Fermentor keverőgép


Fermentor_keverő

A Fermentor keverő alkalmazási területe

A fermentáció (vagy erjesztés) gyakran használt gyógyszeripari és élelmiszeripari technológia, amelynek során szerves anyagokat erjesztenek mikrobák segítségével. Fermentációval állítják elő például a sört, bort, savanyúságot, penicillint, egyéb gyógyszeripari alapanyagokat, talajjavító kultúrákat stb. Ahhoz, hogy a fermentáció optimálisan menjen végbe, a tartályok tartamát gyakran keverni kell.

A fermentor leginkább kiváló tömítéssel ellátott zártrendszerű keverős tartály, amely a néhányszáz literes berendezéstől a száz köbmétert meghaladó tartályméretet is elérheti. A fermentációs folyamat igényelheti a tartály fűtését vagy hűtését, oxigéndózis bejuttatását a zárt rendszerbe, stb. Az optimális gyártási körülmények biztosítása érdekében a keverőtartályban zajló folyamatok és a tartály értékei mérhetőek, így követhető a tartálytérben uralkodó nyomás, hőmérséklet, oldott oxigén mennyisége. Ezek a paraméterek szükség esetén naplózhatóak is.


AJÁNLATKÉRÉS

A Chemplex Fermentor keverő sajátosságai

A Chemplex fermentor készülékek a nagy terhelésekhez igazodó robusztus berendezések. Fermentor keverő készülékeinket minden egyedi gyártási igényt felmérve, az adott üzemi körülményekre és feladatvégzésre készítjük el. A fermentor keverők vezérlése is optimalizálható, egyedi igényekre formázható.

Fermentor keverők testreszabása, jellemzői

- A fermentor keverőkre alkalmazható tartálytípusok: nyomástartó tartály, vákuumozható tartály stb.
- Legtöbb fermentor csúszógyűrűs tömítéssel készül.
- Nagyobb méretek és kiterheltebb alkalmazások esetén csapágyazott, robusztus felső tartószerkezetet alkalmazunk.
- A fermentorok hosszú tengelyét a tartályok fenekén alsó siklócsapágyazással látjuk el.
- A Chemplex fermentor maximális keverőteljesítménye: 55 kW
- Maximális tartályméret: 80 m³.
- Fermentor keverőinket leginkább egyenes vagy ívelt lapátos turbina lapátozással szállítjuk.

További opciók fermentor keverőkre
- A tartályok igény szerint hűthetőek és/vagy fűthetőek.
- A fermentor közeggel érintkező alapanyaga lehet rozsdamentes acél, többféle saválló acél, vegyszerálló bevonat.
- A fermentor igény szerint ATEX robbanásbiztos kivitelben is készülhet.
- A fermentorok leginkább különböző paraméterek szerint jól szabályozott és vezérelt keverős készülékek, így a vezérlés és műszerezés kialakítása sok esetben kiemelten fontos. A berendezések ezen részét megrendelőinkkel szorosan együttműködve az igényeik szerint készítjük el. Ha kell, berendezéseinket magasan műszerezzük és automatizáljuk, akár PLC vezérléssel együtt is szállítjuk.