Filozófiánk


Ismerd meg a Chemplexet!

Betekintést adunk a hétköznapjainkba, abba, hogy kikkel és hogyan dolgozunk, itt találsz minden olyan információt, amit talán sosem mernél megkérdezni. Gyere beljebb! Örülünk, hogy itt vagy!

Kattints a képek melletti címekre az olvasáshoz!​Filozofálok, de ez nem okoz fennforgást, sőt

Ahogy te, én is tájékozódom a külvilág eseményeiről. Ilyenkor keresem azokat az összefüggéseket, amelyek hatással lehetnek a hazai műszaki életre. Végül szinte mindig azt a következtetést vonom le, hogy amire nem vagyok hatással, azon nem bosszantom fel magam, és történjen bármi, mi, műszaki emberek a legjobban úgy járunk el, ha tesszük a dolgunkat. A cikkeim is ezen gondolatok mentén születnek.

TOVÁBB OLVASOM >

​Tisztesség, szándék, tudatosság - Chemplex a Dun & Bradstreet AAA kategóriájában

Januárban hívott fel egy úr a Dun&Bradstreet-től, hogy a Chemplex benne van a hazai cégek legjobb 5,2%-ában, ami azt jelenti, hogy hosszú évek óta pénzügyileg stabilan, megbízhatóan tevékenykedünk a piacon. Sosem éltem azzal a lehetőséggel, hogy ezt széles körben megmutassam. Most másképp döntöttem. És tudod, miért?

TOVÁBB OLVASOM >

Mi marad, ha elveszíted mindened?

Mindkét nagyapám kétkezi ember volt. Olyan emberek, akiknek nem kellett túl sok minden ahhoz, hogy szinte bármit meg tudjanak csinálni – ahogy gyerekként láttam.


TOVÁBB OLVASOM >

18 felszabadító nem

Néha egyszerűbbnek tűnne igent mondani, de azok sajnos sokszor tévútra visznek. Céget vezetsz, izzadva próbálsz megfelelni minden elvárásnak, hogy előbbre juss, és néha azzal szembesülsz, hogy a befektetett energia nem hozott annyit, mint amennyi erőt elvitt tőled. Sokszor nem tudsz nemet mondani.

TOVÁBB OLVASOM >

Egy hajóban evezünk, egy irányba húzunk

Mindenki nagyon élvezte a Chemplex Vízi Sport Napot, amit első alkalommal rendeztünk meg (de biztosan nem utoljára). Egy hajóban evezünk, egy irányba hajtunk most már 18 éve.

TOVÁBB OLVASOM >

Chemplex Családi Nap 2021

Júliusban ismét összejöttünk, megint összehoztuk a csapatot. Sőt, nagyobb létszámmal, mint előző évben. A helyszín ezúttal is Jászivány volt. Az idő nekünk kedvezett, gyönyörű napsütéses, kellemes nap volt. Imi babgulyásában még a tavalyinál is jobban megállt a kanál, pedig most bővebb lére eresztette.

TOVÁBB OLVASOM >

Már alig hittünk benne, de újraindult az élet

Van bennem egy érzés, valami olyan, mint amikor lezár valamit az ember és aztán elkezd valami újat. Nem én zárok le valamit, hanem mi, emberek – hogy ne használjak nagyobb szavakat. Jelenleg úgy néz ki, hogy sikerrel vettük fel a harcot avírussal, és most nekiállunk, hogy számba vegyük a károkat, és újjáépítsük azt, amit elvesztettünk, legalábbis amit ebből lehetséges.


TOVÁBB OLVASOM >

Hogy kerülj be műszaki szakemberként a köztudatba?

Régóta foglalkoztat az, hogy hogyan tudnánk a magyar műszaki szakma elismertségét emelni. Sok tehetséges és már sokat bizonyított műszaki szakember, gépészmérnök, villamos­mérnök, gépgyártó van Magyarországon, még sincsenek a köz­tudatban.


TOVÁBB OLVASOM >

​Imit imádja az internet és mi is!

Minden év végén kiválasztjuk az év dolgozóját. Azt a hőst, akit demokratikusan szavazunk meg magunk között az év végi nagy összejövetelen.


TOVÁBB OLVASOM >

A holnap fogasa megtelt

Tudjuk, mégsem csináljuk. Naponta szembejönnek velünk olyan gondolatok, cikkek, tanácsok, amik jobbá tehetnék az életünket, talán éppen ezért válunk érzéketlenné irántuk. Ha mégis megérintenek, mindent a bűvös holnap fogasára akasztunk, noha az bőven tele van már elhalasztott feladatokkal.

TOVÁBB OLVASOM >