Ez az a rendezvény, ahol az ipari kapcsolatok szárnyat kapnak – te sem maradhatsz ki! 

Már nem sokat kell várnunk arra, hogy a negyedik Magyar Ipari Célgép Nagydíj lezárásaként a zsűri kihirdesse 2024 legjobb célgépjeit. A korábbi versenyekkel ellentétben idén már 3 kategóriában nevezhettek a résztvevők, ami az értékes nyeremények mellett tovább növeli az izgalmakat. Az egyik kategória fődíját a Nagydíj kiemelt támogatója, a Schneider Electric ajánlotta fel, amely 3.600.000 Ft értékű csomag lesz a díjnyertes gép alkotójának. Azonban addig, amíg a pályaművek beérkezése és értékelése zajlik, érdemes néhány gondolatot szentelnünk annak is, miért érdemes ellátogatni akár szakmai látogatóként is a rendezvényre.

Nem lehet elég erős az a lánc, ahol a láncszemek nincsenek összefűzve 

Mérnökként mindig is az volt a véleményem, hogy hiába közös a célunk, a különböző ipari szereplők, valahogy sosem tudnak hatékonyan kapcsolódni egymással és az iparágat érintő érdekérvényesítő képességünk sem volt túl erős.  

Ennek okát abban láttam, hogy se a célgépgyártó, se az ipari termelő, se a piaci beszállító számára nem volt olyan közös platform, ahol tudást és tapasztalatot cserélhettek volna, miközben kapcsolatot építenek egymással. A közös megmérettetésről, egy szabályozott körülmények között kialakított versenyről, ahol megmutatkozhat a célgépgyártók kreativitása, pedig már ne is beszéljünk. Márpedig akkor beszélhetünk láncról, amikor minden láncszem a helyére kerül. 

Merthogy a Magyar Ipari Célgép Nagydíj erre a hiányra épített

Minden szakmának megvan a maga rendezvénysorozata, és látva, hogy ez működik és jó, arra gondoltam, hogy a Chemplex Kft-vel álljunk az élére ennek és hozzuk össze a célgépgyártókat, beszállítóikat és megbízóikat egy közös rendezvényre. 

Ennek az ideának lett az eredménye a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyből már negyedik alkalommal profitálhat a szakma, és a Gépész Szalon, amire mindig  ugyanazon a napon, június 28-án kerül sor – hogy biztosan eszedbe jusson évről évre. Nem véletlen, hogy célgépgyártói verseny köré építjük a “gépésztalálkozót”, hiszen a mérnöki elme és a hajtások megmozgatása mellett azt szerettük volna, ha minél nagyobb reflektorfényt irányíthatunk hazánk tehetséges szakembereire és az általuk létrehozott célgépekre, innovációkra, méltán bízva abban, hogy a hazai ipari termelők felismerik azt, hogy számukra a legjobb források a hazai célgépgyártók. 

Azonban ahogy a gépgyártás, úgy a Nagydíj is fejlődik. 2024-ben már nemcsak az általános ipari célgépek és a vegyipari célgépek, hanem az élelmiszeripari célgépek kategóriájában is meghirdettük a versenyt és hozzá igazítottuk a rendezvény tematikáját. 

Nem neveztél? Sajnálom. De a Gépész Szalont pláne nem érdemes kihagyni!

Lehet, hogy lemeradtál, vagy valamilyen oknál fogva nem tudtál nevezni a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra, az is lehet, hogy számodra a verseny nem releváns, mert  beszállítóként támogatod a gépgyártói munkát, vagy mert éppen megbízóként élvezed a célgépgyártók eredményeit. Egyik esetben sem érdemes távol maradnod a rendezvénytől.

A Gépész Szalon ugyanis továbbra is az a gépiparban megkerülhetetlen esemény, ahol a hozzád hasonlóan innovatívan gondolkodó emberek emelt hangulatban szívhatják magukba a tudást, megismerkedhetnek a legújabb trendekkel és nem mellesleg, kapcsolatot építhetnek egymással, ami a fejlődés, a jövőbe fektetés alapja.

Az idei Szalonból sem maradhatnak ki a szakmai előadások, amelyek új  gondolatokat indíthatnak el és innovációkra, lehetőségekre hívják fel a figyelmet. A hosszabb lélegzetvételű szakmai fórumok mellett kisebb létszámmal dolgozó szekció előadásokat is szervezünk, méghozzá hármat is: vegyipari, akkumulátoripari és élelmiszeripari előadókkal is találkozhatsz, ahol a  kérdéseidre választ kaphatsz és az előadóval is kapcsolatot építhetsz. 2024-ben a program networking lehetőségére is is nagyobb hangsúlyt fektetünk, így a BNI csapat tagjai fogják koordinálni a hatékony kapcsolatépítés minden fázisát. 

A rendezvény zárásaként pedig a 2024-es Magyar Ipari Célgép Nagydíj díjazottjait is bemutatjuk a közönségnek. Éppen ezért, ha fontos számodra, hogy lépést tarts a gépgyártás és az ipar fejlődésével, ha rajta tartanád az ujjadat a fejlődés ütőerén, ott a helyed! A regisztráció  2024. május 15-től nyílik meg a gepedvanhozza.hu oldalon. 

A zsűri, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Chemplex Kft., valamint célgépgyártó pályázóink, együttműködő szakmai partnereink, támogatóink és kiállítóink nevében is mondhatom: lelkesedéssel, jókedvvel és izgatottan várjuk, hogy 2024. június 28-án veled is találkozhassunk! 2024-ben a célgépgyártók és a Magyar Ipari Célgép Nagydíj kiemelt támogatója, az ipari automatizálás szakértője, a Schneider Electric, akik szakmai tanácsokkal és eszközökkel támogatják a következő fejlesztésedet. Gyere el, jó lesz! 

Sipos Sándor Chemplex Kft. ügyvezetője, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj ötletgazdája

Sipos Sándor
a Magyar Ipari Célgép Nagydíj ötletgazdája, vegyipari technológiák szakértője, a Chemplex Kft. tulajdonos | chemplex.hu

Hasonló tartalmak

Próbáld ki a webshopot!
Kérj egyedi árajánlatot!
Kérdésed van?

Hívj bizalommal az alábbi telefonszámon: +36 1 347 0682, +36 70 625 2363