Homlokkerekes hajtómű


Homlokkerekes hajtómű

A homlokkerekes hajtómű felhasználása

Gépgyártók, termelő vállalatoknál az üzemfenntartásért felelős szakemberek számtalan esetben találkoznak olyan feladatokkal, amikor a kívánt nyomatékot egy adott fordulatszámon kell átszármaztatni a partneri igények vagy a termelés zavartalan biztosítása érdekében. A homlokkerekes hajtómű ezt a feladatot egy, két vagy három fogaskerék-áttétel segítségével valósítja meg. A homlokkerekes hajtás az egyik legjobb hatásfokú hajtómű típus (a Motovario homlokkerekes hajtóművek hatásfoka 93-97%). A Motovario homlokkerekes hajtóművek gondoskodnak az üzembiztos termelésről, mind szalagpálya vagy egyéb anyagtovábbító rendszerek, illetve termelő gépek meghajtása esetében.


Motovario homlokkerekes hajtómű

A Motovario név 1965 óta garancia a hajtóművek felhasználói körében: a név egyet jelent a megbízhatósággal és a megfizethető minőséggel. A folyamatos bővülésnek és a fejlesztéseknek köszönhetően a teljesen automatizált gyártósorokon naponta több ezer hajtómű készül, ezek közül nagy számban homlokkerekes hajtóművek. A Motovario homlokkerekes hajtómű család tagjai öntöttvas kivitelben vagy alumíniumötvözet házzal kaphatóak.

A Motovario homlokkerekes hajtóművek főbb jellemzői

- A kisebb méretű homlokkerekes hajtóművek (HA32-HA63) háza alumínium, a nagyobb méretű (H032-H143) fogaskerekes hajtóműveket öntöttvas házas kivitelben gyártjuk.

- Az 1, 2, és 3 fokozatú homlokkerekes hajtóművek 13'-25' közötti holtjátékot biztosítanak a fokozattól függően.

- Az öntöttvas kivitelű 2 és 3 fokozatú homlokkerekes hajtások háza azonos méretű, ezért az egyes sorozatok áttételtől függetlenül csereszabatosak.

- A betöltött kenőanyag típusától függően még a legnagyobb méretű homlokkerekes hajtóművek is alkalmasak a -40°C és +70°C környezeti hőmérsékleten történő üzemre.

- Valamennyi hajtóművünket olajjal feltöltve szállítjuk.

- Az általában alkalmazott papírtömítések helyett a Motovario O-gyűrűs fedéltömítései kitűnő tömítettséget eredményeznek, így karbantartásuk költséghatékonyabb és egyszerűbb, mint sok más gyártónál.

- Azért, hogy segítsük Önt a hajtásláncot terhelő lökésszerű igénybevételek kivédésében, a motor és hajtómű közé beépített rugalmas tengelykapcsolóval is tudjuk szállítani a hajtóműveinket.

- Valamennyi homlokkerekes hajtómű kívül és belül vegyszerálló porfestett bevonattal van ellátva.

- 2D-s rajzok vagy 3D-s modellek elérhetőek.

- Áttétel-tartomány: i=1.3-354

- Terhelhetőség: P=0.12-135 kW

- Homlokkerekes házak kaphatóak talpas, peremes, talpas-peremes kivitelben.


Homlokkerekes hajtómű

Homlokkerekes hajtómű öntöttvas kivitelben: H - IH - PH – CH sorozatok

Az öntöttvas kivitel különösen zord üzemi körülmények között a legmegbízhatóbb, a H-sorozat homlokkerekes hajtóműve használatos nagy radiális terhelést jelentő alkalmazásoknál is. A teljes sokoldalúságot széles terméksála, 25-90 mm tengelyátmérővel biztosítja minden felhasználó számára. Főként lökésszerű igénybevételt jelentő alkalmazások esetén javasoljuk, így pl. lemezollók, prések, centrifugák, serleges felhordók, forgóasztalok, rázódobok, aprítógépek működtetésére.

- Méretek: 030-040-050-060-080-100-125-140

- Elérhető verziók: H – IEC motorperem csatlakozással szerelve, IH – tömör behajtó tengellyel, PH motor oldalon beszerelt rugalmas tengelykapcsolóval, CH - kompakt motorral.

- Talpas, peremes és univerzális kivitelben kaphatóak.
- Teljesítmény 135 kW-ig, 1, 2 és 3 fokozat, maximális forgatónyomaték 8000 Nm
- Kihajtóperem és visszafutásgátló -tartozékként- elérhető.
- ATEX robbanásbiztos kivitelben is kapható: ATEX 2GD és 3GD

Homlokkerekes hajtómű alumínium-ötvözet kivitelben: HA - IHA – CHA sorozatok

Az aluházas kivitel célszerű választás ott, ahol a beépítés során nem áll rendelkezésre korlátlan hely. A HA-sorozat homlokkerekes hajtóműve a kerekített házkialakításnak köszönhetően ezekben az esetekben kiválóan alkalmazható. Ajánljuk mindazon helyekre, ahol ventilátorok, kis terhelésű szállítószalagok, töltőgépek, kisméretű keverők, vezérlőegységek működtetése a feladat.

- Elérhető méretek: HA30-HA40-HA50-HA60

- Kapható verziók: HA - IEC motorperem csatlakozással szerelve, IHA - tömör behajtó tengellyel, CHA - kompakt motorral.

- 11 kW teljesítményig, maximális forgatónyomaték 500 Nm
- Talpas, peremes vagy univerzális kivitel.
- ATEX robbanásbiztos kivitelben is kapható: ATEX 3GD

Homlokkerekes hajtómű