei

- NMRV-P063-as mérettől a 110-es méretig a robusztus, kívül-belül megújult, POWER-sorozatot kínáljuk, amelynek terhelhetősége átlagosan 3%-kal magasabb, mint a versenytársak azonos csigakerekes hajtóműveinek a teljesítménye.
- 130 és 150-es méretben a csigák masszív öntöttvas házat kapnak.
- Minden csigahajtóművet -25 Celisius fok és +40 Celsius fok környezeti hőmérsékleten történő üzemre, olajjal feltöltve szállítunk, i=100 áttételig egy fokozatban
- A Motovario csigakerékhajtás NMRV025-050 méretig i=5 áttétellel a magyar hajtástechnikai piacon egyedüli lehetőséget biztosít a nagy sebességek elérésére.
- Terhelhetőség 6.000 Nm-ig.
- A tervezői munkát segítve a csigahajtóművek 2D-s rajza vagy 3D-s modellje elérhető
- A Motovario csigahajtás ATEX robbanásbiztos kivitelben is kapható: ATEX 2GD és 3GD osztályban


Csigahajtás opcionális kiegészítőkkel

- kihajtóoldali peremek
- egy- és kétoldali kihajtó tengelyek
- nyomatéktámasz
- nyomatékhatárolós kivitel

Csigahajtómű kiegészítők beszerelése! Videós segítséggel!

Nézd meg a teljes listát a Youtube oldalon!