Wifi-s frekvenciaváltós motor

Az elmúlt év forradalmian új fejlesztése, a különböző technológiák egyesítésének eredményeként létrejött WIFI-s frekvenciaváltós elektromos motor egyszerre szolgálja a kényelmet, a praktikumot és az eleganciát. A vezeték nélküli vezérlés új dimenziókat nyit a gyártástechnológiában: akár a tartály mellett állva, egy kabinból, vagy az íróasztal mellől teljes biztonsággal, egy gombnyomással állíthatja a több méter magasban lévő keverőmű fordulatszámát az adott pillanatban felmerülő igényeknek megfelelően. A WIFI alkalmazhatóvá vált elektromos motorok vezérlésére és programozására egyaránt.

A wifi-s frekvenciaváltós motor felhasználása

Használatával elkerülhető a hagyományos rendszereknél szükséges kábelezés, kapcsolószekrény kialakítás, amely külön szakértői csapat bevonásával, egyrészt sok időbe telt, másrészt nagyobb volt a hiba kialakulásának lehetősége. NEO-WIFI-vel ezek a kockázatok mind elkerülhetőek, mivel az egész rendszer egy egységet alkot: üzemeléséhez mindösszesen egy háromfázisú betáplálás és egy biztonsági kapcsoló szükséges és máris indulhat a termelés.

Érvek a wifi-s frekvenciaváltós motor mellett

Mivel a WIFI-s frekvenciaváltós elektromos motor közvetlenül a hálózatról üzemeltethető, az alábbi alkatrészeket és az ehhez kapcsolódó munkát megspórolhatja:

Kapcsolószekrényhez kapcsolódó tervezés, beszerzés, telepítés és dokumentációkészítési ideje és díja, tervezői nyilatkozat, anyagbeszerzés és a szekrény elkészítése (műhelymunka), acéllemez kapcsolószekrény, főkapcsoló, mágneskapcsoló, kismegszakító, start-stop nyomógomb, üzemjelző lámpa, potenciométer + forgatógomb, sorkapcsok, tömszelence, stb. (A munkavégzések során felmerülő esetleges hibalehetőségekről nem is beszéltünk.)

A wifi-s frekvenciaváltós motor tulajdonságai

Akár több 10 berendezést is képes szinkronban működtetni.

a WIFI-S frekvenciaváltós motor megbízhatóan alkalmazható a termelésszabályozásban, akár különleges körülmények között is. Partnereink az alábbi területeken már nagy sikerrel alkalmazzák ezt a terméket,

– Hidraulikus tápegységek elektromos motorjainak meghajtására
– Ventilátorok elektromos motorjainak meghajtására
– Élelmiszeripar: húsipar, baromfi- és halfeldolgozás
– Vegyipar, kozmetikai és gyógyszeripari ágazat.
– Festékgyártás
– Kültéri berendezések (pl: zsilipek, zsilipkapuk)
– Cementipari, bányaipari szalagpálya hajtások, stb.

– A programozható beépített órával és akkumulátorral gond nélkül szabályozhatja az elindulást és megállást anélkül, hogy felügyelnie kellene a folyamatot.
– Az EMC zavarszűrőnek köszönhetően háztartási, kereskedelmi és ipari környezet sem jelent akadályt ennek az új technológiának.
– Nem kell külön fékellenállást vásárolnia, mert a NEO-WIFI-be már gyárilag beépítették. Így nagy tehetetlenségű rendszerek szabályozásával sem lehet problémája.
– NEO-WIFI-t a 71-es házmérettől egészen a 160-asig tudja csatlakoztatni.
– Motor és a frekvenciaváltó közötti frekvenciazavar nem léphet fel, mivel egybe van építve.

– IE1, IE2, IE3 energiahatékonyság
– 2-4-6-8 pólus
– 50 Hz, 60 Hz
– EMC zavarszűrő
– Talpas és/vagy peremes rögzítés
– PTO, PTC hővédelem
– Kényszerhűtés
– Erősített vagy szigetelt csapágy
– Trópusi üzem
– Szimpla- vagy duplafék
– DC vagy 24 V-os fék

– Az egyszerű, letisztult kezelőpanellel a motorok (100db-ig!!!) egyszerre vagy külön-külön is irányíthatóak. Egy irányítópanel több egységet is elláthat.
– A programozás és vezérlés szintén vezeték nélküli. Nem igényel vezérlőszekrényt és kábelezést, amellyel sok pénzt és időt lehet megspórolni. (Vészgomb beépítése a biztonság fontossága miatt mindig szükséges.)
– Kültéri használatra alkalmas, magas szintű védelemmel a por és a víz ellen.
– A készülék élettartama alatt történő események rögzítésére és elemzésére PC segítségével van lehetőség. A rendszer egy USB kábellel elérheti a szoftvert, amellyel komoly elemzések végezhetőek a termelés hatékonysága érdekében. Ez az eszköz a mai kiélezett gazdasági versenyben komoly előnyt jelenthet Önnek!

– Több NEO-WIFI összeköthető 10 pólusú szalagkábellel: az RS485 soros csatlakozó lehetővé teszi, hogy két vagy több frekvenciaváltót össze lehessen kötni. Ahol az elsődleges elektromotor, a Master kapja a parancsot, ezáltal irányítja a csoportot; és a többi, másodlagos elektromotor, a Slave, követi azt. Egyszeri utasítással több készüléket lehet beállítani, így a termelés is hatékonyabb.
– Speciális beállításokkal elérhető állandó nyomaték egészen 87 Hz-ig.
– Állandó nyomaték mellett lehetséges a sebesség növelése még a névleges fordulatszámon túl is.
– A fékes motorhoz önfékező funkció is beállítható.
– Enkódert is csatlakoztathatunk, hogy visszacsatolva szabályozzuk a fordulatszámot.

Az irányítópanelnek 2 verziója van: analóg irányítású vagy anélküli. Ezek hatótávolsága akár 20 méter is lehet.
Az irányítópanel kézzel könnyedén eltávolítható a helyéről (szerszám nélkül), mivel 4 mágnes rögzíti. Nem csak a motoron és a töltőegységén lehet tárolni, hanem mindenhol, ahol a mágnes megtapad. Így mindig kéznél van a kezelő.

– A panel tetszés szerint elforgatható és 4 különböző pozícióban tárolható.
– Minden kezelő rendelkezik 2 újratölthető akkumulátorral (2x250mAh).
– A kezelő dokkolója IP65-ös védettségű.

Gyors kiszállítás

1-2 munkanapon belül szállítjuk raktáron levő termékeinket, vagy átveheted személyesen is.

Nagy raktárkészlet

Széles raktárkészletet tartunk, hogy mindig elérhesd a számodra legfontosabb termékeket.

Szakértői támogatás

20 éves iparági tapasztalatunk és szaktudásunk révén megtaláljuk a legjobb megoldást neked is.

Chemplex garancia

Garantáljuk a termékeink magas minőségét, a legjobb ár-értékarányt és a beépíthetőséget.

Maradt még kérdésed?

Ügyfélszolgálatunk és back office mérnökeink várják a hívásod!

+36 1 347 0682

+36 70 625 2363

Írj üzenetet!

Kapcsolat