Szíjhajtások kiváltása

Iparág

Gyógyszeripar

Szakterület

Szakértői támogatás

Szolgáltatás

Hajtástechnika

Év

2023

Mi volt a feladat?

Ügyfelünk sok éve használta 22kW-os szíjhajtású berendezéseit - ezidáig probléma nélkül, azonban az utóbbi időben elkezdtek szaporodni a tennivalók a szíjhajtott gépek körül:

  • A szíjfeszesség pontatlansága miatti gyakori beállításra volt szükség
  • A túlzott csapágyterhelés kopásokhoz vezetett

Összességében túlzott karbantartási igényre és szervizes figyelemre volt szükség, ami hátráltatta a termelést, hiszen mindez nem várt leállásokkal járt és veszélyeztette a termelés biztonságát. Ezek a beavatkozások többletköltséget jeletettek.

Szakértőnk látogatása során megerősítette az ügyfél kérédését, miszerint jó megoldás lehet a szíjhajtások fogaskerekes hajtásra történő cseréje.

Szakértőnk felvételezte a jelenlegi hajtások csatlakozó méreteit, előtervezte a szükséges legyártandó alkatrészeket, és megajánlotta az átalakítást.

A megrendelő a kedvező ajánlat megismerése után elfogadta a javaslatot és megrendelte a 3 gép átalakítását.

Milyen kihívásokat tartogatott a projekt?

A szíjhajtásról fogaskerekes hajtásra történő átállás a berendezések átalakításával járó kihívás, amely során biztosítanunk kell a tökéletes csatlakozást és a gép megbízható, hosszú távú működését. És ellenőriznünk kellett a meglévő tartószerkezet teherbírását.

Milyen megoldást hoztunk a megrendelőnek?

Tervezőmérnökeink felmérték a berendezést, majd megterveztük és legyártottuk az új hajtóművekhez szükséges csatlakozó alkatrészeket. Csapatunk a helyszínen elvégezte a cserét és beüzemelte a gépeket. A kivitelezés a megrendeléstől a gépek beüzmeleéséig 12 hetet vett igénybe.

Milyen eredménnyel zárult a projekt?

Ügyfelünk elégedetten és hibamentesen termel a feltuningolt gépeivel, mi pedig ismét megbizonyosodtunk arról, hogy erősségünk az egyedi hajtómű.