Egyedi keverőgépek

Azokat az egyedi keverőgépeket listáztuk ezen az oldalon, amelyekre a legtöbb igény érkezik. Az elmúlt 20 évben számos egyedi keverőberendezést gyártottunk, így szinte nincs ma az országban olyan üzem, ahol ne berregne Chemplex-keverőgép. Az egyediség is könnyen módosítható és tehető még egyedibbé, ezért az eddig elkészült terveink egy részét közzé tettük, hogy adott esetben már egy kész tervből tudjunk indulni, amikor a gépedet gyártjuk. Így a közös munkánk jóval hatékonyabb, gyorsabb és gazdaságosabb lehet. Kattints arra a keverőberendezésre, amelyikre szükséged van és nézd meg a leírását. Az aloldalakról eléred a tervgyűjteményünket is. 

Egyedi keverőgépek

Fermentor keverőgép

A fermentáció (vagy erjesztés) gyakran használt gyógyszeripari és élelmiszeripari technológia, amelynek során szerves anyagokat erjesztenek mikrobák segítségével. Fermentációval állítják elő például a sört, bort, savanyúságot, penicillint, egyéb gyógyszeripari alapanyagokat, talajjavító kultúrákat stb.

IBC tartálykeverő

A Chemplex kifejezetten IBC tartály keverésére fejlesztett keverőberendezése minden szabványos méretű IBC tartállyal kompatibilis. Az IBC tartály használata a rászabott speciális IBC tartálykeverővel gazdaságos. A gyártási idő csökkenthető, mert nem kell egyik tartályból a másikba átszivattyúzni a keverendő közeget, továbbá egy tisztítás után a keverő azonnal a következő szabványos tartályra helyezhető.

Keverős készülék

Keverős készülék az elnevezése minden olyan komplex, tartállyal és keverővel ellátott gyártó berendezésnek, amely önálló egységként alkalmas a technológiai sorban rábízott feladat ellátására. A tartályon és keverőn kívül a keverős tartály szerves részét képezi a hozzá csatlakozó műszerezés, a csövezés és vezérlés.

Oldalkeverő

Ahogy minden Chemplex tervezésnél, az oldalkeverő készüléknél is elsődleges szempont a kiváló ár-érték arány. A legjobb minőségre törekszünk, strapabíró, ugyanakkor egyszerűen kezelhető berendezést gyártunk. Az oldalkeverő nagyméretű tartályok folyadéktartalmának keverésére szolgál.

Porkeverő

A folyadékkeverők gyártása mellett a Chemplex Kft porkeverő berendezéseket és porkeverési kiegészítőket is gyárt. A porkeverő eszközökkel kapcsolatban fontos elvárás hogy reális idő alatt kellően homogén keveréket állítsanak elő a termék károsodása nélkül. További fontos követelmény, hogy a tartályok portömörek, könnyen üríthetőek és könnyen tisztíthatóak legyenek.

Univerzális keverő

Az univerzális keverők jól variálhatóak: a tartály mérete, a hajtómű és az elektromos motor is széles tartományból választható. Masszív, robusztus szerkezet gondoskodik a sokoldalú felhasználhatóságról és Motovario kúpkerekes hajtómű biztosítja a hosszú távú, megbízható működést. A keverést egy anker keverő és egy gyorskeverő együttes munkája biztosítja.

Disszolver keverő

A disszolver keverőgép előnyei közepes és magas viszkozitású anyagok keverésénél mutatkoznak meg leginkább. Ezeket a speciális, függőlegesen mozgatható keverőgépeket kifejezetten ezekre a feladatokra terveztük. A disszolver keverő egyszerűen kezelhető, minimális karbantartási igényű, olcsó üzemeltetésű, ugyanakkor masszív és megbízható üzemű keverőgép.

Vegyipari keverő

A vegyipari keverőgép általános keverési feladatokat lát el, azonban a nagy teherbírású hajtómű által és a túlméretezett csapággyal szerelt állvánnyal igen hatékony gigantikus méretű tartályok esetén is. A vegyipari keverőgép hosszú élettartamú, megbízható szerkezet. A Chemplex által tervezett és gyártott vegyipari keverőmű fordulatszáma, motorteljesítménye, továbbá a felhasznált keverőlapát kialakítása az adott technológiai elvárásokhoz igazított.

Fali keverő

Sok olyan alkalmazás létezik, amikor az üzem különböző helyein használt mobil tartályokban kell keverési feladatot végezni. Ezekben az esetekben nem lehetséges (és sokszor nem is szükséges) minden tartályra külön keverőt telepíteni, ezért az üzem egy kitüntetett pontjába fixen telepített függőlegesen emelhető keverőművel végezzük el a szükséges keverési feladatokat. A fali keverő emelése történhet kézi vagy gépi erővel.

Laboratóriumi keverő

A laboratóriumi keverők egy gyártási folyamat kidolgozására készülnek, többnyire tesztüzemre használatosak. Segítségükkel tesztelhető és alakítható véglegessé az a technológiai folyamat, amely majd a termelés alapja lesz. A bizonytalan eredmény miatt, ezeket a teszteket jellemzően kisebb méretű, de hasonló geometriájú tartályokban, laborkeverők segítségével szokták elvégezni. Ez egy hasznos fázisa a termékfejlesztésnek, hiszen úgy lehet az éles gyártási körülményekhez hasonlatos feltételek mellett próbákat végezni, hogy negatív eredmény esetében sem kell jelentős mennyiségű selejt gyártmánnyal kalkulálni. A Chemplex Kft. által gyártott laborkeverő ilyen fejlesztési vagy tesztfeladatokhoz ad támogatást.

Mobil hordókeverő

Ha jellemzően hordóban kell folyadékokat keverni, egyéb állagú anyagot folyadékba beoldani, homogenizálni vagy ülepedést megakadályozni ez a mobil keverőgép fogja segíteni a munkádat.

Egyéb szolgáltatások

Megrendelőink kényelme és biztonságos munkavégzése érdekében igény szerint vállaljuk, hogy a Chemplex által tervezett egyedi berendezéseket a helyszínen, a megrendelő üzemében összeszereljük és szakszerűen, tapasztalt mérnök kollégáink jelenlétében beüzemeljük, segítjük a működés indítását, elvégezzük a berendezés kezelőinek betanítását.