Porkeverő

A porkeverő berendezés alkalmazási területe

A folyadékkeverők gyártása mellett a Chemplex Kft. porkeverő berendezéseket is gyárt. A porkeverő eszközökkel kapcsolatban fontos elvárás, hogy reális idő alatt kellően homogén keveréket állítsanak elő a termék károsodása nélkül. További fontos követelmény, hogy a tartályok portömörek, könnyen üríthetőek és könnyen tisztíthatóak legyenek. Mi a Chemplexnél a porkeverő megalkotásánál a por megismerésével kezdjük a tervezést. Az alap porok és a késztermék tulajdonságainak megismerése után kiválasztjuk a megfelelő kialakítást (pl. függőleges vagy vízszintes tengelyű berendezést javaslunk-e?). A konstrukciót tovább finomítjuk a minőségi követelmények és a technológiai adatok alapján.

A Chemplex porkeverők jellemzői

A porkeverő berendezések az iparágtól, a kevert komponensek tulajdonságaitól, illetve az üzemi paraméterektől függően többféle kialakításúak lehetnek. Porkeveréshez elsősorban a vízszintes tengelyű, spirál keverőket ajánljuk, de a fenti változókat figyelembe véve függőleges tengelyű, forgódobos, illetve gyorskeverőkkel ellátott kialakítás is lehetséges.

Porkeverő berendezés műszaki jellemzői, testreszabása

– Többféle geometria áll rendelkezésre, a porkeverő tartálya lehet vízszintes vagy függőleges tengelyű.
– A porkeverő tartály tömítettsége fontos, ezért a tömítés nagy figyelmet igényel. Nem megfelelő kiválasztás esetén a tartály kiporzik, vagy a tömítés idő előtt tönkremegy, meghibásodik.
– A porkeverő berendezéshez folyadék-, illetve szilárdadalék tároló- és adagoló rendszert, alapanyag betároló és késztermék kitároló rendszert is tudunk biztosítani.
– A porkeverő teste, illetve a tartószerkezet készülhet szénacélból vagy rozsdamentes acélból, különböző saválló acélokból.
– Üzemi körülményeit figyelembe véve, akár ATEX minősített (robbanásbiztos) hajtásrendszerrel is szerelhetőek a Chemplex porkeverő berendezések.
– Az egyszerű, néhány funkciót és a szükséges biztonsági berendezéseket tartalmazó vezérlőegység mellett tudunk komplex PLC vezérelt, betáplálásokat és kifolyásokat figyelő, magasan automatizált rendszert tervezni és gyártani.

Ajánlatkérés

Azonnal megveszem, irány a webshop!
Egyedi ajánlatot kérek!
Kérdésed van?

Hívj bizalommal az alábbi telefonszámon: +36 1 347 0682