Nehézüzemű hajtómű kiváltása

Iparág

Élelmiszeripar

Szakterület

Hajtástechnika

Szolgáltatás

Szakértői támogatás

Év

2023

Mi volt a feladat?

Meglévő heavy duty hajtómű kiváltása.

Milyen kihívásokat tartogatott a projekt?

Ügyfelünk kérése az volt, hogy egy világmárka folyamatosan és tökéletesen üzemelő hajtóművét biztosítsuk egy műszakilag megegyező ajánlattal.

A cél az volt, hogy a megkímélt hajtóművet cseréljük le, biztosítva a korábbival történő üzemet, és az eredetit készítsük fel arra, hogy tartalékként a raktárpolcra kerülhessen, hogy bármikor újra bevethető legyen. Azaz versenyképesnek lenni egy prémium világmárka mellett, mind műszaki tartalomban, mind megtérülésben.

Milyen megoldást hoztunk a megrendelőnek?

Magas terhelhetőségű, robusztus (nagy terhelési tartalékokkal rendelkező) ipari fogaskerekes hajtóművet ajánlottunk, mint tökéletes alternatívát.

Fontos tudni, hogy a Motovario nagyhajtóművek gyártásában is élen jár, akár százezer Nm-es nagyságrendben is lehet gondolkodni a megbízható minőségében.

Megismertük a csatlakozóméreteket, majd egyedi kihajtótengelyt terveztünk, legyártattuk, és azt beszereleltük a saját hajtóművünkbe, majd beüzemeltük a gépet.

Milyen eredménnyel zárult a projekt?

Az eredeti 20.000 Nm nyomatékú hajtóművet kiváltottuk, amely ezáltal átesett egy karbantartáson és megmaradt a raktár polcán, tartalék hajtóműként, amelyhez ügyfelünk bármikor újra nyúlhat, ha szüksége van rá.

A Motovario a nehézüzemű hajtóművek specialistája, amely bizonyítottan hozza a legismertebb világmárkák teljesítményét és minőségét.

Heavy_duty