Elektromos motor – fékkel vagy fék nélkül?

Néhány helyzet, amelyben elengedhetetlen a fékes villanymotor használata és egy példa, amely jól szemlélteti, hogy miért nem érdemes kiváltani a fékkel ellátott motort egy átmeneti megoldással, amely elsőre akár jónak is tűnhet… olvassa tovább! 

MILYEN HELYZETEK KÍVÁNNAK SPECIÁLIS FÉKES MOTORT?

fékes villanymotor biztosítja például forgóasztalok esetében fontos a gyors, pontos megállást. Speciális szalagpályáknál elengedhetetlen a fékes villanymotor, hiszen garantálja, hogy a berendezés a pálya mellett dolgozó kezelő előtt a megfelelő helyen álljon meg. Emelő berendezések, pl. daruszerkezetek és csörlők esetében a fékkel ellátott motor használata az egyetlen mód, hogy az elvárásoknak megfelelően, biztonságosan rögzíthessük a szerkezetet. Speciálisan érzékeny területek gépeit (mint pl. színházi díszletmozgatók, színpadi emelők, orvosi készülékek) a zajtalan működtetés érdekében rendkívül csendes fékkel ellátott motorokkal kell szerelni.

MIÉRT NEM VÁLTHATÓ KI A FÉKES VILLANYMOTOR EGYÉB ALKALMAZÁSSAL?

Partnerünk fék nélküli motorral alkalmazott csigahajtóművet egy sportcsarnokban, a nagyméretű térelválasztó függöny függőleges mozgatására. Fékes motor ajánlatunkat visszautasították egy meggyőző és olcsóbb megoldás érdekében, ami végül valóban tökéletesnek tűnt. A hajtómű jól rögzítette a felcsévélt terhet mindaddig, amíg le nem járt a bejáratáshoz szükséges üzemidő. Az alkatrészek összekopásával azonban megszűnt a kezdeti nagy belső súrlódás, – amelynek köszönhetően korábban megtartotta a terhet- de az önzáró jelleg megszűnését követően a függöny az eresztési fázisban, a motor leállítása után legördült a dobról. Szerencsére baleset nem történt. Végül a hosszú távú biztonságos megoldás érdekében a villanymotort fékes kivitelre kellett cserélni.”Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben a legbiztonságosabb megoldás a fékes villanymotor, aminek segítségével a hajtott gépelem mozgása a motor leállításakor megáll és a helyén is marad.

Hasonló tartalmak

Próbáld ki a webshopot!
Kérj egyedi árajánlatot!
Kérdésed van?

Hívj bizalommal az alábbi telefonszámon:
+36 1 347 0682