Szalagos prés / Iszapvíztelenítő szűrőprés


Szalagos prés

Szalagos prés / Iszapvíztelenítő szűrőprés sajátosságai

A szalagos szűrők alkalmasak a magas nedvességtartalmú iszap és a benne lévő folyadék szétválasztására. A szalagos szűrővel való szétválasztás után az alacsony nedvességtartalmú iszaplepény és az elválasztott folyadék, azaz a szűrlet külön használhatók.

A szalagos prések jellemző felhasználási területei: vegyipar, élelmiszeripar, szennyvízkezelés stb.

Mindig az adott területre szabott előírásoknak megfelelően készítjük el a gépet. Minden olyan területen jól használható, amikor szárazanyag kinyerése, lémentesítése vagy éppen szűrlet, lé készítése a cél, minél kevesebb szárazanyagtartalommal.


AJÁNLATKÉRÉS

Jellemző alkalmazási példák:

- A kezelt anyag tömegének csökkentése, amellyel párhuzamosan csökken a tárolási és szállítási költség,
- Szárítás előtti nedvességtartalom redukálása,
- Szennyvízkezelői iszap lerakás előtti nedvességének minimalizálása,
- Egészségügyi termékek gyártása során a keletkező hulladék kisebb térfogattal és súllyal könnyebben kezelhető,
- Élelmiszeriparban gyakran alkalmazható pl. gyümölcslé, zöldséglé gyártására illetve borászatokban a lé gazdaságos és maximális kinyerésére,
- Alkalmazható vágóhidakon és húsüzemben, mint szennyvíz előtisztító technológia.

Szalagos prés mérlegcellával működés közben

Nézd meg a teljes listát a Youtube csatornánkon!


A beépített mérlegcelláknak köszönhetően minimális emberi erőforást igényel a működtetése, ráadásul mobil berendezés, azaz görgős, a könnyű mozgathatóság érdekében.


AJÁNLATKÉRÉS

Hogyan könnyíti meg a szalagos prés a munkát?

Szalagos prés

A szalagfeszesség, a szalagot mozgató feszítők és a garatban lévő beadagoló csigák sebessége manuálisan is állítható, programozható a kezelendő iszap/préselmény optimális kezelése érdekében. A kipréselt szárazanyag súlya a megfelelő préselési beállításokkal jelentősen csökken, ezáltal könnyebb lesz a további tárolás vagy kezelés. A leszűrt folyadék pedig a technológiának megfelelő módon tovább tisztítható.

A szalagos prés rendkívül hatékonnyá teszi pl.: a hulladékkezelést és az ipari szennyvíz tisztítást, ahogy az iszapból/pépből az optimális lémennyiség kinyerését is. A préselt szilárdanyag megfelelő vízmentessége beállítás kérdése.

Iszapvíztelenítő szűrőprés felépítése

Ebben a rövid videóban jól megismerhető az általunk gyártott szalagos prés felépítése és működése.A beépített mérlegcelláknak köszönhetően minimális emberi erőforást igényel a működtetése, ráadásul mobil berendezés, azaz görgős, a könnyű mozgathatóság érdekében.

Szalagos prés

A présgép felépítése könnyen az elvárásoknak megfelelően alakítható: a magas nedvességtartalmú iszap/pép/préselmény érkezhet akár egy helyi konténeres gyűjtőből, előzetes zagykeverési szakaszból, vagy akár big bag zsákokból is. A beadagolás egyszerűen a berendezésre vezethető.


A videón látható berendezés esetén a nagyméretű műanyag garatba zsákokból érkező iszapot változtatható fordulatszámú csigák kényszerítik az egymással szembeforgó présszalagok közé. Mindez jól látható a videóban >>

Az iszap a berendezés végén egy késes leválasztó által a kihordó csigába kerülve távozik, a kipréselt folyadék pedig a berendezés alatt elhelyezett gyűjtő tálba gyűlik össze. A szűrletet egy szivattyú elhelyezésével lehet elvezetni a gyűjtőtálcából, de szivattyú nélkül is leereszthető.


A tálca kerekeken gurítható (csakúgy mint az egész berendezés), a berendezés alól könnyen kihúzható és nagyon egyszerűen tisztítható magas nyomású tisztítóberendezéssel vagy manuálisan egyaránt.


Üzem közben egy elektronika folyamatosan figyeli a szalagok párhuzamosságát és eltérés érzékelése esetén beavatkozik. A szalagfeszesség a munkahengerekkel állítható.

Szalagos prés

A vezérlés egyetlenegy panelen kapott helyet (videóban részletesen látható a működtetés) , ahol igény szerint módosítható a fordulatszám. Az érintőképernyős kezelő terminál (HMI) könnyedén kezelhető, rövid időn belül megtanulható, amelyről a berendezés átadásakor betanítással gondoskodunk.


AJÁNLATKÉRÉS

A videóban szereplő berendezés tulajdonságai

- rozsdamentes acélból készült, hogy szélsőséges vegyipari környezetben is helytálljon,
- beépített mérlegcellák biztosítják az állandó felügyelet nélküli működést: amint az anyag a garatból kiürül és az összes anyag kipréselődik, a berendezés automatikusan leáll,
- a berendezés stabil és mobil változatban is rendelkezésre áll, első esetben technológiába építhető, a második esetben egy személy is könnyedén változtathatja a helyét,
- a felvételeken egy 1300 kg/h kapacitású gépet láthatunk, de a kapacitást minden esetben az igényekhez mérten alakítjuk ki.


AJÁNLATKÉRÉS
Szalagos prés
Szalagos prés

A berendezést helyszínre szállításáról gondoskodunk, az üzembe helyezését elvégezzük, a szükséges oktatás/betanítás után kulcsrakészen adjuk át. A gépészeti és villamos irányítástechnikai munkáit is elvégezzük.

Mennyi időn belül érhető el?

A berendezéseket 4-6 hónap alatt tudjuk legyártani.

Garancia

24 hónap garanciát biztosítunk és saját szerviz szolgálattal állunk rendelkezésre.


AJÁNLATKÉRÉS

Kérdésed van?

Töltsd ki ezt az igényfelmérőt és felvesszük veled a kapcsolatot!
Kitöltöm az igényfelmérőt