Ön jól tudja, mekkora előny az, ha valakinek jó információk vannak a birtokában. A mai világban egy jó névjegy, egy jó kapcsolat többet ér bárminél. Bosszantó, amikor egy gépelem hiánya, vagy meghibásodása keresztülhúzza a számításokat, és azt is, hogy ezeknek a gépelemeknek a beszerzése sokszor hosszadalmas. A fogaskerekes ipari hajtóművekre heteket kell várni. Így volt eddig, de ez mostantól nem igaz! Persze csak akkor, ha tudja, hogy kihez forduljon. Örömmel mutatom be Önnek Motovario Hajtómű Összeszerelő Központunkat. A Techmonitor újságírója vendégünk volt a hivatalos megnyitón.


Fogaskerekes hajtóművek miatt stresszel?Február 10-én hajtómű összeszerelési bemutatóval egybekötött fogadás során mutatta be a Chemplex Kft. az új fejlesztését, a szerelőgépet, amellyel mostantól a csúcskategóriás Motovario hajtóművek hazai összeszerelését végzi.-Azzal, hogy a kedvelt hajtóműsorozatot helyben szereljük össze, a magyarországi megrendelők számos előnyre tesznek szert. Az eddigi szállítási idő törtrésze alatt végezhetik el a hajtómű cseréjét, SOS helyzet esetén a gyártás akár azonnal elkezdhető és személyesen is jöhet érte a megrendelő. - mondja Kiss László, a Chemplex hajtástechnikai üzletágának vezetője. -Nem kell többé kompromisszumos megoldásokba beleállni csupán azért, mert azok érhetőek el rövid időn belül. A Motovario hajtóművek elenyésző idő ráfordítással beépíthetőek egy meghibásodott hajtómű helyére.Kérek egy ajánlatot!

A szerelőgép bemutatója során elhangzott, hogy a Chemplex hajtómű összeszerelő központja a legtöbb műszaki elvárásra fel van készülve; alumínium- és öntöttvasházas kivitelekkel és speciális környezeti igénybevételnek megfelelő hajtóművekkel is rendelkezik. Mivel az alkatrészek adottak, a hajtóművek javítása is felgyorsul, mert az is helyben történik.

A Chemplex stabil beszállítói pozíciót vívott ki magának több nagyvállalatnál. A legutóbb megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően a csapat készen áll újabb partneri együttműködések kialakítására. „A megrendelőinkkel hosszú távú, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatokat igyekszünk fenntartani.”- mondja el Kiss László.A hajtómű összeszerelő központ felé vezető út

Azzal, hogy a Motovario a Chemplex szakembereire bízta a kúpkerekes-, homlokkerekes- és lapos hajtóművek készre gyártását, a két vállalat még szorosabbra fűzte a majdnem 15 éve tartó üzleti kapcsolatát. A Motovario Assembly Centre (MAC) minősítést néhány üzem birtokolja az egész világon.Kiss László elmondta, hogy a hajtóművek összeszereléséhez szükséges szakmai felkészülést több mint egyéves tanulási időszak előzte meg, amely során a cég teljes szakembergárdája számos alkalommal a Motovario székhelyén képezte magát. Az első bemutatódarabok összeszerelése után a Chemplex kiváló minősítést kapott a Motovario minőségi ellenőreitől, akik azt is elmondták, hogy a Chemplex az első olyan MAC üzem, ahol nem volt szükség utólagos pontosításra, minden teszt nagyon jól sikerült.


A szükséges eszközök, a technológia beszerzése a Széchenyi 2020 alap 50%-os támogatásával valósult meg. A beruházás eredményeként új gépekkel bővült a Chemplex gépparkja, a fejlesztés új munkahelyek teremtésére is lehetőséget ad.


Felkeltettük az érdeklődését? Kérdése van? Kattintson ide!A Techmonitor magazinban megjelent írás -a kép alján található, széttartó nyilakra kattintva-, teljes képernyőn olvasható.Korábbi cikkünk nagyméretű Motovario hajtóművekről: http://chemplex.hu/blog/nagymeretu-hajtasok