Univerzális keverő

Chemplex univerzális keverő berendezés alkalmazása

Az univerzális keverőgép rugalmas lehetőségei olyan üzemekben bontakoznak ki, amelyekben egyetlen keverőgép végzi akár több gyártástechnológia különböző tulajdonságú folyadékainak előállítását. Az univerzális keverő a tartály teljes tartalmát képes alaposan átkeverni a két független keverőeszköz együttes mozgásának köszönhetően. A kis intenzitású anker keverő követi az edény alját és falát, ehhez párosul a gyors fordulatú, függőleges tengelyű keverőlapát, ami az adott feladatot végzi (diszpergálás, homogenizálás, stb). Mivel az univerzális keverő beállításai menet közben változtathatóak, alkalmas váltakozó intenzitású keverési feladatok elvégzésére is, ezzel egy tartályban többféle termék, vagy többféle technológia is megvalósítható.

Az univerzális keverőinket alkalmazza a vegyipar, tisztítószerek és egyéb háztartási vegyszerek, mosószerek gyártására, alkalmasak élelmiszeripari technológiákra (ekkor természetesen a vonatkozó szigorú előírások betartásával gyártunk). A Chemplex univerzális folyadékkeverő alkalmas minden olyan esetre, amikor a rugalmas gyártás alapfeltétel, vagy időben szeretnének alkalmazkodni az előre nem látható gyártási feladatokhoz.

Az univerzális keverő berendezés sajátosságai

A Chemplex univerzális folyadékkeverői egy alacsony fordulatú anker keverőből és egy (rendszerint) változtatható fordulatú gyors keverőből állnak. Az anker keverő feladata az anyag eljuttatása a gyors keverő lapátjai által előidézett intenzív keverési zónába. A gyors keverőt mindig az adott jellemző feladatnak megfelelően alakítjuk ki, így például festékgyártás esetén magas fordulatú disszolvertárcsát alkalmazunk, vegyipari alkalmazásokra leginkább propeller keverővel szállítjuk keverőinket. Univerzális folyadékkeverők jól testreszabhatók: a tartály mérete, a hajtómű és az elektromos motorok kialakítása, a fordulatszámok, keverőlapát típusok és méretek mind-mind egyedi igényre készülnek. Masszív, robusztus szerkezeteink hosszú élettartamot és sokoldalú felhasználást biztosítanak.

Az univerzális folyadékkeverő testreszabása, jellemzői

– Minden esetben tartállyal együtt szállítjuk (a tartály készülhet acélból, vagy műanyagból).
– A keverőlapátok fordulatszáma az adott feladatnak megfelelően szabályozható.
– Az univerzális folyadékkeverő gyors tengelyének fordulatszáma mindíg változtatható, de igény esetén az anker keverő fordulatszáma és/vagy forgásiránya is változtatható.
– A függőleges tengelyre számos keverőlapát közül választható ki a megfelelő profil (pl. propeller, disszolvertárcsa, intermig).
– Az alkalmazható tartályok méretei: 1; 1.5; 2.5 5 m³
– Az univerzális folyadékkeverő közeggel érintkező alapanyaga lehet: rozsdamentes acél, többféle saválló acél, vegyszerálló bevonat.
– Igény szerint ATEX robbanásbiztos kivitelben is készülhetnek univerzális keverők.
– Kérésre elvégezzük a keverőmű automatizálását, amely munkavédelmi és biztonságtechnikai szempontból egyaránt megfelelő működést biztosít.
– Ha kell a gyártást teljesen automatizáljuk. A tartályt és a beadagolandó anyagokat tehetjük mérlegcellákra, és a minden egyes alkalmazáshoz egyedileg fejlesztett (kezelőpanelen kiválasztható) gyártási receptúra automatikusan lefut.

Univerzális keverő - A termelésedhez illeszkedő gépet gyártunk!

Ajánlatkérés

Azonnal megveszem, irány a webshop!
Egyedi ajánlatot kérek!
Kérdésed van?

Hívj bizalommal az alábbi telefonszámon: +36 1 347 0682